TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Fazla 8000 TL, Tek Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Fazla 8000 TL, Tek Saat Tavsiyesi

Mesaj necati » 17 Tem 2012, 22:11

Evidence, ikinci el Rolex Sub benim bile aklıma yattı, düşün artık :D
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj aokyy » 17 Tem 2012, 22:14

Drk yazdı: Öte yandan risk alamam derseniz tag heuer aquaracer sizi bekler :thumbup:

Calibre 5 ve calibre 16 hakkında görüşlerini öğrenmem mümkün müdür? Sonuçta ETA tabanlı fakat üzerinde yapılan modifiye işlemi mekanizmayı ne derece iyileştirmiş durumda? Ne kadar güvenilir mekanizmalar?
Kullanıcı avatarı
aokyy

En Fazla 8000 TL, Tek Saat Tavsiyesi

Mesaj SeRxx » 17 Tem 2012, 22:21

Kilo alıp spor salonuna para vermemek icin az yemek yiyorum böylece iki taraflı birikim yapıyorum; PO parasını çıkaracam :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj buTa » 17 Tem 2012, 22:27

serxx yazdı:Kilo alıp spor salonuna para vermemek icin az yemek yiyorum böylece iki taraflı birikim yapıyorum; PO parasını çıkaracam :D

İyi fikir... :thumbup: Bunu bende deneyebilirim... :D
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj drk » 17 Tem 2012, 22:28

aokyy yazdı:
Drk yazdı: Öte yandan risk alamam derseniz tag heuer aquaracer sizi bekler :thumbup:

Calibre 5 ve calibre 16 hakkında görüşlerini öğrenmem mümkün müdür? Sonuçta ETA tabanlı fakat üzerinde yapılan modifiye işlemi mekanizmayı ne derece iyileştirmiş durumda? Ne kadar güvenilir mekanizmalar?

Son derece güvenilir mekanizmalar. Mekanizmalarda tag tarafından yapılmış işlevsel bir modifiye yok. Top veya chronometer grade mekanizmalar zaten. Montaj esnasında olası kusurlar giderilerek saat hazırlanıyor. Fiyatına göre gayet iyiler yani. Bu arada sellita etadan kötü gibi bir kanı olabilir, bu tamamen yanlış. Sellita sürekli kendini geliştiren ve sektör ihtiyaçlarına cevap verebilmek için kalitesini artıran bir firma. ETAyla aynı hatta bazı kısımlarda biraz daha üstün diyebiliriz.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj okz » 17 Tem 2012, 22:33

Benim bu konuyla ilgili kötü bir anım oldu.Birkaç sene önce,2.el piyasasını pek önemsemeyerek,nasılsa satmam severek kullanırım düşüncesiyle, o kadar para verip bir Longines almıştım.Hani şu master collection moonphase modelini-ki en popüler modelidir bilirsin.Ama günün birinde satmak lazım oldu ve kapalıçarşıdaki saatçiye gittim-ki en meşur olanıdır-Acaba ne kadara sayılacak edasında girip-BİZ BU SAATİ ALMIYORUZ 2.eli çok zayıf lafını duyunca yaşadığım şoku anlatamam ve belki 1.5 yılda satabildim o saati.o zaman anladım ki,alacağım saat mutlaka 2.elde de para etmeli.Öyle ya o kadar para veriyorsam 2.elide beni tatmin etmeli.Ama sırf satamayayım diye de bir saate haddinden fazla ücret ödemek istemem açıkçası.Çünkü ister istemez ilerde saatinin 2.elde ne ettiğini forumlardan bakacaksın,yada gözüne çarpacak.İşte o zaman sıfırına 9.000 verdiğin saat 2.elde 3-3,5 gibi satıldığını görünce,o an içinde oluşan duyguyu ne yapacaksın ? Ben o duyguyu yaşadım ve çok kötü oluyor açıkçası :)
Kullanıcı avatarı
okz

Mesaj buTa » 17 Tem 2012, 22:52

Yok yok elbette ikinci el değerine önem veriyorum okz.... Üstelik Oris'ten ciddi zarar etmişliğim var. (Ama Oris'i çok severim o ayrı.. :D ) Türkiye'de ikinci elde çok değer kaybetmeyen bir kaç marka var. Bende saat alırken aslında bunları göz ardı etmeyeceğim. Bir yıl içinde 2 saat alıp, sattığımdan ,ikinci el piyasasına ve bu piyasada ki satıcılara biraz aşina oldum.
Kendimce aldığım tecrübelerden şöyle söyleyebilirim. Bir kere Rolex, her türlü ikinci elde değer kaybetmeyen bir marka. Klasikleşmiş submariner gibi modellerinin dışında diğer modelleri de nispeten değer kaybetmiyor. Panerai, dünyada değer kaybetmeyen markalardan ama Türkiye'de Rolex'e kıyasla daha fazla değer kaybediyor. İlginçtir kurmalı modelleri Türkiye'de çok tutulmuyor ama Panerai yine de iyi. Daha üst modeller hakkında çok bilgi sahibi değilim ancak Omega'da Türkiye'de bilinirliğinden olsa gerek, değer kaybetmeyen bir başka marka. Özellikle Seamaster serileri daha çok tutuluyor. Tag Heuer, Carrera serileri hariç, değer kaybedenlerden , Longines, Oris gibi markalar maalesef çok değer kaybetmekte.
Bunlar benim gözlemlerim ve kısacık saat dünyasında aldığım tecrübelerim. Burada yıllarca saat piyasasında olan üstadlar konuyu daha iyi bileceklerdir, bu konularda da bilgi verirseler de sevinirim...
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj drk » 17 Tem 2012, 23:19

Rolex de, panerai de değer kaybetmiyor dersek yanlış anlaşılabilir. Diğer markalara nazaran daha az değer kaybediyor diyebiliriz sadece. Tabi bu birde saati aldığınız fiyatla ilgili, tutup liste fiyatını verirseniz, saati kolunuza takmanızla verdiğiniz paranın en az yarısı havaya uçar gider.
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 151 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners