Yok yok elbette ikinci el değerine önem veriyorum okz.... Üstelik Oris'ten ciddi zarar etmişliğim var. (Ama Oris'i çok severim o ayrı..

) Türkiye'de ikinci elde çok değer kaybetmeyen bir kaç marka var. Bende saat alırken aslında bunları göz ardı etmeyeceğim. Bir yıl içinde 2 saat alıp, sattığımdan ,ikinci el piyasasına ve bu piyasada ki satıcılara biraz aşina oldum.
Kendimce aldığım tecrübelerden şöyle söyleyebilirim. Bir kere Rolex, her türlü ikinci elde değer kaybetmeyen bir marka. Klasikleşmiş submariner gibi modellerinin dışında diğer modelleri de nispeten değer kaybetmiyor. Panerai, dünyada değer kaybetmeyen markalardan ama Türkiye'de Rolex'e kıyasla daha fazla değer kaybediyor. İlginçtir kurmalı modelleri Türkiye'de çok tutulmuyor ama Panerai yine de iyi. Daha üst modeller hakkında çok bilgi sahibi değilim ancak Omega'da Türkiye'de bilinirliğinden olsa gerek, değer kaybetmeyen bir başka marka. Özellikle Seamaster serileri daha çok tutuluyor. Tag Heuer, Carrera serileri hariç, değer kaybedenlerden , Longines, Oris gibi markalar maalesef çok değer kaybetmekte.
Bunlar benim gözlemlerim ve kısacık saat dünyasında aldığım tecrübelerim. Burada yıllarca saat piyasasında olan üstadlar konuyu daha iyi bileceklerdir, bu konularda da bilgi verirseler de sevinirim...