Uzun s羹redir forumu takip ediyordum, ilk mesaj覺m覺 yazmak i癟in olduk癟a beklemiim :-) Yeni bir saat almaya karar verip bununla ilgili arat覺rmaya balad覺覺m noktadan bug羹ne bakt覺覺m覺zda forumun da etkisiyle hem markalar ve ge癟mileri hem de model detaylar覺 ile ilgili bilgi seviyem olduk癟a artt覺. Bununla birlikte karar vermek g羹癟leti ve b羹t癟e planlamalar覺 hep yukar覺 doru hareket etti

Genellikle casual giyinen, tak覺m elbise kullan覺m覺 癟ok limitli olan biriyim. uanda Seamaster 300 kullan覺yorum. Panerai merak覺 ile balayan arat覺rmalar覺m 510 ve 590 癟evresinde sonlanmaya yak覺nken IWC butik ziyareti ile Portuguese Chronograph Classic'le son buldu derken bir arkada覺m覺n y繹nlendirmesi ile ikonik modellere younlamam gerektii tavsiyesi ile Big Pilot'a d繹nd羹. 46mm benim bileim i癟in b羹y羹k bir saat, bir o kadar da g羹zel. Ekte kolumda 癟ektiim fotoraf覺 da payla覺yorum.

B羹t癟eyi a覺yoruz ama herey tamam derken, yabanc覺 forumlarda bu saate sahip olanlar覺n yorumlar覺n覺 incelediimde iki noktada topland覺覺n覺 g繹rd羹m;
*Zaman tutmas覺 ile ilgili ikayetler olduk癟a youn
*Sat覺n alanlar ya bir s羹re sonra satm覺 (boyut ve kullan覺m dolay覺s覺 ile) ya da 癟ok fazla takamad覺klar覺ndan ikayet癟iler. 襤kinci el almay覺 veya ald覺覺m saati satmay覺 d羹羹nm羹yorum ama fiyatlar覺ndaki d羹羹 de beni d羹羹nd羹rm羹yor deil.
Bu noktada Portuguese Chronograph Classic'e geri d繹nm羹 g繹r羹n羹yorum ki k羹lt bir saat olmamas覺 itibariyle soru iaretlerim var. Fiyat seviyesi itibariyle daha uygun bir noktada olan Panerai 590 ile devam edip yan覺na Zenith El Primero 38 gibi yine ikonik denilebilecek bir saat koyma fikri cezbetmiyor deil. Farkl覺 Panerai model 繹nerileri gelebileceine eminim ancak Luminor kasa tercihim, 44mm 羹zerinin yak覺mamas覺 ve dial simetrisi konusunda ideal olduunu d羹羹n羹yorum.
Dolay覺s覺 ile geldiim noktada;
*Portuguese Chronograph Classic
*Big Pilot
*PAM590 + alternatif bir model (hemen olmas覺 art deil)
Gibi bir alternatif tablosu oluuyor. Bununla birlikte Rolex GMT Master II neden olmas覺n, Jaeger Geophysic de 癟ok g羹zel gibi s羹re癟 uzad覺k癟a akl覺m覺 buland覺ran farkl覺, yeni fikirler de oluuyor. 襤kinci el almay覺 d羹羹nm羹yorum, dolay覺s覺 ile AP gibi alternatifler u aamada scope d覺覺nda kal覺yor. Bu noktada mevcut alternatifler i癟erisinde y繹nlendirmelerinizi ve olursa farkl覺 繹nerileriniz konusunda yard覺mlar覺n覺z覺 rica ediyorum.

Ongun