Selamlar..
Arkadaşlar güzel tavsiyelerde bulunmuşlar, ben de naçizane iki alternatif ürün ve tercih nedenlerimi belirteyim..
Bahsettiğiniz fiyat aralığı sizi gerçekten güzel ve kaliteli bir saat sahibi yapar, bundan yana bir şüpheniz olmasın..
Ben sıfır fiyatı 4000 SFR'nin altında iki model tavsiye etmek istiyorum..
Gelelim alternatiflere;
Omega Seamaster Professional 300 Co-Axial ( Bond )
Tüm zamanların en başarılı Seamaster 300'ü diyebileceğim saattir.. Bond olarak bilinmesinin nedeni Pierce Brosnan tarafından hayat bulan James Bond karakterinin kullandığı saattir.. Daha sonra bu model üretimden kalkıp farklı bir dizaynla piyasaya sunulsa da ( post Bond.. ) Bond dizaynı saat severler tarafından daha çok beğenilmiş ve bu model tekrar üretilmeye başlanmıştır..
Güncel serinin bir + yanı da içinde Co-Axial kalibreyle sunulan seçeneğinin olmasıdır..
Saat çelik ve 300M su basıncına dayanıklı bir dalgıç modelidir.. Komple çelik ve dalgıç modeli olduğu için suyla istediğiniz gibi haşır neşir olabilirsiniz.. Ayrıca deri kayış değiştirme derdiniz de olmaz ki bu önemli bir mevzu.. ( Ben TAG Heuer Monza Chronograph ( Heuer Re-Issue ) modelimin Genuine Alligator kayışı için LPI Saat'e 438 SFR vermek zorunda kalmıştım.. )
Yuvarlak olması itibarıyle kare veya dikdörtgen saatlere nazaran daha kolay bir saattir.. Spor kökenli bir model olmasına rağmen takım elbiseyle de rahatlıkla uyum sağlar.. Marka açısından eksiği yoktur.. Omega iyi tanınan ve saygı duyulan bir markadır..
Ebat olarak gayet dolgun bir modeldir ancak özellikle 7750 Chronograph ( Omega Calibre 1164 diye bilinir ) modeline nazaran da gayet hafiftir.. Jubilee modelleri andıran mat/parlak tarzda ufak parçalardan oluşan bileziği çizikleri saklamada gayet ustadır.. Olabilecek en başarılı bilezik tokalarından birine sahiptir.. Camı sentetik safir olup çizilmesi neredeyse mümkün değildir, ayrıca içerden AntiRefle kaplamalıdır..
Bu saatin 1164 kalibre Chronograph olanını kullandım.. İlk pahalı sayılabilecek saatimdi ve gerçekten çok beğenerek takmıştım.. Biraz sübjektif de olsa yukarıda belirttiğim saate bir kusur bulamıyorum

TAG Heuer Carrera Tachymetric Chronograph ( 7750-Black Dial-Black Bezel-Steel Bracelet )
Oldukça yakışıklı, bir o kadar da gösterişli bir saattir.. Carrera klasik bir modeldir.. Heuer serisinin model isimlerini zorlu parkur ve pisterlerden alan klasik ailesinin en bilinen fertlerinden biridir..
İçinde 7750 olması itibarıyla, kalbinde ETA Dubois Depraz modifiyeli modüler kalibre taşıyan Carrera 1964 Re-Issue modeline göre fiyat olarak daha uygundur.. Ayrıca 1964'te üretilen modeline sadık kalınarak üretilen bu pahalı modelden hem daha büyük hem de daha göz alıcı bir dizayna sahiptir.. ( yanlış anlaşılmasın bu arada Carrera 1964 Re-Issue çok özel bir saattir.. sadece ilk saat olarak 7750 Carrera daha uygun bir alternatiftir diye düşünüyorum )
Yüzmek için çok da güvenli olmayan 50M su geçirmezliği, sizi duş vb su teması durumlarında endişelendirmeyecek kadar yeterlidir..
42mm.lik büyük kasasıyla yeni trend olan Oversized Watch ekolüne ait modellerin yanında zayıf kalmayacağı gibi garip kadran dizilimi ve alışılmadık kalibre yapısıyla Heuer Classics ailesinin diğer üyeleri Monza, Monaco ve Autavia'nın yanında yer almaya pek de layık görmediğim Grand Carrera'ya nazaran daha klasik ve oturmuş bir modeldir.. Camı safirdir ve oldukça zarif bir bombeye sahiptir..Ayrıca hernekadar özensizce dekore edilmiş de olsa yine de seyretmeye değer 7750 makinasını izlemenize olanak veren safir camlı arka kapağı da mevcuttur.
Zayıf yanlarından bahsetmek gerekirse; Tachymetric bezeli camın dışında kaldığından dolayı darbelerden çabuk etkilenir.. Sert ve keskin cisimlerle temas halinde ince alüminyum bezel deforme olabilir.. Bileziği kasasına nazaran oldukça ince parçalardan oluşur.. Eğer bileğiniz çok inceyse kısaltımış bilezikle saatin ağırlığını dengelemek pek mümkün olmaz.. Bol bırakırsanız da sürekli aşağı doğru kayma yapar.. Basit bir deyişle kolunuza ince bir iple bir taş bağlanmış gibi hissedersiniz..
Bu saati de ilk çıktığı zaman almıştım ve uzun bir süre zevkle taktım.. Gönül rahatlığı ile tavsiye ederim..
Tavisye ve yorumlarımın yeni saatinizi seçmenizde faydalı olmasını temenni ederim.