TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Ön

Mesaj archer75 » 18 Eki 2015, 16:36

Henüz gelmedi İstanbul butiğe, beklemedeyim.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj archer75 » 05 Kas 2015, 16:21

Cct yazdı:Çelik kasaların kadranlarına sert eleştiriler yapmışlığım var ama Swatch demedim, diyemem heralde :D Seiko Chronograph olabilir :lol:

BarisFB ve Bg17 biraraya gelince mutlaka konu 5711, Jumbo, JLC'a geliyor yalnız.

Kaç ocak daha söndüreceksiniz acaba? Dijital saat sorsalar bankaya krediye yollayacaksınız adamı yahu.

:lol:

ne yalan söyleyeyim benim ocak da sönecek galiba, düşündükçe bütün yollar "Jumbo" ya çıkar gibi gözüküyor.
10k civarında sıfır Daytona mantıklı duruyor, sonrasında satıp 15-20k'ya basamak olması ve içimdeki ateşi alması acısından
15k civarları ikinci el AP Chrono önde gidiyor
20k olursa AP Jumbo olacak gibi

veya yukarıdaki sırada bir yol haritasıda olabilir, Daytona al kullan, sat AP Chrono al, sat Jumbo al gibi en azından 2-3 sene böyle de eğlenceli olabilir. ama tek düşündüren bu 3 model de alınırsa pek satılası saatler değil. Tabi iki Chrono fazla olur, veya bu iki AP yerine farklı bir kombinasyon olabilir vs vs. Araştırmak, tartışmak ve denemek de bu işin diğer eğlencesi.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj Bg17 » 05 Kas 2015, 19:34

Tek ekleyebilecegim Ap chrono bence cok da gerekli degil, daytona nin daha iyi bir saat oldugunu dusunuyorum.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj cagatay10 » 05 Kas 2015, 20:06

Katılıyorum. Hatta bir adım ileriye götüreyim; bir markanın bir serisine ait saat alırken, o serinin öncüsünü almanın en mantıklısı oldugunu düşünmeye başladım. Şöyle ki, Royal Oak serisinin ilk saati nedir, Jumbo. Onu almak lazım işte bence. Sonradan chrono, dual time, yok o, yok bu derken, iş uzuyor. Mesela Nautilus içinde geçerli bu, Overseas için de, Fifty Fathoms içinde vs vs. Ama Daytona öyle değil. Mesela Submariner Chrono olsa, onu da almak istemem. Dolayısıyla uzun lafın kısası, bence de AP Ro Chrono yerine Daytona almak daha iyi bir fikir.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj archer75 » 06 Kas 2015, 16:12

Bg17 yazdı:Tek ekleyebilecegim Ap chrono bence cok da gerekli degil, daytona nin daha iyi bir saat oldugunu dusunuyorum.

bütçe yönünden de aslında benim için daha kolay olur, submariner ve daytona ikilisi bir süre takılır, sonra ikisi satılıp jumboya gecis daha acısız olur. jumbo alındığında ilk zamanlarda wrist time yüksek olur, sonrasında yanına daha makul fiyatlı bir saat ilave edilebilir. iki saat bana rotasyonda yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Jumbo grail watch olur, sonrasında yanına usd 8-10k civarı bütçelerde değiştirebilir saatler eklenebilir. Bu da mantıklı geldi bana şimdi.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj archer75 » 06 Kas 2015, 16:12

cagatay10 yazdı:Katılıyorum. Hatta bir adım ileriye götüreyim; bir markanın bir serisine ait saat alırken, o serinin öncüsünü almanın en mantıklısı oldugunu düşünmeye başladım. Şöyle ki, Royal Oak serisinin ilk saati nedir, Jumbo. Onu almak lazım işte bence. Sonradan chrono, dual time, yok o, yok bu derken, iş uzuyor. Mesela Nautilus içinde geçerli bu, Overseas için de, Fifty Fathoms içinde vs vs. Ama Daytona öyle değil. Mesela Submariner Chrono olsa, onu da almak istemem. Dolayısıyla uzun lafın kısası, bence de AP Ro Chrono yerine Daytona almak daha iyi bir fikir.

+1
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj Bg17 » 06 Kas 2015, 16:39

Benim gecmise cok benzer. Daytona ve sub vardi, onlar gitti jaeger ultrathin moonphase ile aquanaut geldi. Aquanaut gitti jumbo geldi.

Onumuzdeki maclara bakiyoruz artik.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj archer75 » 06 Kas 2015, 21:09

Bg17 yazdı:Benim gecmise cok benzer. Daytona ve sub vardi, onlar gitti jaeger ultrathin moonphase ile aquanaut geldi. Aquanaut gitti jumbo geldi.

Onumuzdeki maclara bakiyoruz artik.

:)
Ne var hedefte?
Kullanıcı avatarı
archer75

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 118 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners