Red prinun bilekliklerini degitirirsem o zaman red primero olmaz ki, orjinali bozulmamalı gorusundeyim....neyse simdi sormak istedigim birkac sey var.
saat alırken suna dikkat etmeye basladım..mekanizmasını kendisi mi tsarlayıp uretiyor yoksa baska bir yerden mi alıyor...2.cisi de , %100 el isciligi ve firmanın marka degeri ...Frederique constant ı dedigim gibi denedim ve cok hos durdu kolumda ama bu forumda birkac defa gezindikten sonra anladım ki aynı paraya cok daha kaliteli saatler alınabilir...butcemi 7000-8000 civarına cektim, omegalara baktım, zenith, Breitling keza aynı sekilde inceledim.
ve sadece Zenith'in Captain, modelleri hosuma gitti. Resmini zaten bir onceki sayfada paylasmıstım. ama fiyatı 9.750 civarı ki hic gerek yok boyle birseye....speedmaster lere baktım onlarda gayet hos saatler. fiyatları da bahsettigim aralıkta. Bana biraz bilgi verebilir misiniz Omega ve Speedmaster hakkında?
Saat secerken Kronometre ozelligi olan ve siyah renkli saatleri tercih ediyorum. su 3 saati ele alalım. Speedmaster'ın herseyi iyi guzel de yuvarlagın etrafındaki 1500 tane rakam saati kotu gosteriyor, goz yoruyor. onun dısında siyahın komple saati kaplaması cok guzel, Healey icin konusalım, gercek goruntusu bu resimdekinden kat kat daha farklı ve cok hos duruyor ancak normal bir swatch gibi, haznedeki numaralar bitiyor, saatin kenarından baslayan celik kasa havaalanı gibi goze carpıyor...kotu durdugunu dusundugum bir baska durum yani. Son olarak el primerodan bahsedelim. Tam anlamıyla muthis bir tasarım. goz yoran birsuru cizgi, rakam vs yok..aynı sekilde siyah hazne tum yuvarlak gostergeyi kaplamıs...tek kusuru ise butcemi geciyor olması. Siz ustatların yorumlarını bekliyorum.