TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SRP180K1 Automatic Bilgi ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SRP180K1 Automatic Bilgi ve Tavsiye

Mesaj ozymandias » 20 Eyl 2012, 12:15

Merhaba sevgili saat üstadları. Uzun süredir forumu takip etmekteyim zira bir anda otomatik saatlere ilgi duymaya başladım. Foruma üye olmaksa bugüne nasip oldu. Her şey evde eski ve yıpranmış durumda bir seiko 5 bulmamla başladı aslında :) fakat kendisi bozuk olduğu için kullanmak nasip olmadı. Yeni nesil bir otomatik seiko edinmek istiyorum. Almışken de bütçeyi nispeten yüksek tutup (okadar değil max. 600 tl :D) iyi bir saat sahibi olmak istiyorum. Aslında bir saat beğendim ancak saatle ilgili ayrıntılı bilgiye bir türlü ulaşamadım. Model şu;

SEIKO SRP180K1

Resim

Bu modelle ilgili bilgisi olan varsa ( özellikle kullanılan mekanizma ) bana yardımcı olmasını rica ediyorum. Bu saati önerir misiniz? Siz olsanız bu paraya ne alırdınız ?
...Yet, do thy worst, old Time: despite thy wrong,
My love shall in my verse ever live young
W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
ozymandias

Re: Seiko SRP180K1 Automatic Bilgi ve Tavsiye

Mesaj mucadeleci » 20 Eyl 2012, 15:47

Öncelikle foruma hoşgeldiniz :thumbup: Saatin mekanizması Seiko 4r36, temel olarak 7s26 mekanizma ile aynı sayılır yada şöyle söyleyeyim 4r36, 7s26 bazlı bir mekanizmadır, bununla birlikte 7s26 mekanizmaya ek olarak elle kurma özelliği ve hacking (saati ayarlarken saniye kolunun durması özelliği) var ve güç depolama süresi nispeten daha fazla, zaman tutmaları ise bir birine yakın, her ne kadar Seiko firması kalender bir tavırla -Accuracy: +45/-35 sec/day. dese de, dünya çapında kullanıcıların genel gözlemlerinin +5ila8/-5ila8 gibi aralıklarda olduğunu okuyoruz forumlardan. Saati beğendiyseniz almanızı tavsiye ederim fakat benim Seiko alırken dikkat ettiğim bir mevzu, saatin -K- kodlu olmamasıdır.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj SeRxx » 20 Eyl 2012, 15:56

Mücadeleci +1

Keske bütçeye biraz ek yapıp Tissot Visodate alabilseniz..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj ozymandias » 20 Eyl 2012, 16:29

hoşbulduk!! açıklamalarınız için teşekürler.. şu "K" kodunu kısaca açıklayabilir misiniz.. Bu arada değerli tavsiyeniz için teşekkürler mutlaka inceleyeceğim. Ayrıca yeni tavsiyelere de açığım
W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
ozymandias

Mesaj mucadeleci » 20 Eyl 2012, 16:43

-K- kod saatin malezya, singapur gibi, japonya dışı fabrikalarda üretildiğini gösterir, made in japan saatlere göre biraz daha uygun fiyatlıdır. Arada fark var mı diye sorarsanız, sonuçta aynı mekanizma ve kasayı satın alıyorsunuz ama benim için "made in japan" olması mühim bir konu, almışken "made in japan" alınmalıdır diye düşünenlerdenim.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj ozymandias » 20 Eyl 2012, 16:52

aslında ben de o tarz bir düşünceye sahibim ama resmi dikkatle incelediğinizde kadranın alt kısmında "made in japan" yazıyor. Bu yüzden hiç o kısmını düşünmemiştim. Belki resim yanıltıcı olabilir.
W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
ozymandias

Mesaj mucadeleci » 20 Eyl 2012, 18:09

Eğer alış veriş yaptığınızda elinize gelecek saat fotoğraftaki saat yada aynısı ise zaten -K- kod değil.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj DenizKSK » 21 Eyl 2012, 09:48

seRxx yazdı:Mücadeleci +1

Keske bütçeye biraz ek yapıp Tissot Visodate alabilseniz..

+1

Aslında şu anda satış kısmında bu Seiko'nun birebir benzeri altın renkli kasası ve indeksleriyle bir Visodate var.

Ama bu Seiko'da iyi bir model ama keşke mekanizması 4R39 olsaymış işte o zaman daha güzel olurmuş. :champ:
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 85 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners