TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot PRC200 Automatic Tavsiye Talebi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot PRC200 Automatic Tavsiye Talebi

Mesaj gokhans » 02 May 2010, 15:04

Merhaba,

Foruma yeni üye olan biri olarak oldukça istifade ettiğimi söylemeliyim, ben de bu günlerde yeni bir saat almak üzereyim ve bu konuda size danışmak istiyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız memnun ve müteşekkir olurum.

Yaptığım sınırlı araştırma neticesinde iki saat üzerinde kısmen kararsız kaldım. Biri T0144301104700 kodlu Tissot Prc200 serisinden bir saat: :arrow: http://www.shoptissot.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=S&Product_Code=T0144301104700&Category_Code=new-mens

Resim

Diğeri daha önce kullandığı mekanizma(ETA C01.211) ile forumda bahsi geçen (viewtopic.php?f=49&t=200 ) T0144271108100.

Onun da linki: :arrow: http://www.shoptissot.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=S&Product_Code=T0144271108100&Category_Code=new-mens

Resim

İlki Türkiye'de 800tl civarındayken diğeri 1200tl civarında, beni de tek düşündüren bu fark.
1000 tl yi geçmek hususunda çekingenim. Tissot u sevdiğim ve özellikle otomatik bir saat istediğim için bu seçeneklere sahibim. İki saatin teknik özellikleri hakkında beni bilgilendirebilirseniz sevinirim. Bu vasıflarda başka önerileriniz olursa ayrıca memnun olurum. Ancak sizi böylece meşgul etmekten de rahatsız olurum.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
gokhans

Re: Tissot PRC200 Automatic tavsiye talebi

Mesaj safir » 02 May 2010, 15:25

her ne kadar kronolu olan daha zengin görünsede etanın yaptığı mekanizma yabana atılmasa da ben şahsen ilkini tercih ederim çünkü C01.211 daha çok yeni, sözde çinle mücadele için sentetik eşapman parçaları kullanıp maliyeti düşürülerek yapıldı ama saatlerin fiyatları beklenenden yüksek tutulmuş, sağlamlık sorunu yok densede hatta bu sentetik parçalar çelik olanlardan daha avantajlı dense de ben kendisini kanıtladığı zamana kadar şüpheyle bakacağım bu kalibreye

madem fiyatıda 1200 tl biraz daha artırıp 1500 tlcivarına belki daha ucuza le leocle kronograf bakabilirsiniz,tabi le locle klasik bir saattir

ilk saat ise oldukça güzel
Kullanıcı avatarı
safir

Re: Tissot PRC200 Automatic Tavsiye Talebi

Mesaj Frax » 02 May 2010, 17:33

Kronograflı saatler makinesi ne olursa olsun düz modellerinden pahalı oluyor bu yüzden ilk model tabi ki daha uygun olacaktır. 1000 Liraya kadar Tissot, Seiko, Swatch'un modelleri var.Fırsat buldukça ekler arkadaşlar da.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Frax » 02 May 2010, 20:48

Tam liste fiyatlarını bilmiyorum ancak Oris Classic Date 2. saatin fiyatına yakındır diye düşünüyorum.

Resim

Bir de Mido'lar var.Bunların fiyatlarını razz, 2fast4u daha ayrıntılı biliyor.
Eğer fiyat olarak daha uygun saatleri tercih edeceksen bir mrhero swatch almıştı onun saatine de bir gözatabilirsin: viewtopic.php?f=13&t=1904&p=16804#p16804

Başka aklıma gelen şu anda yok daha sonra yardımcı olurum.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Frax » 03 May 2010, 16:32

Bugün sorduğum Tissot Coutrier 'nin aynısının çelik bilezikli modelini de gördüm.Deri kayışlısı 760 Frank etiket fiyatına sahipti çelik biraz daha pahalıdır.Bu benim sorduğum turuncu dikişli kordonu ve içinde turuncu yazı olan model.
Resim

Bu da çelik bileziklisi.Kadran rengi beyaz ve siyah 2 ayrı alternatif mevcut.
Resim

Eta 2834-2 mekanizmaları.
Fotoğraflarda plastik gibi duruyor pek hoş görünmüyor ama oldukça güzel saatler.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj gokhans » 03 May 2010, 22:42

Yol gösterici yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Özellikle gönderdiğiniz son örnek oldukça güzel.
Kullanıcı avatarı
gokhans

Mesaj Frax » 03 May 2010, 22:50

Fiyat ve kalite olarak 2 modelin arasında yer alıyor.Mekanizması yeni değil sonuçta.Bu açıdan avantajlı.Bugünkü kurla yaklaşık 1100 lira gibi diiye düşünüyorum 750-800 TL için oldukça iyi bir alışveriş olur bence. Alternatif olarak bulunsun bu da.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Bond » 04 May 2010, 06:04

TSF'ye hoşgeldiniz. Frax size oldukça yardımcı olmuş. Ben ilk koyduğunuz modeli çok beğendim. 42mm ideal boyutu, 200M /WR, vidalı crown, ETA 2836-2 mekanizma, safir crystal cam, mekanizmayı gösteren arka kapak, day-date olması ve hoş lacivert dial rengi ile gayet güzel bir model. Fiyatıda bence sahip olduğu özellikler ve Tissot markası ile birleşince gayet uygun diye düşünüyorum. Ayrıca marka ülkemizde saat distribütorleri arasında en profesyonel firmalardan biri olan LPI'ın servis ve garanti güvencesi ile satılıyor. Tissot'un birçok farklı modeline sahip olan üyelerimiz var onlar daha detaylı kullanıcı yorumu verebilirler. Bu modelde benim zevkime göre tek eleştirebileceğim taraf daha geniş ve yüksek profil bir bezele sahip olmaması, fakat genelde küçük modellerde bu hoşuma gitmiyor bu model 42mm olduğu için zaten küçük diyemeyiz, ince ve düşük profil bezel ile de kolda kendine has bir havası olacaktır.

Resim

Not: Kafanızı karıştırmak gibi olmasın ama forumdaki diğer konuları incelerseniz, belirlediğiniz bütçeye göre önerilmiş, satın alınmış, danışılmış veya incelenmiş saatlerle ilgili birçok konu ve üye yorumu/tavsiyesi olduğunu göreceksiniz. Kesin faydası olacaktır ama seçiminizi kolaylaştırabileceği gibi belkide bir hayli zorlaştırır. :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 167 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners