Benim de yurtdışından saatler almışlığım var fakat ben ebay den ziyade watchuseek ve timezone forumlarını tercih ediyorum. Nedeni ise ebayde satanlar genelde bu işin ticaretini yapanlar yani bu işten para kazananlar, bu forumlarda ise genelde hobisi saat olan insanlar saatlerini değiştirmek için satıyorlar. Hem daha güvenilir buluyorum hem de daha ucuz oluyor haliyle. Bende katkı olması açısından bu forumlardan alışveriş yapılırken dikkat edileceklere değineyim :
1. Öncelikle beğendiğiniz saati bir google da aratarak sıfırının fiyatlarına bakın çünkü bazı kendi malını çok değerli gören şahıslar sıfırına yakın fiyat verebiliyorlar. Yalnız bu sıfırına bakın derken retail tabir edilen liste fiyatını değil indirimli fiyatını baz alın. Diyelimki şahıs yüksek bir fiyat istemiş bir link ile sıfırı bu fiyat zaten diyerek indirttirebilirsiniz, ya da "alıcı değilseniz dükkanın önünü kapatmayın" cevabını da alabilirsiniz

.
2. Diyelimki saati beğendiniz kondüsyonu da istediğiniz gibi hemen pazarlığa oturmayın çünkü çoğu satıcı uluslararası göndermiyor, gönderenlerin çoğu da Türkiye'ye göndermiyor. Bu yüzden öncelikle saatle ilgilendiğinizi fakat Türkiye'de oturduğunuzu belirtin.
3. Eğer sorun yok gönderirim derse şimdi fiyat konuşabilirsiniz, benim kendi deneyimlerimden gördüğüm kadarıyla özellikle Amerika'lılarda bizdeki gibi bir pazarlık kavramı yok. Yani ben 10 liralık mala 5 diyim ortada buluşuruz gibi bir durum yok. Genelde onların istediği siz mala ne değer biçiyorsanız onu söylemeniz. Mesela saat 10 lira siz 8 liraya almak istiyorsanız direk 8 lira demeniz lazım, 10 liralık mala bizim usul 5 derseniz direk orada iletişim kopuyor. Bu konuda çok engellendim satıcılar tarafından tecrübeyle sabittir

.
4. Ayrıca fiyat konusu konuşurken kargo ve paypal payınıda konuşun, mümkünse bunları ekleyerek fiyat isteyin.
5. Kargo olarak USPS Priority Mail İnternational veya Express Mail İnternational ile göndermesini isteyin, sakın ha UPS veya FEDEX gibi özel kargo şirketleriyle göndermesin.
6. Paypal den parayı email ile gönderiyorsunuz çeşitli seçenekler var bazı kullanıcılar az paypal payı ödemek için gift(hediye) olarak göndermenizi isteyebilir. Bu seçeneği seçerseniz paypalın tüketiciyi koruyan haklarından vazgeçmiş olursunuz, ona göre seçiminizi yapın.
7. Peki alacağınız kulalnıcıya nasıl güveneceksiniz, burada da profili devreye giriyor. Eski üyemi, ne kadar mesaj atmış gibi şeylee bakabilirsiniz, bunun yanında her iki forumunda feedback bölümü var, orada kullanıcı ismini aratarak diğer alışverişlerinden ne gibi görüşler almış okuyabilirsiniz.
8. Diyelimki saati aldınız ve elinize ulaştı. Siz de satıcıya bir feedback bırakın ve ondan da sizin adınıza feedback bırakmasını isteyin böylece diğer alışverişleriniz daha kolay olacaktır.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar sorularınızı özel mesajdan değil buradan sorarsanız herkese faydası olur.