sedir yazdı:mech16 yazdı:Konuyu okuyunca pek çok kişinin benim gibi
Longines Master Collection serisini çok beğendiğini gördüm.
Ama sıra satın almaya geldiğinde,
biraz daha koyar daha iyi bir marka alırım psikolojisine giriliyor..
Ne kadar daha?
Hangi marka?
sedir hocam, yukardaki mesajı görmemişim ben kusura bakma...
Pırlant'ın Bursa'da indirim yaptığı dönem, mağazada 3-6-9 yönünde sub-dialları olan Master Collection serisi (kodunu ve ismini şimdi hatırlamıyorum) çok şık bir saat ve vitrinde de Tag Heuer Carrera Chrono vardı. Hepsi gerçekten %50 indirmliydi ama sadece bir saat alabilecektim ve Longines'i çok beğenmeme rağmen bir daha böyle fırsat bulamam diye Carrera'yı seçtim. Bu benim kişisel genellemem.
Longines ve Tag Heuer'i karşılaştırarak söylemiyorum ama yakın fiyatlarda beğendiğim iki saat varsa daha pahalı da olsa (algı olarak bile olsa) üst segmenttekini almak isterim.
Bu demek değildir ki saatlerin tekniğini bilmediğim dönemde aldığım pilli saatlerim bir kenarda atılı. Bu siteye de çok uzun süre önce resimlerini koyduğum Guess Collection seramik beyaz kadran quartz saatime ilk günkü gibi bakıyorum.
İlk kazandığım parayla 14 sene önce aldığım diver Adidas saatim bence hala çok şık. Yıllar geçip daha iyi maddi imkanlara kavuşunca aldığım mekanik saatlerimin hiçbiri askere giderken alıp taktığım pill Casio saatim kadar anılarla dolu olmayacak.
Ve en önemlisi şunu farkettim; yıllar geçip daha iyi saatler aldıkça, eskiden aldığım saatlerim (belki geçmişe olan özlem) gözümde daha kıymetli hale geldi.