TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP019P1 Bilgi ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP019P1

Mesaj Greylist » 08 Eyl 2010, 23:01

sağolasın gphoton

hassasiyet takıntısı bendede var, http://www.timeanddate.com/ üye oldum ve türkiye - ankara ya göre saat ayarlarını yaptım, 2 gündür saniye tamı tamına tutuyor bakalım, gelecek ayın 7 sine kadar tutucam bakalım sapma olacakmı?

saniye kolunun göstergeleri tutmamasına bende uyuzum ama ne kadar saat gördüysem hepsindede aynıydı, yapacak bir şey yok sanırım :) (yada aslında var, ucuzlarsa eğer bir adet spring drive almak olayı çözebilir :) ) harika saat gerçekten

Saygılar
Seiko Premier Kinetix Perpetual SNP019P1 (7D56)
Kullanıcı avatarı
Greylist

Mesaj gphoton » 09 Eyl 2010, 03:26

Her banyo oncesi, saati kolundan cikardiginda makine haliyle soguyor ve o modeller düsük sicaklikta ileri gidiyorlar. Onemli olan kolundan cok uzun sure ( 1 saatten fazla) cikarmaman. Yoksa bahsedilen degerlerden biraz daha fazla sapacaktir ( en azindan ileri gidiyor, o yönden oldukca iyi birsey). Bence 4 ayda 3 sn sapmasi harika ötesi. 6 ayda bir nasilsa 1 saat ileri yada geri alinicak. O ara tekrar resetlersin olur biter :D Banyo demisken 2 sene evvel SND225P1 model seiko saatime su kacmisti, sivi sabunlar cok tehlikeli bu konuda. Onun hassasiyeti ayda 15 sn idi. Fakat cok hafif ve inanilmaz dayanikli bir saatti. Spring drive'lara gelince 24 ay taksitle 3 bucuk milyara ananta chronograph satanlar oluyormus. Duyuyoruz hepimiz sasiriyoruz. Öyle bir firsatta, hemen alinilabilir bence. Birazda sans ve nasip kismet olaylari.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj Greylist » 10 Eyl 2010, 13:57

ya ben eve geldiğim anda üzerimdeki ağırlıklardan kurtulurum, o nedenle saati çıkarmadan test etmem imkansız, varsın 3 saniye sapsın :) anantalar için bence 3,5 milyar bile çok be dostum, daha ucuz olması gerekli diye düşünüyorum :) ilerde ucuzluycaktır elbet
Kullanıcı avatarı
Greylist

Mesaj serkanyl » 04 Eki 2010, 19:27

Abilerim bu saati almayı düşünüyorum da ne dersiniz?

http://www.aydinsaat.com.tr/seikoweb/products/premier/kinetic_p/snp005p1.html

ömür boyu kullanabilirmiyim bende bir seiko chronograph var ve çok memnunum bir tane de klasik deri kordonlu bir model olsun istiyorum aldığım saat ömür boyu elimin altında olması gerek diye düşünüyorum öle bir takıntım var.. Bu fiyat aralığında önerebileceğiniz başka seiko premier modeli varmı ? SNP005p1 modeli de çok hoş özellikle zamanı hafızasında tutma özelliği çok hoşuma gidiyor ufak bir hareketten sonra geri alıyor zamanı ama böyle bir özelliği varsa içinde elektronik malzeme de çoktur ve ömür boyu götürmez diye düşünüyorum belki yanlış düşünüyorumdur. bu konuda detaylı bir bilgi verip yardımcı olursanız çok çok sevinirim.. Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
serkanyl

Mesaj Bond » 04 Eki 2010, 19:41

Serkan TSF'ye hoşgeldin. Gayet iyi saat. Yanlız önce arama kutusuna SNP005 yaz, tüm sorularının cevabını bulacaksın. Saatte kullanılan kalibreden tut, kullanıcı yorumlarına, kullanma kılavuzuna, video incelemesine kadar herşey var. Premier yazarak ararsanda serinin diğer modelleri hakkında da bir çok bilgi olması lazım. Bu saatlerin içindeki pil elbette normal pilden pahalı ama çok öyle aşırı pahalı birşey değil. 20 sene sonra değiştirirsin misal 50 dolardır, ayrıca değişimide çok kolay, yabancı forumlarda kullanıcılar kendisi bile değiştiriyor. İyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj siabent80 » 05 Kas 2010, 04:28

siz ne kadara aldınız saati bi de üretim yılı ne zaman? ben de aynısının kahve rengi deri kordonlusunu aldım da
Kullanıcı avatarı
siabent80

Mesaj Greylist » 05 Oca 2011, 12:11

merhabalar, saatleri aldığımız günden beri tam 26 saniye ileri gitmiş saatim, zaten hepde ileri gidiyor!

ama kullanımım şu şekilde, sabah koluma takarım, akşam gelir gelmez çıkarırım, pazar günleri hiç takmam koluma, pazar günleri durur ve pazartesi alıp koluma taktığımda doğru zamana geçer, bu şekilde kullanıyorum, bu kadar ileri gitmesi normalmi bu modellerin? Çok hassas bir saat olmadığını düşünmeye başladım! O kadar para verince insan daha bir çok beklentiye giriyor :)
Kullanıcı avatarı
Greylist

Mesaj gphoton » 05 Oca 2011, 14:56

Cok kafaya takilcak bir sorun degil greylist kardes, sebeplerinden biri su olabilir: Premier serisinde saati kolundan cikardiginda saat en az 4 kat fazla sapmaya ugruyor. Bunun diger bir sebebide sanirim auto relay'in calismasi olabilir hatta 5m62 kalibrelerde power reserve tusuna cok basilirsa saat baya ileri gidiyordu (sebebi hakkinda en ufak bir bilgim yok). Ama eger saati sadece banyo ve yuzmek gibi zorunlu hallerde cikarirsaniz ve hatta benim gibi gece bile uyurken kolunuzda olursa hassasiyeti 4 ayda +3'ü gecmiyor. Neredeyse 5 ayda 26 saniye sapmis saatiniz, bence cok iyi. windows time nist'den direk bilgisayarinizdan bakarsaniz (önce internet zamanini guncelleyerek) daha net bilgiye ulasirsiniz gercek zaman hakkinda, cunku timeanddate sitesi yuklenene kadarda zaman geciyor olabilir. Yaniltici bir sonucla karsilasirsiniz.
Kullanıcı avatarı
gphoton

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 162 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners