TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Öneri

Mesaj archer75 » 13 Eki 2015, 15:04

Merhaba,

Submariner ile değişimli kullanılacak, deri kayışlı, hafta içi/sonu kullanılabilecek dolayısıyla spor bir saat arayışındayım. Haftanın dört günü kumaş pantolan/gömlek (zaman zaman takım elbise), diğer günler spor giyinirim. Kasa boyutu 43 mm'i geçmesini istemiyorum. Bütçe 10.000 euro civarı. Baktığım bazı modeller bu bütçenin üzerinde, pazarlık payını unutmamak lazım.

Listenin ilk sırasında VC Overseas Automatic ve özellikle Mavi kadranlı modeli var;

Resim

Genelde lacivert/mavi tonlarda giyinirim, ayrıca saatin mavi kadranı (kayış da koyu mavi) çok cazip bir tonda. Diğer bir alternatif ise titanyum kasalı gri kadranli modeli;

Resim

Marka imajının üst seviyede olması, mavi kadran opsiyonu olması artıları. Eksisi ise güç rezervinin yaklaşık 40 saat olması. Submariner'in de çok yüksek bir güç rezervine sahip olmaması açısından dönüşümlü kullanımda sorun olabilir. Diğer bir konu ide Overseas serisinin önümüzdeki sene bir revizyona girme beklentisi var kesin olmamak ile beraber. Fiyat etiketi de 12-13.000 civarı

Diğer bir şecenek ise IWC Portugesier Automatic - beyaz kadran mavi akrep/yelkovan ile yenilenen seri. Daha önceki seride mavi deri kayış ile geliyordu, şimdiki seri standard olarak siyah deri kayış ile geliyor. mavi kayış takviyesi yapılabilir. 7 gün güç rezervi cazip, daha önceki serinin zaman tutmasında sorun olduğu konuşuluyordu yeni serinin performansını bilmiyorum. Fiyat 12.000 uro civarı.

Resim

Ve son şecenek ise takip ettiğim ama fazla modelini beğenemediğim Panerai. Mevcut modeller içerisinde beğendiğim model PAM512 idi, şimdi yine aynı boyutta (42mm), otomatik versiyon ve 3 gün güç rezervi ile gelen PAM620 tanıtıldı. Görme sansım olmadı, fiyatı sanırım 10.000 euro civarı olacak.

Resim

Saatin butiğe gelmesi bir kaç ayı bulacaktır, bende zaten alımımı yılbaşından sonra yapacağım.

Bu modeller arasında veya benzer özellikte başka tavsiyeler hakkında yorumlarınızı rica ederim.
Kullanıcı avatarı
archer75

Re: VC Overseas Auto, IWC Portugusier Auto, Panerai PAM620

Mesaj Bg17 » 13 Eki 2015, 15:46

Tavsiyem, iwc, panerai falan hic reklam furyasina kapilmadan direk jaeger butik e gidip guzel bir master control yada ultrathin serilerinden icine sineni alman ve rolex le degise degise keyifle kullanmam yonunde olur...

Vacheron keyfe keder, kalitesini tartismam ama sahsen uzerinde malta sovalyeleri hac i tasiyan bir saati ben takmam. Biraz tarih bilinci olan ve kendini Turk hisseden biri olarak bu sembol bana ters geliyor. (Hac konusunda dini bir hassasiyetten bahsetmiyorum)

Bahse konu butce icinde sinirsiz dresswatch alternatifi var, benim hic sevmedigim 3 markayi birden degerlendirilmis, sert yorum olduysa kusura bakmayin.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Re: VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Ön

Mesaj Cct » 13 Eki 2015, 15:55

Ben bu saatlerden sadece PAM620 ve Antrasit Overseas'ı değerlendirirdim.

Overseas genelde kronograf olarak değerlendirilir ama ben time only modelini de çok beğenirim :thumbup: Özellikle bu renk kombinasyonu bilekte çok şık duruyor :geek: Mavi için aynısını malesef söyleyemeyeceğim..

Overseas beraberinde silikon kayışla da geldiğinden kullanışlılığı fazla bir model. Önemsiz gibi görünsede 150M WR'da bu segmentteki bir saat için gayet iyi ve önemli bir değer :thumbup:

PAM620 yeni otomatik mekanizması ve gayet kullanılabilir boyutlarıyla iddalı bir model. Sırf mikro rotoru için bile tercih edilebilir :D

Ben bu iki saatin arasında kalsam Overseas'i tercih ederdim (Kendi koleksiyonuma göre) fakat sizin durumunuzda Submariner'ınızın yanına Radiomir'de çok güzel duracaktır :thumbup:

Marka imajı vs. konular hakkında ne düşünüyorsunuz bilmiyorum. Günün sonunda VC ile Panerai bir tutulamaz ama model bazında ikiside yanlış bir tercih olmayacaktır.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Re: VC Overseas Auto, IWC Portugusier Auto, Panerai PAM620

Mesaj archer75 » 13 Eki 2015, 16:09

Bg17 yazdı:Tavsiyem, iwc, panerai falan hic reklam furyasina kapilmadan direk jaeger butik e gidip guzel bir master control yada ultrathin serilerinden icine sineni alman ve rolex le degise degise keyifle kullanmam yonunde olur...

Vacheron keyfe keder, kalitesini tartismam ama sahsen uzerinde malta sovalyeleri hac i tasiyan bir saati ben takmam. Biraz tarih bilinci olan ve kendini Turk hisseden biri olarak bu sembol bana ters geliyor. (Hac konusunda dini bir hassasiyetten bahsetmiyorum)

Bahse konu butce icinde sinirsiz dresswatch alternatifi var, benim hic sevmedigim 3 markayi birden degerlendirilmis, sert yorum olduysa kusura bakmayin.

Teşekkürler, sert olmamış yorumlarınızı güzel ifade etmişssiniz. JLC'in bahsettiğiniz serilerini beğenmekle beraber biraz spor ağılıklı modeller aradığımdan şu aşamada tercih etmeyeceğim. Yoksa fiyat/değer anlamında diğer üç markaya göre daha iyi bir secim olacaktır.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj MertYe » 13 Eki 2015, 16:14

Şahsi düşüncem IWC özellikle forumda da okuduğum sorun ve sıkıntılarından dolayı bana ters geliyor. Zaten arızalı bozuk bişey varsa ortada genelde bana denk gelir ondan dolayı IWC'ye her zaman mesafeli olmaya çalıştım. Yeni modellerde durum nedir bilemiyorum. Benimkiler biraz kulaktan dolma olduğu için çokta yorumda bulunmak istemiyorum IWC hakkında.

Vacheron'un Bg17'nin bahsettiği gibi bir olayı olduğunu önceden yine onun yorumlarında okumuştum. Böyle bir simgesi olan bir marka neden Turkey Limited edition diye bir saat yapmış o da düşündürüyor açıkçası. Bari inançlarına uygun davransalar. Optik olarak VC'e diyecek hiçbir şey yok mavisini canlı incelenmiştim çok başarılı bir maviye sahipti. Kaldı ki kauçuk kayışı da çok yakışmıştı maviye.

Zaten Jaeger tavsiyesinde bulunulmuş ama bende tekrar Jaeger'in düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. Nedense bu aralar Glashutte ve Girard-Perregaux bana optik olarak çok hoş geliyor dress watch olarak. Markaların geçmişi ve sorunları gibi durumlarla ilgili bilgim pek yok ondan dolayı sadece araştırmakta fayda var bu markaları demekle yetineceğim. Sonuçta önünüzde ciddi bir süre var yılbaşına kadar.

Bu arada Panerai'nin modelleri arasındaki farkı pek anlayamıyorum. Görünüş olarak Luminor ve Radiomir serilerinin icindeki modellerin görünümü %90 aynı benim için. Nedense Panerai pek dress watch olarak gelmiyor bana boyutlarından ötürü fakat 42mm olan modellerini hiç canlı olarak görmedim. Yinede Panerai ve dress watch olayını pek bağdaştıramıyorum kafamda.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj archer75 » 13 Eki 2015, 16:16

Cct yazdı:Ben bu saatlerden sadece PAM620 ve Antrasit Overseas'ı değerlendirirdim.

Overseas genelde kronograf olarak değerlendirilir ama ben time only modelini de çok beğenirim :thumbup: Özellikle bu renk kombinasyonu bilekte çok şık duruyor :geek: Mavi için aynısını malesef söyleyemeyeceğim..

Overseas beraberinde silikon kayışla da geldiğinden kullanışlılığı fazla bir model. Önemsiz gibi görünsede 150M WR'da bu segmentteki bir saat için gayet iyi ve önemli bir değer :thumbup:

PAM620 yeni otomatik mekanizması ve gayet kullanılabilir boyutlarıyla iddalı bir model. Sırf mikro rotoru için bile tercih edilebilir :D

Ben bu iki saatin arasında kalsam Overseas'i tercih ederdim (Kendi koleksiyonuma göre) fakat sizin durumunuzda Submariner'ınızın yanına Radiomir'de çok güzel duracaktır :thumbup:

Marka imajı vs. konular hakkında ne düşünüyorsunuz bilmiyorum. Günün sonunda VC ile Panerai bir tutulamaz ama model bazında ikiside yanlış bir tercih olmayacaktır.

Tşkler. Aslında öncelikle Overseas Chronograph'i düşünüyordum ama bütçeyide daha da fazla zorlamak istemiyorum. Antrasit kadranı görene kadar beğenmiyordum ama gördükten sonra benim de hoşuma gitti. PAM620^yi canlı görmeden bir karar vermek zor olacak, daha öncede bir çok modeli internette görünce hoşuma gitmişti ama gerçeğini görmeden karar vermek yanıltıcı oluyor.
Overseas'in düşündüren kısmı söylediğim gibi daha düşük güç rezervi ile serinin yenilenme beklentisi.

Bu arada gelen iki cevap da IWC kadro dışı kalmış :o
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj Tgm » 13 Eki 2015, 16:23

Zor karar :) fakat neye karar verirseniz verin, bileğinizde denemeden almayın
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj MertYe » 13 Eki 2015, 16:24

Biraz spor olması detayını atlamışım ben açıkçası. Sizin seçenekler arasında VC bence 1-0 önde hem deri kordon hemde kauçuk kordon çok yakışıyor o saate bence. Arada degisikliğe gitmekte hem sıkılmanızı önler hemde farklı bir hava katar bence. En azından bu 3'lü de öne çıkıyor. Power reserve süresi size kalmış bir durum ona yapabileceğim bir yorum yok. :)
Kullanıcı avatarı
MertYe

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 118 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners