Clk yazdı:Spring Drive teknolojisi neden gereksiz Asymptote? Japonlar tam 30 sene bosuna ugrasmis diyorsun yani

Dün sevgili asymptote ve sevgili Drk arkadaşlarımın yazısını okudum. Allah allah dedim niye acaba böyle dediler? Ve aklıma ilk Clk geldi. Çünkü onun açtığı bir konuda kinetic teknolojiden günümüzün başarılı teknolojilerinden diye övgü ile bahsettiğini hatırlıyorum. Hatta Eco Drive ile beraber güzel teknolojiler diye yazmıştı.
Ve zaten konuya katılmış.

Bende düşüncemi söyliyeyim bari. Bence de gayet kullanışlı ve güzel bir teknoloji. Arkadaşım aldığı kinetic bir Seiko saati 12 sene kullandı sonra kapasitör değişti Aydın saatte. Yaklaşık 10 sene de bir değiştirmek gerekiyor. Otomatik saatlere de genelde de 5 senede bir bakım yaptırın derler. Kinetic saati al 10 sene sonra kapasitör değiştir yine 10 sene kullan. Yani 20 senede bir kere saatçiye götür. Daha ne ister ki insan.
Her sene zırt pırt pil bitti, aç değiştir derdi olmadan, kenara koyduğunda yine de aylarca durmadan çalışan, sapma sıkıtısı olmayan bir teknolojiye gereksiz demek bence birazcık haksızlık olmuş.
Sevgiler,
Bu arada