TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Ön

Mesaj archer75 » 13 Eki 2015, 17:00

MertYe yazdı:Biraz spor olması detayını atlamışım ben açıkçası. Sizin seçenekler arasında VC bence 1-0 önde hem deri kordon hemde kauçuk kordon çok yakışıyor o saate bence. Arada degisikliğe gitmekte hem sıkılmanızı önler hemde farklı bir hava katar bence. En azından bu 3'lü de öne çıkıyor. Power reserve süresi size kalmış bir durum ona yapabileceğim bir yorum yok. :)

Şu an birinci tercihim Overseas, en azından deneme şansım oldu. Kordon değişikliği göz önüne alındığında Panerai de devreye girer, gerçi söylediğiniz gibi VC iki kordonla geliyor.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj cagatay10 » 13 Eki 2015, 17:32

Illa bu 3 saatten birini sececegim diyorsaniz benim oyum Vacheron'a gider. Sadece adiyla, saniyle bile diger iki markanin cok onunde. Ancak bence fiyat araligina uygun birkac saate daha goz atmakta fayda var. Benim onerilerim;

Resim

Resim

Daha sonra ben bunu satabilirim, ikinci el degeri nedir diye sorarsaniz, tabi ki ciddi kayiplar yasamaniz olasi ancak sizin sectiginiz uc modelde de asagi yukari benzer kayiplar yasanabilecegini saniyorum.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj Anesthesia » 13 Eki 2015, 18:27

Daytonanin butcenize uyan bir çeşidi her ihtiyacinizi gorecektir, bakinin derim ;)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj Clk » 13 Eki 2015, 20:17

Kisiden kisiye degismekle beraber deri kayisli saatlerin konforunun celik bilezikli saatlere oranla COK daha kötü oldugu gerceginden yola cikarak ben de öncelikle Anesthesia'nin önerisini destekliyorum.

Vacheron ve JLC hem teknik hem de kalite anlaminda Panerai'in önünde. IWC kol saati markasi degil zaten onlar duvar ve kule saatleri yapiyor :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj afl » 13 Eki 2015, 20:26

Bu fiyatlarda JLC ve Glashutte Original den başka düşünmem açıkçası. Hem yüksek kaliteli in house mekanizma hem de özellikle GO de mükemmel işçilik ve finish görürsünüz. Üçüncü seçenek Anesthesia nın dediği gibi Daytona olabilir. Ama ilk iki de ısrarcıyım. Türkiye'den almayı düşünüyorsanız GO zor olacaktır.Bu durumda JLC daha makul olur.

Submarinerin yanına JLC master chronograph ve GO chronograph güzel yakışır. Siyah deri kayış ve beyaz veya siyah kadran ile subdan daha dress ama aynı zamanda casual olacak çok yakışıklı saatler.

Görsellerle destekleyelim.

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj archer75 » 13 Eki 2015, 20:32

cagatay10 yazdı:Illa bu 3 saatten birini sececegim diyorsaniz benim oyum Vacheron'a gider. Sadece adiyla, saniyle bile diger iki markanin cok onunde. Ancak bence fiyat araligina uygun birkac saate daha goz atmakta fayda var. Benim onerilerim;

Resim

Resim

Daha sonra ben bunu satabilirim, ikinci el degeri nedir diye sorarsaniz, tabi ki ciddi kayiplar yasamaniz olasi ancak sizin sectiginiz uc modelde de asagi yukari benzer kayiplar yasanabilecegini saniyorum.

Brequet Type XXI deneyip görmek istediğim bir saat, keşke aşağıdakinin çelik versiyonunu seri üretim yapsalar, gördüğümden beri aklımda ama Only Watch organizasyonu için platinyum ve tek adet üretilmiş.

Resim

İkinci el değer kaybı konusunda haklısınız, biraz sıkılgan olduğum için değiştirmek isteyebilirim o yüzden de biraz daha iyi ve elden çıkartılmayacak bir saat almak istiyorum. Böylece 3-4 parçalık bir mini koleksiyon olabilir. Overseas tutmak isteyeceğim bir saat olur düşüncesindeyim ama Panerai ve IWC için aynı fikirde değilim.
Edit :(İlave) Deep Sea beğendiğim bir seri fakat submariner yanına iyi bir ikili olmaz düşüncesindeyim.
En son archer75 tarafından 13 Eki 2015, 20:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj archer75 » 13 Eki 2015, 20:35

Anesthesia yazdı:Daytonanin butcenize uyan bir çeşidi her ihtiyacinizi gorecektir, bakinin derim ;)

günün sonunda bu olacak galiba, birkaç kere bende aynı şeyi düşündüm deri kordonlu bir Daytona ile bu işi bitireyim diye. Bütçeyi o rakamlara çekersem ciddi ciddi olabilir.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj archer75 » 13 Eki 2015, 20:38

Clk yazdı:Kisiden kisiye degismekle beraber deri kayisli saatlerin konforunun celik bilezikli saatlere oranla COK daha kötü oldugu gerceginden yola cikarak ben de öncelikle Anesthesia'nin önerisini destekliyorum.

Vacheron ve JLC hem teknik hem de kalite anlaminda Panerai'in önünde. IWC kol saati markasi degil zaten onlar duvar ve kule saatleri yapiyor :D

Deri kayış kullanmadığımdan soruyorum, ne tip sıkıntı yaratıyor? terleme öncelikli sorun galiba.
Kullanıcı avatarı
archer75

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 118 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners