TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio Edifice EQS 1100

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Casio Edifice EQS 1100

Mesaj mvurucu » 17 Ağu 2011, 09:42

Merhabalar bir süredir aklmı kemiren bu saati sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim

Saat Edifice serisinin en yeni ve en özellikli haliyle en pahalı üyesi
Red Bull Racing in yeni takım saati
Şekli şemali ve özellikle kadranı beni benden alıyor:)
Özellikleri şu şekilde
1/1000, 1/100,1/10 ve 1/1 hassasiyette kronograf
29 zaman dilimini gösteren dünya saati
alarm
ışık enerjisiyle çalışan tough solar teknolojisi(29 hafta şarj kapasitesi)
düşük ışık modu(sweep)
alarm
wave ceptor(atomik zaman kontrol) uydu sinyali ile sürekli sapma düzeltme(malesef sadece amerika, japonya, çin ingiltere ve almanya da mevcut bu sinyal)
2099 yılına kadar ayar gerektirmeyen perpetual takvim
3 boyutlu kadran
fonksiyonlar arası hızlı geçiş için bağımsız 5 motor
kısacası saat hem görsel hem de içerik olarak beni oldukça tatmin etti ve otomatik bir saate alternatif oldu kafamda
tr liste fiyatı 1.052,00 TL ancak nakitte 800 lere kadar bulmak mümkün
sizce alınır mı???
ne dersiniz değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Resim
Resim
Resim

bu da tanıtım videosu
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Re: Casio Edifice EQS 1100

Mesaj herofb » 17 Ağu 2011, 09:51

özellik olarak çok iyiymiş ama tamamen kişisel olarak tercih etmezdim ama bir neden belirtemeyeceğim
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj sedir » 17 Ağu 2011, 10:13

Amazon'da 500 USD Türkiye'de 709 TL imiş.
Ben görüntü olarak beğendim ama her zamanki eleştirimi söylemek ve 47 mm saatin bilekte bence çok çirkin olduğunu düşündüğümü belirtmek istiyorum.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj razz » 17 Ağu 2011, 10:17

Bezel, bezel etrafında yer alan vidalar ve özellikle kasa/bilezik bağlantı noktası dizaynı itibarıyle eski nesil Seiko Sportura'lara çok benziyor.. Yine de şık durduğunu söyleyebilirim ayrıca teknolojik olarak da özellikli bir kalibreye sahip.. 800,00 TL fiyat da çok alakasız gelmedi.. Casio markasını ezer nitelikte kullanılan ve dizaynını hiç beğenmediğim Edifice yazısı ( ve logosu ) dışında güzel bir saat..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj drk » 17 Ağu 2011, 10:17

Madde madde yazmışsınız, neredeyse hepsine bir eleştirim var.

Red Bull racingle bir alakam olmadığı için bu benim açımdan eksi hanesine bir çentik demek. Sadece bunun için değil, bir bağımın olmadığı herhangi bir şirket, kişi, takım, olay, organizasyon, vs. adına yapılan özel üretimlerin hepsi bana itici geliyor. Tamam, sınırlı üretim güzel birşey ama alakasız birşeye özel üretim kesinlikle değil.

Şekil, şemal, kadran bunlara söyleyecek hiçbir lafım olamaz, tamamen kişisel düşünceleriniz, saygı duyarım ayrıca bence de güzel.

1/1000, 1/100 hatta 1/10 hassasiyetinde kronograf benim açımdan gereksiz özellikler, dolayısıyla olup olmamasının bir önemi yok. Diğer ülkelerin saatlerine de aynı şekilde her zaman ihtiyaç duymuyorum. Kol saati alarmları genellikle ayarları zor ve zilleri yeterince sesli olmuyor, cep telefonu bu durumda çok daha işlevsel. Işık enerjisine diyecek bir lafım yok ama olmasıyla olmamasının bir farkı yok, 5-6 senede bir pil değiştirmek hiç önemli değil bence. Radyo frekansıyla saat ayarlama özelliğinden eğer trakya bölgesinde yaşıyorsanız faydalanabilirsiniz, sinyaller belli yerlerden net olarak alınabiliyormuş ama pilli saat zaten ne kadar saparki, değil mi? Senede 2 kere yaz ve kış saati uygulamalarında zaten ayarlamak zorunda olduğunuz için olası bir sapma(en fazla birkaç saniyelik) kendiliğinden düzelecektir. 2099 yılına kim öle kim kala, açıkcası saatte takvim bence gereksiz, bazen tarih kısmı işime yarıyor onun dışında gün gösteren saatlerin bile bu özelliklerini gereksiz buluyorum. 3 boyutlu kadran, yukarıda dediğim gibi görsellik, tamamen zevkinize kalmış.

Şimdi diyeceksinizki; tamamda bir saati alırken sadece özellikleri gerekli mi gereksiz mi, buna mı bakıyorsun be drk? Elbette hayır, şimdi şöyle en gereksizinden bir tourbillonlu saatim olsa herhalde oturur dakikalarca izlerdim(evet bence tourbillon da gereksiz, hatta minute repeater gereksizlikte son nokta ama olsa hayır demezdim.) ama böyle komplike ve kuartz bir saat alıyorsam tercihimi başka marka ve modellerden yana kullanırdım. Açıkcası casioya da 1000tl yada yaklaşık rakamlar vermezdim.

Lütfen yanlış anlaşılma olmasın, bunlar kişisel fikirlerim, amacım hiçbir markayı yada modeli küçümsemek, kötülemek değil, ben olsam diye yazdım ;)

Şimdi videoyu izledim ve olayı başka bir açıdan ele almaya karar verdim :) Bir sürü dönen parçasıyla ilgi çekici olduğunu kabul ediyorum :) Eğer aradığınız böyle teknolojik ve fütüristik görünümlü bir saatse bence daha iyi alternatifler mevcut.

Mesela Citizen Eco-Drive Satellite Wave Watch, kronografı yok ama onun haricinde casioda bulunan diğer özellikler mevcut üstelik sınırlı sayıda üretim. Seramik-çelik kasa, enteresan bir saat. Bana sorarsanız özellikleri yine gereksiz ama ben bu tip bir saat arıyor olsaydım bu casioya bakmazdım.

Resim
http://www.citizenwatch.jp/satellitewave/index.html

Ekleme: Ortalığı karıştırdığım için afedersiniz, bu citizen 4300 dolarmış, haliyle casiodan daha gereksiz göründü şu an gözüme :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mvurucu » 17 Ağu 2011, 10:23

:):) hehehe ilk yorum dışında hevesim kursağımda kaldı

herkes haklı kendince
yarışçı değilim o yüğzden 1/1000 kronograf işime yaramaz ama çalışırken izlemesi gayet zevkli:)
red bull un önceki takım saatini de almıştım..markayla bi bağım yok ama yarış versiyonlarını seviyorum saatlerin misal oris williams certina sauber gibi...
sinyal veya güneş enerjisi de olmazsa olmaz değil ama yine de güzel özellikler bence
şimdi bilemedim bu kadar ağır eleştriler gelince saate karşı
aslında gayet hoşuma gitmişti ama :(
bir süre daha bekleme kararı aldım
bu saati de alıp eski red bull ef 550 gibi 3. gün sonunda sıkılmaktan da korkuyorum açıkçası

bakalım ne olacak
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj sedir » 17 Ağu 2011, 10:31

1/100 ve 1/1000 kronografları Tag Heuer'de görünce methiyeler yazmıştık burada. Ama onlar mekanikti tabii. Ama arkasından hemen ne gerek de demiştik. 1/100 ve hele de 1/1000 kronograflar elle kullanılamaz ki zaten. Ancak optik algılayıcılarla kullanılabilir. Bu gibi unsurlar teknoloji pazarlamada çok işe yarıyor olsa gerek.
Citizen de güzelmiş bu arada. Ama 4300 USD verince o saat mi alınır?
Ama 700 TL civarına bu Casio bana anlamsız gelmiyor. Özellik-fiyat penceresinden değil de görsellik-zevk penceresinden bakınca tabii.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj sadice83 » 17 Ağu 2011, 13:43

drk bu citizen benim çok hoşuma gitti böyle fiyatları uygun çekici saatler varsa paylaşırmısın ben hemen citizenin fiyat araştırmasına giriyorum şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
sadice83

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 134 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners