TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5'lerin Sahtesi Var Mı?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: seiko 5 replika olanı var mı?

Mesaj Ziyaliv » 15 Ara 2009, 15:26

merhabalar

bu aralar hem okul hemde firmamızın satış bolumunde yogunluk fazla oldugu çok fazla yazı gönderemiyorum ama bilin ki hepsini okuyorum, okumaya çalışıyorum, büyük fontla yazma işine gelince yazdıktan sonra bi baktım ekrana hepsi buyuk font olmuş :D kusura bakmayın bi daha olmaz hepinize saygılar sevgiler......
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Re: Seiko 5 replikası var mıdır?

Mesaj alltomatic » 15 Ara 2009, 20:28

bilgiler için teşekkür ederim.iyi araştırmak gerekiyor.ve de bilgili olmak.en iyisi teknik olarakta kendimizi geliştirmemiz.okumaya devam...
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Re: Seiko 5'lerin Sahtesi Varmıdır?

Mesaj jumper » 10 Oca 2011, 15:47

Orijinalini aydınlar saat distribütöründe buldum.2 yıl garantili aldım.Orijinal Japon.200TL.Yeniden üretilmeye başlanmış.
Kullanıcı avatarı
jumper

Mesaj Redliner » 10 Oca 2011, 17:13

Bilmiş bilmiş konuşmak istemem tabi ama. Aydın saat seiko 5 leri nerdeyse 4-5 aydan fazla bir süredir getiriyor ve satıyor. Garanti belgeli ve kutulu olarak tabiki. Ayrıca saatler zaten pahalı olmadığından sahtesini yapmanın sahtekarlar için bir avantajının da olmadığını düşünüyorum :) Son olarak üstte resmi gözüken marinemaster adlı seiko modeli içinde bir seiko 5 mekanizması barındırmaz. Daha kaliteli bir kalibreye sahiptir ve aşağı yukarı yurtdışı fiyatı 1500-2000 $ arasındadır. Ülkemizde ki tüm otomatik seikoları hernedense seiko 5 miş gibi algılıyor bizim insanımız ;)
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj punk » 10 Oca 2011, 19:24

Seiko 5 seri üretimde değil miymiş anlayamadım? Neye dayanılmış bu iddiada?
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj durdor » 11 Oca 2011, 20:30

evet bu iddayı bende merak ettim, 5 serisi üretimden kalkarsa, seiko ciddi bir kayıba uğrar, seikonun tüm satışlarının, neredeyse yarısını, 5 serisi oluşturur. bizim ülkemize gelmemesi, yada fazla bulunmaması dünya genelindeki satış rakamlarını, ve ilgiyi değiştirmez.

sahte seiko 5'i ise ben hiç duymadım, yabancı forumlarda bile bu konuda bir bilgiye rastlamadım.

bu arada seiko 5 diye gösterdiğiniz saat, dalgıç saat koleksiyonerlerinin gözdelerinden biri olan, prospex serisinden sbdx001'dir ve sayın redliner'in de dediği gibi üst sınıf, hatta çok üst sınıf bir kalibre olan 8L35'e sahiptir. liste fiyatı 2500 dolardır.
Kullanıcı avatarı
durdor

Mesaj kyha » 12 Oca 2011, 05:46

http://quartzimodo.com/how-to-spot-a-fake-seiko-watch/

meiko yazan seiko 5 kopyası bile yapmış çinliler:D herşey beklenir bunlardan.
Kullanıcı avatarı
kyha

Mesaj Clk » 12 Oca 2011, 09:50

Bilen arkadaslardan yardim istiyorum. Meiko5 almak istiyorum nereden bulabilirim :D Cevaplar geldikten sonra daha iyi bilen arkadaslardan da soracagim !!! :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 128 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners