TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Master Collection L2.673.4.78.6 Görüşleriniz

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines L2.673.4.78.6 Hakkında Görüşleriniz

Mesaj 2fast4u » 10 Mar 2011, 10:51

clk az evvel yazdım biz basma kalıp markalara tabulara sıkışıp kalmışz toplum olarak... Yeniliklere hayatımızda uzun süre sonra tepki verebiliyoruz. Saat konusu da farklı değil.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj sedir » 10 Mar 2011, 11:27

Demek ki kayda değer bir yaraya parmak basmışım.
Bu konunun başlığını "bir dokun bin ah işit" şeklinde değiştirsek mi acaba? :D
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj mech16 » 10 Mar 2011, 12:27

sedir yazdı:
mech16 yazdı:Konuyu okuyunca pek çok kişinin benim gibi
Longines Master Collection serisini çok beğendiğini gördüm.
Ama sıra satın almaya geldiğinde,
biraz daha koyar daha iyi bir marka alırım psikolojisine giriliyor..

Ne kadar daha?
Hangi marka?

sedir hocam, yukardaki mesajı görmemişim ben kusura bakma...

Pırlant'ın Bursa'da indirim yaptığı dönem, mağazada 3-6-9 yönünde sub-dialları olan Master Collection serisi (kodunu ve ismini şimdi hatırlamıyorum) çok şık bir saat ve vitrinde de Tag Heuer Carrera Chrono vardı. Hepsi gerçekten %50 indirmliydi ama sadece bir saat alabilecektim ve Longines'i çok beğenmeme rağmen bir daha böyle fırsat bulamam diye Carrera'yı seçtim. Bu benim kişisel genellemem.
Longines ve Tag Heuer'i karşılaştırarak söylemiyorum ama yakın fiyatlarda beğendiğim iki saat varsa daha pahalı da olsa (algı olarak bile olsa) üst segmenttekini almak isterim.
Bu demek değildir ki saatlerin tekniğini bilmediğim dönemde aldığım pilli saatlerim bir kenarda atılı. Bu siteye de çok uzun süre önce resimlerini koyduğum Guess Collection seramik beyaz kadran quartz saatime ilk günkü gibi bakıyorum.
İlk kazandığım parayla 14 sene önce aldığım diver Adidas saatim bence hala çok şık. Yıllar geçip daha iyi maddi imkanlara kavuşunca aldığım mekanik saatlerimin hiçbiri askere giderken alıp taktığım pill Casio saatim kadar anılarla dolu olmayacak.

Ve en önemlisi şunu farkettim; yıllar geçip daha iyi saatler aldıkça, eskiden aldığım saatlerim (belki geçmişe olan özlem) gözümde daha kıymetli hale geldi.
Kullanıcı avatarı
mech16

Mesaj sedir » 10 Mar 2011, 14:26

mech16 yazdı:... yıllar geçip daha iyi saatler aldıkça, eskiden aldığım saatlerim (belki geçmişe olan özlem) gözümde daha kıymetli hale geldi.

Aynen katılıyorum. :thumbup:
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Tolgi06 » 10 Mar 2011, 18:48

clk dediğini yapmaya çalışıyorum bende.Orient otomatiklere,arkadaşın aldığı vostok vs ilgileniyoruz bakalım.Zaten insan psikolojisi oldukça değişken.Moral iyi oldukça insan herşeye pozitif bakıyor ama kötüyse bir anda herşey negatif/değersiz görünmeye başlıyor. Bu zaten oldukça doğal durum ki yaşanmasıda gerekli.Dediğin gibi zamana bırakmak en mantıklısı sanırım.

Bu arada sedir hocam sizin karar netleşti mi Longines konusunda ya da deneyebildiniz saati?Hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ama o modele 1.5-2 ay önce Ankara Etlik Antares AVM de denk gelmiştim(yada buna çok benzeyen başka bir Longinese) görünüş ve işlevsel olarak hoş görünüyordu ama denemedim kolda.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj sedir » 10 Mar 2011, 19:05

Kayseri'deyim. Mart sonunda Ankara'da hem de Etlik'te olacağım.
Bir uğrarım Antares'e inşallah.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Magneto » 12 Mar 2011, 23:21

http://www.markafoni.com/product/471786/

şu an 3999TL den satılıyor 2 günlüğüne .

Resim

buda 4999TL den

Resim

umarım link vermemde sakınca yoktur. :oops:
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj sedir » 13 Mar 2011, 00:30

@doruk @tolgi06 ve tabii ilgilenen herkese,
L2.768.4.78.3'ü (yani konu başlığındaki saatin deri kayışlı olanını) denedim.
Sonuç: Hayır, olmadı. Gerçekten saat çok kalın. Deri kayışla hiç olmuyor. Timsah derisi kullanılmış ve iki tabaka arasında kalınlaştırıcı bir ara dolgu da var ama kayış kurdele gibi kalıyor. Metal bileziği bir başka saatte görüp yan yana inceledim ama bence sonuç hayır, almamalıyım.
@Magneto
Benim konu başlğı açtığım Master Collection serisi markafoniden gösterdiğin saatlerden daha komplike ve daha fazla fiyatlı olmasına rağmen 3800-4100 TL aralığında. Markafonideki diğer Longines'lerin fiyatı yüksek. İlgililer biraz daha fiyat aramalı.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 148 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners