Vacheron benim bir türlü ısınamadığım bir saat markası...evet holy trinity işte PP ve AP'yle aynı lig de falan filan da genel olarak o parayı haketmediğini düşündüğüm bir saat markası...ayrıca likit bir saat olmaması da beni soğutuyor açıkçası. şimdi 20,000 dolara PP ya da AP alsan elden çıkarmak istediğinde ya da "ya üstüne biraz daha ekleyip şunu alıyım dediğinde" kaç paraya satarsın VC'yi kaç paraya satarsın. Çok ciddi fark var. yazık günah bence. Haç muhabbeti beni pek bozmuyo Patek'de de haç var hemde alası var yani dana gibi calatrava cross koyuyolar tokalara hiç takılmadım bügüne kadar.
Vacheron'un sevdiğim modelleri var - mesela bence worldtimerı PP'ninkinden kat ve kat güzel, hatta piyasadaki en güzel WT olabilir. Patrimony de çok güzel bir dress watch...ama günün sonunda o parayı vermek sırası gelince kendimi Calatrava almayıp, ALS Saxonia ve 1815 almayıp, Patrimony alırken göremiyorum.
JLC çok sevdiğim bir marka olmasına ragmen Master Chronograph'a bir türlü ısınamadım. Nedense o paranın saati gibi durmuyor. Ama Deep Sea Chronograph bence tüm dertlere derman olur. Gerçekten çok güzel bir saat, ben kendi JLC'mi elden çıkarmak istemesem yerine direk Deep Sea alacaktım. siyah kayışla olur, kahve kayışla olur, hatta içinden çıkan composite kayış bilezikten bile daha rahat.
IWC içinse görüşüm 5004 Big Pilot'tan beri her gün daha geriye gidiyor bu adamlar bence. Dana gibi dress watchlar, abartı kalın saatler, yeni Portugieser Annual Calendar tam bi fecahat - üzerine nie damgalı eşşek gibi annual calendar yazmışlar hala çözemiyorum. Yani allah aşkına bir PP / AP / VC / ALS'nin kadranında bu büyüklükte Arial 10 fontla ANNUAL CALENDAR yazdığını düşünebiliyormusunuz

Kısacası tarihçesini ve eski saatlerini çok sevdiğim, yeni saatlerini bir o kadar sevmediğim bir marka. Hodinkee'de John Mayer'in IWC'yi eleştiren bir yazısı vardı, onu okumanızı tavsiye ederim bence tüm önemli noktalara dokunmuş.
Ya da gidip - her ne kadar ben çok beğenmesemde - AP 15400 alabilirsiniz. En azından gerçekten bir üst lig bir saat buradakilere göre.