TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe Complication Modelleri Seçim Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Patek Philippe Complication Modelleri Seçim Tavsiyesi

Mesaj asymptote » 25 Ara 2012, 17:37

salihy yazdı:4 senede 1 subat 29 cekiyor diye anlatildi bu saat bana :)

Doğru anlatılmış :) Ancak bu saatler durdukları zaman tarih ayarları sıkıntılı olabiliyor. Otomatik saatleri durmasın diye windera koyuyorlar ancak kurmalılarda süreklilik nasıl sağlanıyor bilmiyorum. Bazı perpetual modüllerin tarih ayarı normal saatin tarihi ayarlanıyormuş gibi kolaylıkla yapılır ve tarih göstergeleri ani olarak değişir.
modern60 yazdı:Hem otomatik hem de el kurmali perpetuel takvimler mevcuttur. Eniyilerinden birisi IWC dir. Bir diğer marka ise Ulysse Nardin dir. UN, IWC den farklı olarak iki yöne doğru da(yani hem geriye hem de ileriye doğru)ayarlanabilirler. Mekanik olan bu saatlerde, elbet ki saat durursa, takvim yeniden ayarlanarak devamlılığı sağlanır. Buı işlemi yapan iki ayrı modül vardır. Birinci modül, 12 aylık sistemi ve ikincisi de aynı eksene takılı olarak artık yılları takip eder. Böylece, süreklilik sağlanır. Daha sonra bazı modül fotolarını koymaya çalışacağım. En uzun süreli perpetüel mekanizma, 250 yıl sürekli IWC dir.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 25 Ara 2012, 17:57

Asymptote, ligler farklı ;) Patekten bahsediyoruz.

Vmetin, bu mekanizmanın kronograf düğmelerinin hissi 7750den hallice, hiç pateke yakışmıyor.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj vmetin » 25 Ara 2012, 18:01

abi hiç patek e dokunmadım ki ben :(
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj asymptote » 25 Ara 2012, 18:04

Haklısın, ligler farklı ama yine de eski nesil perpetual alınmamalı bence..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 25 Ara 2012, 18:37

Eski nesil derken? 2010 yılında çıktı bu saat, baz mekanizmada 2009'da. Üstelik 5 yıldan fazla süren bir ar-ge sürecinin sonunda piyasaya sürüldü. Kısaca yılların birikimi üzerine teknolojinin de yardımıyla üretilmiş bir sanat eseri ;) Ayrıca burada esas olay alttaki kronografta, perpetual modülünden bağımsız olarak o bile harika :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 25 Ara 2012, 19:05

Çok yeniymiş o zaman. Ben mekanizma da modül de eski sanıyordum.. Patek sandığımdan daha dinamik çalışıyormuş, takdir ettim.. :geek: Ne diyelim o zaman, hayırlı olsun Salih beye.. :champ:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 25 Ara 2012, 19:10

Mekanizma 1900'lü yılların başında sıkça kullanılan efsane Victorin Piguet'lerden esinlenilerek tasarlanmış, aynı zamanda Patek Seal'a sahip ilk gerçek in-house kurmalı perpetual kronograf.

Bir önceki seride(5070) kullanılan mekanizma Lemania tarafından taarlanmış ancak Patek tarafından geliştirilmiş ve üretilmişti :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 25 Ara 2012, 19:15

Sana ne zaman alıyoruz bi-compax?.. ;)
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: DirtyOldMan ve 172 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners