TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İkinci El Saat Almak Üzerine Tavsiyeler

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İkinci El Saat Almak Üzerine Tavsiyeler

Mesaj SeRxx » 01 May 2012, 23:21

bulenty yazdı:herifler herşeyi en salak Amerikalılara göre hazırladığı için hiç mesele yok ;)

:D :lol:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

İkinci El Saat Almak Üzerine Tavsiyeler

Mesaj mlm » 01 May 2012, 23:31

Bulent Hocam :D
Serxx kahkahalarına eşlik ediyorum :lol:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj msturan » 01 May 2012, 23:49

serxx yazdı:
bulenty yazdı:herifler herşeyi en salak Amerikalılara göre hazırladığı için hiç mesele yok ;)

:D :lol:

+10 :lol:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Hsnmrycl » 02 May 2012, 11:32

fsinan yazdı:Tazminat için gittim, gönderim yaptığım ofisteki personelin maaşından kesileceği belirtildi, tazminat miktarının önemi yok, kameralarla belirlenmiş, personelin suçu yok bunu kabul etmiyorum dedim. Dilekçe verdim ve şikayetimden vazgeçtim.

bu yaptıkları ne etiğe ne de profesyonelliğe yakışır. tam anlamıyla şark kurnazlığı. acındırma, boyun bükme, ben ettim sen etme tavrı. senin önüne bu seçeneği sunan yetkililere hakikaten yazıklar olsun. bu paranın sana nasıl geri ödeneceği konusunda senin bilgilendirilmene bile gerek yok. prosedür her ne ise seni ilgilendirmez. seni ilgilendiren kısım onlara emanet edlen malın çalınmış olması ve bedelinin iade edilmesi gerekliliği.

sana bu seçeneği sunan kafalar aynı şey başlarınna gelse inan bana dünyanın en zalim varlıkları kesilirler.

rezillik gerçekten...
her alışverişimde senin başına gelen bu durum aklıma geliyor doğrusu.

tekrar geçmiş olsun.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Hsnmrycl » 02 May 2012, 11:33

ayrıca, Bülent hocamın da ağzına sağlık :)
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj bulenty » 03 May 2012, 12:56

mertsamet ö.m den sormuş,"ikinci el güzel saatler alıyorsunuz,nasıl güveniyorsunuz açıklarmısınız" diye...

Arkadaşlar,lütfen buradan sorun ki herkes faydalansın.

Birtakım kriterleri konu başında özetledim.Benim için ranki önemli,saatin durumu önemli.Fiziksel önemli bir kusuru yoksa mekanikle ilgili olanlar %99 düzeltilebilinir diye düşünüyorum.
Çok önemli kriterlerim yok,tecrübe ve önsezi diyelim.
Bir örnek vereyim.Şu anda bir chronoswiss takip ediyorum.

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Resim

Resim

CHRONOSWISS REGULATEUR

IN WORKING ORDER WE SELL IT AS IS PLEASE CHECK OUT THE PICTURES BELOW

We have been in the watch business for more than 25 years, and are members of NAWCC. We do not guarantee water resistance, accuracy, or when the watch was last serviced. We sell vintage watches that we describe to the best of our ability, but remember that these watches may need servicing

Adam saat için aynı bunları yazmış.Dikkat ederseniz çeliğinde kararmalar var ama derin yara yok bunlar benim için önemli değil.Çünkü çeliği yenilemek kolay.
7750 Valjoux makina kullanıyor demiş,ne olaki 7750 makinayı tamir edemeyesiniz yani ettiremeyesiniz.
Service ihtiyacı olabilir ama çalışır durumda demiş...
Doğru her mekanik saat servise ihtiyaç duyar.

Şimdi istese bu satıcı bu saate kutu bulur çeliğini elden geçirtir,bakımını yaptırır öyle satabilir ve daha iyi paraya satar.

Bir uğraşmayan böyle satıcılar var,çünkü kutusu ,servisi,dışbakımı belki adama 500 dolara mal olacak,,,herneyse.Şu an bu saat $450 da ve 29 saati var,bakalım neye gidecek,alırmıyım bilmiyorum.

Şimdi ebay de alışveriş yapmak isteyenlere bir tüyo daha vereyim.Almayacağınız saatleride gözlem listesine alın ki,kaç paraya gittiğini görün,veya almaya niyetli olduğunuz benzer saatlerin piyasasına hakim olun ki,buy it lerle kazık yemeyin.Sanıyorum bu saat $1000 küsürlere gidecek...
vs,vs
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj aokyy » 05 May 2012, 10:00

bulenty yazdı:
aokyy yazdı:Arkadaşlar, paypal kullanımını da anlatabilir misiniz size zahmet? Karşı tarafa para ödemesi nasıl yapılıypr, paypal hesabına para aktarımı nasıl oluyor, kredi kartı ile paypal üzerinden ödeme yapma nasıl oluyor, vs. Şimdiden teşekkürler.

Anlatılacak bir şey yok,sen üye olmaya başla ,o seni adım adım yönlendiriyor.Kredi kartını ve adresini ekliyorsun iş bitiyor.Herhangi bir yerden mal aldığında da paypal ile öde dediğin zaman,sana güzelce ödettiriyor.SEn yeterki üye ol ve alışveriş yap,herifler herşeyi en salak Amerikalılara göre hazırladığı için hiç mesele yok ;)

Bu aşamaları geçtim. Şimdi Bir daha paypal sitesine uğramama gerek yok mu? ebay'a da kaydoldum. Hesabı paypal'la ilişkilendirdim. Kredi kartına yurtdışı alışverişinde taksitlendirme talimatı verdim. Alt yapı hazır. Şimdi sıra geldi almaya. :D

Ben de bir tane saat buldum, Avrupa üzerinde satış yapan bir sitede 1150 avro diyorlar saate. Aynı saat e-bay'da 750 dolardan açık arttırmaya çıkmış durumda şu anda. Çekincem satıcının saatçi olmaması, sattığı ürün sayısının 21 olması. Ama feedback %100. Bir de Türkiye'ye göndermiyor galiba. e-posta gönderdim bakalım ne cevap verecek?
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj SeRxx » 10 May 2012, 11:12

Son zamanlarda yaptığım 4-5 yurt dışı alışverişlerinde paketlerim İstanbul'da çok bekliyor. Hele şu son yaptığım alışveriş gümrüğe falan takılma durumu olmamasına rağmen 1 haftadan fazla süredir İstanbul'da beklemekte. Daha önceleri böyle şeyler olmazdı en fazla 2 gün beklerdi. Aynı sorunu yaşayan kimse var mı acaba?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners