TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1500 TL Bütçe İle Ne Alınabilir? Oris Diver / Swiss Hunter

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

1500 TL Bütçe İle Ne Alınabilir? Oris Diver / Swiss Hunter

Mesaj oldboy » 05 Ara 2010, 21:58

Öncelikle herkese merhaba,
Forum saatini de alacağım için şu andaki maksimum bütçem 1500 tl ve bu miktarı kartla ödeyebileceğim. Bu yüzden genel olarak internet üzerinden 2. el alabileceğim saatlere baktım. (Önce sahibiyle yüzyüze görüşüp internet üzerinden de ödemeyi yapabileceğim şekilde, en azından düşüncem bu yönde).
Fakat sitedeki çoğu konuyu okumama, birçok araştırma yapmama rağmen birtürlü karar veremedim, bir de 2. elde istediğim gibi pek fazla bir saat bulamadım.
Şu anda bulabildiklerim,
1. Oris Swiss Hunter
2. Oris Diver Small Second 47 mm (Mavi olandan)
Resim eklemeyi beceremedim, becerebilseydim forumdaki swiss hunter konusundaki resmi çalıp ekleyecektim :D
Yurtdışından böyle bir saati getirtmeyi beceremeyeceğim için sadece TR'de satılık olanlarla ilgileniyorum.
Swiss hunter forum saatini de alacağım için aynı tarz olur diye endişelerim var.
Diver için ise chrono olan modeli çok seviyorum fakat bütçenin yetmeyeceğini düşünüyorum, bu yüzden small second'a yöneldim.
Anlayacağınız kafam gerçekten çok karıştı istediğim tarzdaki saatler bu tarz saatler ve nedendir bilmiyorum Oris'e karşı bir sempati başladı bende.
Bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim bir de son olarak bu saatlerin 2. elini ne kadara alırsam çok fazla ödememiş olurum.
Kullanıcı avatarı
oldboy

Re: 1500 TL Bütçe İle Ne Alınabilir

Mesaj razz » 05 Ara 2010, 22:19

oldboy; sahibinden.com üzerindeki aynı kişi tarafından listelenen ilanlar üzerinden konuştuğumuzu varsayarak söylüyorum, ikinci el değeri için şu şekilde bir mantıkla hareket edebilirsin;
Sıfır Liste Fiyatı: 1950,00 SFR.
SFR kuru ( TCMB satış kuru ): 1,50 TL.
Nakit ödeme yaparsan alabileceğin min. indirim 25%
Nakit ödeme yaparsan alabileceğin max. indirim 30%
Nakit ödeme yaparsan alabileceğin ortalama indirim 27,5%
Bu durumda; (1950 x 1.50 )x0,725 = 2120,625 TL senin bahsi geçen saati sıfır aldığında vereceğin nakit ücret.. Kullanılmış ama sorunsuz ve sertifikalı bir ürün aldığını varsayarak 30% sıfır nakit fiyattan düşelim; 2120,625 x 0.70=1485TL. Bu fiyatın altında alacağın her rakam bence uygundur..

Bu arada eğer bu saati bir süre kullanıp satmayı düşünürsen eğer ( ki ben çok sık yaparım ) o zaman ödediğin paranın kayıpsız bir şekilde sana geri dönmeme riski var.. Sonuçta bu hesap tamamen Oris talep eden bir alıcı/kullanıcı göz önüne alındığında mantıklı.. Lüks saat piyasasında hemen hemen hiç ikinci el değeri olmayan Oris markası için kesin konuşmak bence yerinde olmaz.. Dolayısıyla yukarıdaki mantığı saati alıp en azından uzun bir süre kullanmayı düşünüyorsan dikkate al derim..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj oldboy » 05 Ara 2010, 22:52

Öncelikle mesaj için çok teşekkürler.
Bundan önce aldığım en iyi saat pilli bir maurice lacroix idi. Kendi çapımda aldığım birkaç saat var ama hiçbirini alırken bu fiyat seviyesine çıkmadım.
Forum saatinden sonra beni en çok heyecanlandıran bu alışverişim oluyor. Mekanizma olarak Oris'in beni üzeceğini sanmıyorum, uzun süre sorunsuzca kullanabilirim diye düşünüyorum saati.
Düşündüğüm rakama uzun müddette değerli kalacak bir saat bulabileceğimi sanmıyorum, ille de Oris alayım da demiyorum ama bu bütçede bulabileceğim ve tavsiye edebileceğin başka bir saat var mı?
Ben Oris dışında Zeno'nun bir GMT modelini sevdim, sıfır alabiliyorum onu bir de mido all dial diver var.
Bana biraz akıl verin çünkü işin içinden bir türlü çıkamıyorum.
Saatleri sahibinden üzerinden buldum diver olan 6 aylık bir saat ve eksiği yok, swiss hunter'ın ise kutusu yok.
2 saatin de fiyatı birbirine çok yakın, 2'si arasında bana avantaj sağlayacak bir fark var mı onu da bilmiyorum.
Forum sayesinde gerçekten saatlere bakış açım çok değişti ve paylaşımları için herkese çok teşekkür ediyorum. Güzel bir kamera edindiğimde bende elimden geldiği kadar saatlerimle ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım.
Kullanıcı avatarı
oldboy

Mesaj oldboy » 05 Ara 2010, 23:10

Neyse resim koymayı anladım galiba;
zeno bu;
Resim
mido
Resim
Kullanıcı avatarı
oldboy

Mesaj razz » 05 Ara 2010, 23:13

Rica ederim oldboy.. Forum saatini aldın madem ki ikinci saatin de Oris Diver olsun.. Ben benzer bir modeli zevkle kullanmıştım bir süre.. Mekanik anlamda Oris ile ilgili bir sıkıntı yaşamazsın.. ETA tabanlı kalibresi sayesinde servis sorunun da olmaz ki zaten garantisi devam ediyor anladığım kadarıyla..
Zeno pek sevdiğim bir marka değildir haliyle olumlu bir yorum yapamayacağım ancak segment olarak Oris'in altında yer aldığını hatırlatmakta fayda var..
Mido çok sevdiğim bir markadır.. Özellikle retro görüntüsünden otürü çok beğenerek aldığım iki ad. ( bir ad. çelik bir ad. altın kaplama ) Commander'ım olmuştu.. Mido All Diver dizayn olarak çok da başarılı değil bence.. Zaten klasik Mido yazısı yerine bu basit karakterli yazı hiç yakışmıyor bu saate.. Özellikle Oris'in göz alıcı ve karakteristik dizaynı yanında hiç şansı yok derim.. Bu arada Oris'in 47mm.lik dev boyutunu da kıyas yaparken göz önünde bulundurmakta fayda var..

Kısaca; sahibinden.com üzerindeki iki Oris Diver ilanı da favorilerime eklidir ;) Ara ara gidip şunlardan birini alayım ( carlos coste olanı özellikle ) diyorum fakat şu aralar aklımda başka planlar olduğu için vazgeçiyorum :)
Sana kesinlikle tavisye ederim.. Bence her iki Oris de gayet güzel alternatifler..
Satıcı aynı sitedeki benzer ürüne ait diğer ilanda olduğu gibi " 1km. su geçirmez " gibi saçma sapan laf kalabalığıyla fahiş fiyat talep etmemiş.. Biraz da pazarlıkla uygun fiyata alabilirsin bence..
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj oldboy » 05 Ara 2010, 23:18

Çok sağol razz, bende hala bir commander var, mido'ya bu yüzden bakmıştım hatta, hala zevkle kullandığım bir saat.
Sana çok soru sordum kusura bakma ama aradaki farkı biraz zorlayıp carlos coste'yi alsam diğer saatle arasında çok büyük bir fark olur mu? Mekanizmalar ve çaplar aynı bildiğim kadarıyla.
Kullanıcı avatarı
oldboy

Mesaj razz » 05 Ara 2010, 23:26

Dostum, Carlos Coste'nin bence birkaç avantajı var tabii ki;

-Mekanik anlamda fark yok..
-WR değeri Carlos Coste'de daha fazla.. Forumda aktif anlamda dalan veya en azından dalarken mekanik ve analog saat kullanan kaç kişi vardır bilemiyorum ama bu mevzunun günlük kullanımda birşey ifade edeceğini zannetmiyorum.. Gel gör ki kadranda yazan " 2000m " yazısı da hoşuma gitmiyor değil ;)
-Carlos Coste Titanyum.. Diğer model çelik.. 47mm gibi bir boyutta ( ki saatlerin kalınlığı da hatırı sayılır seviyede ) Titanyum büyük kullanım komforu sağlar..
-Carlos Coste " Limited Edition " bir model ve artık üretilmiyor.. En azından ilandaki modeli..
-Carlos Coste'nin kauçuk kordon da bulunduran bir tool kit'i var..
-Ben mavi kadranlı saatten pek hoşlanmam.. ( 16613 Blue ve Monaco Steve McQueen hariç tabii ki :) ) haliyle Carlos Coste optik anlamda da benim tercihim olurdu..
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj oldboy » 05 Ara 2010, 23:33

Evet benimde bildiğim kadarıyla saati alan herkes ağırlığından şikayet ediyor. Ayrıca coste'yi bende daha çok sevdim ama aradaki fark düşündürdü beni.
Aslında 2 gün önce sabah 1400 tl'ye chrono 44mm vardı o çok hoşuma gitti fakat ben kartımı, ödememi ayarlayayım diyene kadar satıldı. Kendimi ayarlamadan da satıcıyla konuşmak istemedim.
Son olarak (sözde deminki sondu) :D coste için ne kadarlık bir teklif vermeliyim satıcıya, aslında 2 saat için de soruyorum bu soruyu, bu konuda biraz endişem var ben pek sağlıklı karar veremiyorum çünkü biran önce almak istiyorum birini.
Sıkılmadan bana cevap verdiğin için tekrardan sağol
Kullanıcı avatarı
oldboy

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners