TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Frederique Constant Model FC-392HBS6B6B Yorum ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Frederique Constant Model FC-392HBS6B6B Yorum ve Tavsiye

Mesaj chef » 22 Kas 2011, 09:33

Zenith degil, Frederique constant'ı denedim...saat muthis durdu kolumda...Red Primero egerki celik kayıslı olsaydı gercekten de bahsettiginiz gibi karsı konulmaz olurdu ancak su var ki saatin kordonu kaybettiriyor. Timsah derisi olması, dikisleri tmam da kayısın arkasının komple kırmızı olması kotu durmus...

siyahla kırmızının uyumu muhtesemdir ona birsey demiyorum ancak bu tarz bir urun icin biraz daha mat veya parlaklıgı azaltılmıs kayıslar tasarlanabilirdi. sonuca gelirsek, sırf kordonun arkası kırmızı diye red primeroyu eledim...onun yerine el primero 36 000, siyah cok daha oturaklı durmakta....ama kararsızım halen. 2 marka arasında farklar mevcut...Zenith sanki daha one cıkıyor benim icin.
Kullanıcı avatarı
chef

Mesaj Modern60 » 23 Kas 2011, 00:49

Red Primero nun bilekliğini değiştirebilirsiniz. Zenith ile FC arasında sınıf ve manufacture yani kendi makinesini üretme farkı var. Bir de fiyat farkı tabii.Zor bir tercih olacak kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj chef » 27 Kas 2011, 02:46

Red prinun bilekliklerini degitirirsem o zaman red primero olmaz ki, orjinali bozulmamalı gorusundeyim....neyse simdi sormak istedigim birkac sey var.

saat alırken suna dikkat etmeye basladım..mekanizmasını kendisi mi tsarlayıp uretiyor yoksa baska bir yerden mi alıyor...2.cisi de , %100 el isciligi ve firmanın marka degeri ...Frederique constant ı dedigim gibi denedim ve cok hos durdu kolumda ama bu forumda birkac defa gezindikten sonra anladım ki aynı paraya cok daha kaliteli saatler alınabilir...butcemi 7000-8000 civarına cektim, omegalara baktım, zenith, Breitling keza aynı sekilde inceledim.

ve sadece Zenith'in Captain, modelleri hosuma gitti. Resmini zaten bir onceki sayfada paylasmıstım. ama fiyatı 9.750 civarı ki hic gerek yok boyle birseye....speedmaster lere baktım onlarda gayet hos saatler. fiyatları da bahsettigim aralıkta. Bana biraz bilgi verebilir misiniz Omega ve Speedmaster hakkında?

Saat secerken Kronometre ozelligi olan ve siyah renkli saatleri tercih ediyorum. su 3 saati ele alalım. Speedmaster'ın herseyi iyi guzel de yuvarlagın etrafındaki 1500 tane rakam saati kotu gosteriyor, goz yoruyor. onun dısında siyahın komple saati kaplaması cok guzel, Healey icin konusalım, gercek goruntusu bu resimdekinden kat kat daha farklı ve cok hos duruyor ancak normal bir swatch gibi, haznedeki numaralar bitiyor, saatin kenarından baslayan celik kasa havaalanı gibi goze carpıyor...kotu durdugunu dusundugum bir baska durum yani. Son olarak el primerodan bahsedelim. Tam anlamıyla muthis bir tasarım. goz yoran birsuru cizgi, rakam vs yok..aynı sekilde siyah hazne tum yuvarlak gostergeyi kaplamıs...tek kusuru ise butcemi geciyor olması. Siz ustatların yorumlarını bekliyorum.

Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
chef

Mesaj Clk » 27 Kas 2011, 10:10

Chef, yukarida ki 2 saat kriterlerine uymuyor. Omega Speedmaster hangi modeli begendigini bilmedigim icin kesin konusamasam da In-house mekanizma olmadigini söyleyebilirim. Büyük ihtimal ile Lemania. FC Austin Healey'de ayni sekilde In-house mekanizma degil ETA 7750 mekanizma kullanir.

Geriye kaliyor Zenith !!! El Primero icin söylenebilecek tek kelime "RESPECT". Eger dizayn hosuna gittiyse ve bütceni ayarlayabileceksen neden olmasin?

100% el isciligi kismina gelince bu 3 saatte de 100% el isciligi yok... Yine en cok el isciligine sahip model El-Primero ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj drk » 27 Kas 2011, 11:43

Ben olsam ya speedmaster yada el primeroyu tercih ederdim. Speedmaster beğenilerime daha çok uyuyor ancak sizin kriterlerinize de zenith daha çok uyuyor gibi görünüyor.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 27 Kas 2011, 22:12

100% el işçiliği hiçbir saat markasında yok. Bağımsız saat üreticilerinde bile yok (George Daniels hariç). Bence acele etmeyin, bütçenizi ayarlayın ve El-Primero yu kapın ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Modern60 » 27 Kas 2011, 22:19

Omega Speedmaster Professional gerçekten tarihe de adını yazdırmış bir model. Geriye en önemli sorun olarak Omega Speedmaster professional in elle kurmalı olması. Ya da aynı seride yeni kalibreleri 8500 ile otomatik ve coaxiial eşapmanlıları da var. Ama kurmalı kullanabilecekseniz gerçekten vazgeçilemeyecek kadar değerli bir yüze sahip olan Speedmaster Professional i tercih edebilirsiniz. Bu saatin makinesi Nouvelle Lemania Caliber1872(OMEGA caliber1861). Bu saatler arasında ben de drk gibi Omega ve Zenith i öneririm. Hala 150 limitli Zenith Red Primero yu dikkate almanızı öneririm. Fiyatı da gayet makul.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj chef » 14 Ara 2011, 09:20

Simsiyah bir speedmaster almak uzereyim, hem duzenli alıs veris yaptıgım bir bayiyle iletisim icindeyim...ne yazıkki el primero butcemi asiyor....
Kullanıcı avatarı
chef

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 157 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners