TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Koleksiyonuna Başlamak İçin Hangi Saati Önerirsiniz?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Koleksiyona başlamak için hangi saati önerirsiniz?

Mesaj Clk » 25 Oca 2010, 17:01

@Darknight,

Tag Heuer, üretim kapasitesi olarak dünyanin en büyük 4. markasi. Böyle bir markanin reklam ile bir yerlere geldigini belirtmek bence markaya hakaret olur.... Benim Tag Heuer marka bir saatim yok, savunucusu olmayayim burada ama. Grand carrera 17RS2 ilk firsatta koleksiyonuma ekleyecegim bir saattir.

Monaco gibi, Carrera gibi klasiklesmis saatleri pazara sunmus ve ciddi basarilar elde etmis olan bir markanin saatini ileride gelecek nesillere gurur ile aktarabileceginden emin olabilirsin.

Breitling Superocean Heritage bence 28 yasinda ki sportif bir kisilige cok yakisacak bir saat. Böyle bir alternatif düsünmezmisin?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj darknight » 25 Oca 2010, 17:25

IWC,Breitling,Chopard,Rolex benim 2. saat olarak düşündüğüm markalardı. İlk saat olarak dediğim gibi biraz daha uygun fiyatlı bir model olan Tag Grand Carrera ve Omega Speedmaster üstünde durmuştum.
TagHeuer hakkında yaptığınız yorumlar beni yine Grand Carrera alma konusunda cesaretlendirdi doğrusu.
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Clk » 25 Oca 2010, 17:47

@Darknight

Su ekteyi siteye bir göz atin, site görsel olarak cok kötü ama icerik olarak inanilmaz zengin. Tag Heuer markasinin 1860 yilindan beri var olan ve marka ismi Heuer iken bile dünya lideri oldugunu belgeleyen bir site...

http://www.heuerboy.com/home.htm#
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 25 Oca 2010, 23:58

Selamlar..
Arkadaşlar güzel tavsiyelerde bulunmuşlar, ben de naçizane iki alternatif ürün ve tercih nedenlerimi belirteyim..

Bahsettiğiniz fiyat aralığı sizi gerçekten güzel ve kaliteli bir saat sahibi yapar, bundan yana bir şüpheniz olmasın..
Ben sıfır fiyatı 4000 SFR'nin altında iki model tavsiye etmek istiyorum..

Gelelim alternatiflere;

Omega Seamaster Professional 300 Co-Axial ( Bond )
Tüm zamanların en başarılı Seamaster 300'ü diyebileceğim saattir.. Bond olarak bilinmesinin nedeni Pierce Brosnan tarafından hayat bulan James Bond karakterinin kullandığı saattir.. Daha sonra bu model üretimden kalkıp farklı bir dizaynla piyasaya sunulsa da ( post Bond.. ) Bond dizaynı saat severler tarafından daha çok beğenilmiş ve bu model tekrar üretilmeye başlanmıştır..
Güncel serinin bir + yanı da içinde Co-Axial kalibreyle sunulan seçeneğinin olmasıdır..
Saat çelik ve 300M su basıncına dayanıklı bir dalgıç modelidir.. Komple çelik ve dalgıç modeli olduğu için suyla istediğiniz gibi haşır neşir olabilirsiniz.. Ayrıca deri kayış değiştirme derdiniz de olmaz ki bu önemli bir mevzu.. ( Ben TAG Heuer Monza Chronograph ( Heuer Re-Issue ) modelimin Genuine Alligator kayışı için LPI Saat'e 438 SFR vermek zorunda kalmıştım.. )
Yuvarlak olması itibarıyle kare veya dikdörtgen saatlere nazaran daha kolay bir saattir.. Spor kökenli bir model olmasına rağmen takım elbiseyle de rahatlıkla uyum sağlar.. Marka açısından eksiği yoktur.. Omega iyi tanınan ve saygı duyulan bir markadır..
Ebat olarak gayet dolgun bir modeldir ancak özellikle 7750 Chronograph ( Omega Calibre 1164 diye bilinir ) modeline nazaran da gayet hafiftir.. Jubilee modelleri andıran mat/parlak tarzda ufak parçalardan oluşan bileziği çizikleri saklamada gayet ustadır.. Olabilecek en başarılı bilezik tokalarından birine sahiptir.. Camı sentetik safir olup çizilmesi neredeyse mümkün değildir, ayrıca içerden AntiRefle kaplamalıdır..
Bu saatin 1164 kalibre Chronograph olanını kullandım.. İlk pahalı sayılabilecek saatimdi ve gerçekten çok beğenerek takmıştım.. Biraz sübjektif de olsa yukarıda belirttiğim saate bir kusur bulamıyorum :)

TAG Heuer Carrera Tachymetric Chronograph ( 7750-Black Dial-Black Bezel-Steel Bracelet )
Oldukça yakışıklı, bir o kadar da gösterişli bir saattir.. Carrera klasik bir modeldir.. Heuer serisinin model isimlerini zorlu parkur ve pisterlerden alan klasik ailesinin en bilinen fertlerinden biridir..
İçinde 7750 olması itibarıyla, kalbinde ETA Dubois Depraz modifiyeli modüler kalibre taşıyan Carrera 1964 Re-Issue modeline göre fiyat olarak daha uygundur.. Ayrıca 1964'te üretilen modeline sadık kalınarak üretilen bu pahalı modelden hem daha büyük hem de daha göz alıcı bir dizayna sahiptir.. ( yanlış anlaşılmasın bu arada Carrera 1964 Re-Issue çok özel bir saattir.. sadece ilk saat olarak 7750 Carrera daha uygun bir alternatiftir diye düşünüyorum )
Yüzmek için çok da güvenli olmayan 50M su geçirmezliği, sizi duş vb su teması durumlarında endişelendirmeyecek kadar yeterlidir..
42mm.lik büyük kasasıyla yeni trend olan Oversized Watch ekolüne ait modellerin yanında zayıf kalmayacağı gibi garip kadran dizilimi ve alışılmadık kalibre yapısıyla Heuer Classics ailesinin diğer üyeleri Monza, Monaco ve Autavia'nın yanında yer almaya pek de layık görmediğim Grand Carrera'ya nazaran daha klasik ve oturmuş bir modeldir.. Camı safirdir ve oldukça zarif bir bombeye sahiptir..Ayrıca hernekadar özensizce dekore edilmiş de olsa yine de seyretmeye değer 7750 makinasını izlemenize olanak veren safir camlı arka kapağı da mevcuttur.
Zayıf yanlarından bahsetmek gerekirse; Tachymetric bezeli camın dışında kaldığından dolayı darbelerden çabuk etkilenir.. Sert ve keskin cisimlerle temas halinde ince alüminyum bezel deforme olabilir.. Bileziği kasasına nazaran oldukça ince parçalardan oluşur.. Eğer bileğiniz çok inceyse kısaltımış bilezikle saatin ağırlığını dengelemek pek mümkün olmaz.. Bol bırakırsanız da sürekli aşağı doğru kayma yapar.. Basit bir deyişle kolunuza ince bir iple bir taş bağlanmış gibi hissedersiniz..
Bu saati de ilk çıktığı zaman almıştım ve uzun bir süre zevkle taktım.. Gönül rahatlığı ile tavsiye ederim..

Tavisye ve yorumlarımın yeni saatinizi seçmenizde faydalı olmasını temenni ederim.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj promise1907 » 26 Oca 2010, 06:49

darknight hosgeldin.

tag heuer varken tag heuer alınır... bence senin aradığın saat bu! ama o fiyat aralığında bulunabilir mi emin değilim orasından internet üzerinden değil de saati yerinde görmekte fayda var.

Resim
Kullanıcı avatarı
promise1907

Mesaj promise1907 » 26 Oca 2010, 06:57

clk yazdı:@Darknight

Su ekteyi siteye bir göz atin, site görsel olarak cok kötü ama icerik olarak inanilmaz zengin. Tag Heuer markasinin 1860 yilindan beri var olan ve marka ismi Heuer iken bile dünya lideri oldugunu belgeleyen bir site...

http://www.heuerboy.com/home.htm#

bu verdiğiniz site muteşem bişey, ben bu kadar tag'i bi arada görürsem mutluluktan ölürüm heralde :)
Kullanıcı avatarı
promise1907

Mesaj darknight » 26 Oca 2010, 10:35

Zaman ayırıp tavsiyelerde bulunan herkese çok teşekkürler.
@Razz
Omega Seamaster serisi güzel bir seri ama ben kendimi daha çok Speedmaster ve DeVille serilerine yakın hissediyorum.
Daha sade ama kaliteli hissi veren saatleri beğeniyorum.
TagHeuer Carrera konusunda yazdıkların beni Carrera'ya karşı isteklendirdi. Şöyleki, Carrera'yı ilk etapta düşünmememin sebebi Grand Carrera adıyla yeni bir serinin çıkmış olması. Sanki Carrera demode oldu gibi bir gelmişti bana. Ama ilk saatim olacağı için daha uygun fiyatı ve sizin söylediğiniz artılarıyla tercih edilebilir bir seçenek gibi gözüküyor.
Tavsiyelerinizden sonra Tag'ın sitesine tekrar göz gezdirince aşağıdaki nispeten daha sade olan Carrera gözüme çarptı. Daha önce Twin time olarak @Nicky Nick tarafından önerilen bu saat hakkında ne düşünüyorsunuz?
http://www.tagheuer.com/the-collection/ ... 210.BA0790
Sizce iyi bir başlangıç saati olur mu?
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Bond » 26 Oca 2010, 11:04

Darknight linkteki 36mm bir model, mid size ama oldukça küçük bir model bence. Hatta man kısmında olmasına rağmen site başlığında ladies yazıyor dikkat edersen.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 70 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners