TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

IWC / Panerai Karars覺zl覺覺

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

IWC / Panerai Karars覺zl覺覺

Mesaj Onguno » 12 Kas 2014, 10:28

Herkese merhaba,

Uzun s羹redir forumu takip ediyordum, ilk mesaj覺m覺 yazmak i癟in olduk癟a beklemiim :-) Yeni bir saat almaya karar verip bununla ilgili arat覺rmaya balad覺覺m noktadan bug羹ne bakt覺覺m覺zda forumun da etkisiyle hem markalar ve ge癟mileri hem de model detaylar覺 ile ilgili bilgi seviyem olduk癟a artt覺. Bununla birlikte karar vermek g羹癟leti ve b羹t癟e planlamalar覺 hep yukar覺 doru hareket etti :lol:

Genellikle casual giyinen, tak覺m elbise kullan覺m覺 癟ok limitli olan biriyim. uanda Seamaster 300 kullan覺yorum. Panerai merak覺 ile balayan arat覺rmalar覺m 510 ve 590 癟evresinde sonlanmaya yak覺nken IWC butik ziyareti ile Portuguese Chronograph Classic'le son buldu derken bir arkada覺m覺n y繹nlendirmesi ile ikonik modellere younlamam gerektii tavsiyesi ile Big Pilot'a d繹nd羹. 46mm benim bileim i癟in b羹y羹k bir saat, bir o kadar da g羹zel. Ekte kolumda 癟ektiim fotoraf覺 da payla覺yorum.

Resim

B羹t癟eyi a覺yoruz ama herey tamam derken, yabanc覺 forumlarda bu saate sahip olanlar覺n yorumlar覺n覺 incelediimde iki noktada topland覺覺n覺 g繹rd羹m;
*Zaman tutmas覺 ile ilgili ikayetler olduk癟a youn
*Sat覺n alanlar ya bir s羹re sonra satm覺 (boyut ve kullan覺m dolay覺s覺 ile) ya da 癟ok fazla takamad覺klar覺ndan ikayet癟iler. 襤kinci el almay覺 veya ald覺覺m saati satmay覺 d羹羹nm羹yorum ama fiyatlar覺ndaki d羹羹 de beni d羹羹nd羹rm羹yor deil.

Bu noktada Portuguese Chronograph Classic'e geri d繹nm羹 g繹r羹n羹yorum ki k羹lt bir saat olmamas覺 itibariyle soru iaretlerim var. Fiyat seviyesi itibariyle daha uygun bir noktada olan Panerai 590 ile devam edip yan覺na Zenith El Primero 38 gibi yine ikonik denilebilecek bir saat koyma fikri cezbetmiyor deil. Farkl覺 Panerai model 繹nerileri gelebileceine eminim ancak Luminor kasa tercihim, 44mm 羹zerinin yak覺mamas覺 ve dial simetrisi konusunda ideal olduunu d羹羹n羹yorum.

Dolay覺s覺 ile geldiim noktada;
*Portuguese Chronograph Classic
*Big Pilot
*PAM590 + alternatif bir model (hemen olmas覺 art deil)

Gibi bir alternatif tablosu oluuyor. Bununla birlikte Rolex GMT Master II neden olmas覺n, Jaeger Geophysic de 癟ok g羹zel gibi s羹re癟 uzad覺k癟a akl覺m覺 buland覺ran farkl覺, yeni fikirler de oluuyor. 襤kinci el almay覺 d羹羹nm羹yorum, dolay覺s覺 ile AP gibi alternatifler u aamada scope d覺覺nda kal覺yor. Bu noktada mevcut alternatifler i癟erisinde y繹nlendirmelerinizi ve olursa farkl覺 繹nerileriniz konusunda yard覺mlar覺n覺z覺 rica ediyorum. :champ:

Ongun
Kullan覺c覺 avatar覺
Onguno

Ya: 40
Kay覺t: 28 Eyl 2010, 21:09

Re: IWC / Panerai karars覺zl覺覺

Mesaj BarisFB » 12 Kas 2014, 11:01

ncelikle hogeldiniz :champ: :champ:

Olduk癟a keyifli bir sorunsal :lol:

Ben uzun y覺llar IWC Big Pilot severek kulland覺m ve maalesef istemediim bir ekilde ayr覺ld覺m kendisinden - eve giren erefsiz h覺rs覺z 癟ald覺 ve b羹y羹k ihtimalle 1000TLye falan satt覺 :evil:

Gidip tekrar ayn覺s覺n覺 nie almad覺m derseniz dediiniz gibi zaman tutmas覺yla ilgili bende de s覺k覺nt覺lar vard覺...bir de bu saati maalesef g羹n羹m羹z trendleriyle dor覺 orant覺l覺 olarak gitgide b羹y羹tt羹ler. Ben 2007 y覺l覺nda ald覺覺mda yan覺lm覺yorsam 44mm idi, imdiki model duvar saatleriyle yar覺abilecek 46mm 癟ap覺nda :lol: hatta ceramic olan覺 48mm san覺r覺m. Ama unu s繹yliyim eer 癟ald覺rmasayd覺m hayatta satmazd覺m...癟ok kullan覺l覺 ve k羹lt bir saat. Hele hele kahverengi kay覺la :thumbup:

Portugese Chrono Classic darken 3714'ten bahsettiinizi varsay覺yorum ki bence in-house movement olmad覺覺 i癟in elenmesi gereken bir modeldir.

O y羹zden IWC'de sizin yerinizde olsam, hem de k羹lt model arzusundan dolay覺, bakaca覺m model Portugese 7 Days'dir. Boyut, kalibre, tarih癟e olarak ahsen IWC'n覺n en iyi modeli olduunu d羹羹n羹yorum.

Panerai konusunda da forumda 癟ok uzman arkadalar var ama 590 ahsen benim beendiim bir model. Marka imaj覺 olarak da ben IWC ile Panerai'yi nerdeyse edeer g繹r羹yorum - belki IWC bir t覺k 繹nde. :champ:

JLC Geophysic, t羹m JLC modelleri gibi muhteem bir saat ve Reverso almam覺 olsayd覺m kesin al覺rd覺m diyorum ama daha 癟ok tak覺m elbise saati bence. JLC'de hounuza gideceini d羹羹nd羹羹m Deep Sea Chrono modelleridir. bak覺n覺z http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=17142#axzz3Iq0E5KGl

Rolex Batman 癟ok sevdiim bir model - ama sizin fiyat noktan覺zda Daytona'da d羹羹n羹lmeli derim. :thumbup:

Bu arada 2.el d羹羹nmediim i癟in AP out-of-scope demiiniz ama s覺f覺r Big Pilot fiyatlar覺yla AP 15400 / Diver fiyatlar覺 aras覺nda 癟ok 癟ok ciddi bir fark olmamas覺 laz覺m sanki :?:
ex-nick: watch1907
Kullan覺c覺 avatar覺
BarisFB

Ya: 43
Kay覺t: 15 Ara 2013, 15:08

Mesaj Onguno » 12 Kas 2014, 11:28

BarisFB :champ:

Portuguese Chronograph Classic Ref. IW390403 benim ilgilendiim, 2013'te lanse edilen, in-house mekanizmaya sahip olan model. Portuguese 7 Days benim i癟in fazla "dress watch" kal覺yor diye d羹羹n羹yorum. 3904 dial'覺 ile hem spor hem klasik kullan覺ma uygun gibi geliyor bana. Ama k羹lt deil, 癟ok yeni ve fiyat / performans noktas覺nda soru iaretleri oluuyor.

Deep Sea Chrono'yu biraz arat覺ray覺m, bilgim olan bir model deil. Mevcut Seamaster'覺m覺n da diver kategorisine girebilecek olmas覺 itibariyle o segmente 癟ok bakmam覺t覺m. Diver AP'de Off-shore modelleri i癟erisindeki favorim asl覺nda, ancak AP olacaksa RO olmal覺, hatta Jumbo olmal覺 noktas覺nday覺m :lol: Yine de Diver'覺 kolumda g繹rmem iyi olabilir gibi hissettim imdi. Daytona'da Vintage modelleri 癟ok beeniyorum, g羹ncel modeller beni heyecanland覺rm覺yor.
Kullan覺c覺 avatar覺
Onguno

Kay覺t: 28 Eyl 2010, 21:09

Mesaj cagatay10 » 12 Kas 2014, 11:38

Ben ne zaman Big Pilot almaya niyetlensem, son anda karar degistirip baska bir saat aliyorum. Ilkinde PAM00270, ikincide de JLC Master Compressor Extreme World Chrono'ya yenik dustu Big Pilot. Cok begeniyorum ama alacak kadar degil demek ki.

Portuguese nedense hic benim kalemim olmadi zaten, onu da geciyorum. PAM00590 guzel bir saat, eger bu uclu icinden secim yapilacaksa benim tercihim o olurdu.

Ama eger baska neler var noktasina geleceksek benim onerim Breguet Transatlantique Type XXI Flyback olur. Tabi bunu yarin obur gun satarim, ikinci el degeri duser bunun noktasini gormezden gelerek oneriyorum :) Ha bir de IWC Portuguese Yacht Club Chronograph var aslinda. Ozellikle mavi kadranli olani pek fena ama o daha spor kacar tabi bu seceneklerin yanina kaucuk kayis filan derken.
Zaman insanlar覺 deil, armutlar覺 olgunlat覺r覺r...
Kullan覺c覺 avatar覺
cagatay10

Ya: 41
Kay覺t: 01 Haz 2011, 20:21

Mesaj onboardx » 12 Kas 2014, 11:45

Panerai Radiomir PAM 512 繹neriririm.
Kullan覺c覺 avatar覺
onboardx

Ya: 43
Kay覺t: 09 Tem 2012, 21:33

Mesaj Baran » 12 Kas 2014, 11:50

IWC Big Pilot bilegimde deneyeli 1 sene belki daha fazla oldu ve ogunden beri aklimda olan bir saat.Almak nasip olmadi cunku liste fiyatida 2.elleride oldukca yuksek.2 Tane Panerai sahibi oldum ikisinide uzun sure takamadim hernedense cabuk s覺k覺ld覺m.Zaman icerisinde insanin zevkide degisebiliyor.IWC marka olarak nedense bana daha bir elit ve klas geliyor.Son bikac aydir IWC Big Pilot var benimde kafamda bence olabilecek en guzel deri kayisli saatlerden birtanesi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Mesaj Bora71 » 12 Kas 2014, 13:02

IWC i癟in zaman tutmas覺nda sorun var derken nas覺l bir sorun acaba ? G羹nl羹k sapmalar m覺 癟ok fazla, ayar m覺 tutmuyor ya da farklar 癟ok deikenlik mi g繹steriyor ? Tkler..
Kullan覺c覺 avatar覺
Bora71

Ya: 53
Kay覺t: 20 Ara 2012, 14:49

Mesaj onatozer » 12 Kas 2014, 13:17

Oncelikle unu eklemeliyim ki benediiniz IWC fotoraf cok net olmasa da bileinize b羹y羹k gelmi duruyor. Bunun d覺覺nda genelde casual giyindiginizden bahsetmissiniz; bu durumda Panerai IWC ye gore yine daha Dogru bir karar gibi duruyor. Hele ki PAM 590 luminor kasalar覺n en g羹zel 繹rneklerinden birisi, sizin yerinizde olsam hic Akl覺m kalmadan rahat癟a PAM 590 al覺r mutlulukla kullan覺r覺m.

Panerai d覺覺nda BarisFB nin de deindii gibi JLC deep Sea hem fiyat覺 hem kalibresi hem de optik g羹zellii ile tatmin edici bir saat.

Ancak is Rolex 癟emberine uzan覺yorsa soyle bir 繹nerim var. Once Batman GMT al覺n覺r, keyifle kullan覺l覺r. Deiiklik istendii anda bir PAM 590 ile takaslan覺r, Panerainin tad覺na bak覺l覺r. Panerai'ye doyulduunda da JLC al覺n覺r keyfine doyum olmaz. U癟 saati nerdeyse hi癟 masrafs覺z kullanm覺 olursunuz. Rolex-Panerai-JLC 癟l羹s羹n羹n i癟ine IWC katmaya gerek g繹rm羹yorum :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Sonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: scarbo ve 68 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners