TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Ön

Mesaj archer75 » 16 Eki 2015, 14:55

Bg17 yazdı:10k civari ve biraz ustu en mantikli saat bence daytona. Ap chrono da dusunulebilir.

Çok mantıklı bir liste olmuş. Ap Chrono daha önce düşünmemiştim. Beyaz/Siyah kadran 18-19k, mavi kadran 23k usd gibi gördüm. 10k civarının biraz fazla üstü olmuş :o Bu saatin alınabilir rakamları hakkında bilgi verebilirmisiniz. Mavisi gercekten cok hos ama Jumbo ile aynı fiyat seviyesinde hatta üzerinde gibi. Aynı fiyata Jumbo / Chrono tercihini ne belirler, mekanizma farklılığını bir yana bırakırsak.

Resim
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj BarisFB » 16 Eki 2015, 16:27

Yukarda resmini paylaştığınız Chrono yanlış bilmiyorsam üretimi 2012'de biten 26300 kodlu 39mm chrono ve bence gerçekten çok güzel bir saat. 2012 yılında AP Jumbo dışındaki Royal Oakları 39mm'den 41mm'ye büyütince maalesef bu chrono'da yerini 41mm'lik ve bence çok büyük duran 26320 kodlu chronoya bıraktı. Ben şahsen royal oak'un 39mm olması gerektiğini düşünüyorum o yüzden bence 15300 15400'den, 26300'de 26320'den çok daha dengeli duruyor.

Hatta Offshore kullanıcısı olarak söyleyebilirimki 41mm'lik olan Chrono camı büyük olduğu için aslında 42mm olan Offshore'dan bile daha büyük duruyor. Birkaç kez alıp almamak arasında gidip geldim ama sonunda çok büyük olduğuna ve Royal Oak oranlarını bozduğuna ikna oldum.

Resim

Yukarıda resmini koyduğunuz saati kanımca 17-18USD civarında bulabilmeniz lazım. Zaten piyasada benim gibi düşünüyor olmalı ki eski 39mm olan Chrono Royal Oak'ların ikinci eli bile çok değer kaybetmiyor. Açıkçası ben bugün sıfır bir 26320 alacağıma sıfır ama 4-5 yıllık bir 26300 almayı kesinlikle tercih ederim.

Jumbo ile genelde aynı fiyatta oluyor Chronolar. Chrono olmasının premium'u = Jumbo premiumu gibi bir durum yani. İkisi her ne kadar benzer gibi görünsede aslında bayağı farklı saatler - Jumbo çok ince - hatta 5711'den bile daha ince bir saat. Chrono ise chrono modülünün integrated olmamasından dolayı oldukça kalın bir saat. Yani Chrono şık görünen bir spor saat iken Jumbo spor görünen şık bir saat demek yanlış olmaz sanırım.

Kolunuzda deneyince farklı anlayacaksınız :thumbup: :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj archer75 » 16 Eki 2015, 17:10

BarisFB yazdı:Yukarda resmini paylaştığınız Chrono yanlış bilmiyorsam üretimi 2012'de biten 26300 kodlu 39mm chrono ve bence gerçekten çok güzel bir saat. 2012 yılında AP Jumbo dışındaki Royal Oakları 39mm'den 41mm'ye büyütince maalesef bu chrono'da yerini 41mm'lik ve bence çok büyük duran 26320 kodlu chronoya bıraktı. Ben şahsen royal oak'un 39mm olması gerektiğini düşünüyorum o yüzden bence 15300 15400'den, 26300'de 26320'den çok daha dengeli duruyor.

BarısFB, bilgiler icin tşkler. Resmi acıkcası bilmeden paylaştım bu sayede 26300 ve 26320'yi öğrenmiş oldum. Arada kasa boyutu hariç başka farklarıda varmış, görmüş oldum. Söylediğiniz gibi denemek lazım. Sizden anladığım Jumbo ile 26300 arasında zevke dayalı bir secim yapılabilir ama 26320 devreye girince sizin tercihiniz Jumbo'dan yana olur.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj Bg17 » 16 Eki 2015, 18:33

Daha sonra detayli yazarim bende, ama jumbo pek rakip tanimiyor, bir tek 5711 kapisabilir bence.

Chrono icin eski 25800 serisine de bakilabilir.

Ama sahsi fikrim chrono da daytona ap yi dover, daha az paraya daha cok is.

15400 boyut meselesi, eger icinize siniyorsa guzel saat.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj archer75 » 16 Eki 2015, 21:17

Bg17 yazdı:Daha sonra detayli yazarim bende, ama jumbo pek rakip tanimiyor, bir tek 5711 kapisabilir bence.

Chrono icin eski 25800 serisine de bakilabilir.

Ama sahsi fikrim chrono da daytona ap yi dover, daha az paraya daha cok is.

15400 boyut meselesi, eger icinize siniyorsa guzel saat.

Tamam bekliyorum detaylı yazıyı müsait olduğunuzda.

Şu ana kadar oluşan resim çelik daytona ap ro chrona yerine tercih edilmeli, usd 20k ya cıkılırsa jumbo'dan sasmamalı.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj Bg17 » 16 Eki 2015, 23:04

Aslinda benim fikrim bu.

Jumbo hakkaten cok goz alici ve guzel bir saat ama pahali. Fiyatlar konusunda Baris hakli cikti 21k nin altina goremedim sifirda. Ikinci elller 17-18 arasinda degisiyor.

Daytona ilginc bir saat. Kimi cok begeniyor (mesela ben) kimi swatch gibi buluyor. Ama kalite, marka degeri, tarihce falan dusunulunce rakibi ro chrono ile offshore chrono. Ikisinin de fiyati pahali ama alinan indirimle yakin fiyatlara geliyor. Daytona nin ikinci el malum. Bana daha fazla verip daha az almak gibi geliyor bu markalar.

Ne sekilde (spor yada yari ciddi) kullanilacagi da onemli. Jumbo da daytona da her yola eyvallah der ama sahsen jumbo da wr degeri dusuklugu ve kolay cizilmesi biraz dusunuruyor her yerde takarken.

Daytona bu acidan daha rahat. Ap chronunda ayninsekilde kolay cizilecegini dusunmek yanlis olmaz.

Vacheron benim daha oncr soyledigim nedenlerle degerlendirecegim bir saat degil.

Eger jumbo ya cikilma ihtimali varsa karsilastirma 5711 ile yapilmali, ki Baris la ben belki bi yil dusunup secimimizi yaptik. Ikimiz de dogru yaptik, aslinda.

Maalesef turkiyede bu saatleri deneyip alma ihtimali dusuk. Ama saat almanin en keyifli yani arastirma ve dusunme, yani acele karar verme.

Eger gundemde ap pp daytona falan varsa, panerai, iwc, jlc falan bence hic kafa karistirmamali. Belki jlc ayri tutulabilir model bazinda.
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Clk » 17 Eki 2015, 00:14

Su saat dünyasinda cok seyler duydum ama Daytona icin swatch dendigini ilk defa duyuyorum. Dünyanin en iyi chrono mekanizmasina sahip saatine Swatch denmesine sadece Hallelujah diyorum :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 17 Eki 2015, 00:20

Clk yazdı:Su saat dünyasinda cok seyler duydum ama Daytona icin swatch dendigini ilk defa duyuyorum. Dünyanin en iyi chrono mekanizmasina sahip saatine Swatch denmesine sadece Hallelujah diyorum :lol:

Yani dogru diyorsun, hemde birden cok kereler duydum.

hallelujah, hallelujah....
Kullanıcı avatarı
Bg17

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot], Najdorf ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners