TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Ön

Mesaj archer75 » 14 Eki 2015, 11:49

JLC master chronograph ile ilgili güzel bir saat olduğuna katılmakla beraber söylendiği gibi bana da tamam budur hissini vermemişti. Seceneklerden eliyorum.
PAM620'yi ve fiyatına görmeden bir karara varmak zor. Panerai modellerinin genelde birbiri ile benzerlik gösterdiğine katılıyorum, eğer fiyat yüksek olursa görselliği benzer fakat mekanizması farklı olan PAM574 düşünebilirim.
Overseas ne kadar VC'in giriş seviyeside olsa gerçekten kaliteli bir saat, fiyat olarak diğerlerine göre yüksek ve o rakamlara cıkınca baska neler olablir diye düşünüyor insan.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj MelihGS » 14 Eki 2015, 20:18

Vacheron derdim ama ben de laps diye haç takmazdım açıkçası.
Kullanıcı avatarı
MelihGS

Mesaj BarisFB » 15 Eki 2015, 09:44

Vacheron benim bir türlü ısınamadığım bir saat markası...evet holy trinity işte PP ve AP'yle aynı lig de falan filan da genel olarak o parayı haketmediğini düşündüğüm bir saat markası...ayrıca likit bir saat olmaması da beni soğutuyor açıkçası. şimdi 20,000 dolara PP ya da AP alsan elden çıkarmak istediğinde ya da "ya üstüne biraz daha ekleyip şunu alıyım dediğinde" kaç paraya satarsın VC'yi kaç paraya satarsın. Çok ciddi fark var. yazık günah bence. Haç muhabbeti beni pek bozmuyo Patek'de de haç var hemde alası var yani dana gibi calatrava cross koyuyolar tokalara hiç takılmadım bügüne kadar.

Vacheron'un sevdiğim modelleri var - mesela bence worldtimerı PP'ninkinden kat ve kat güzel, hatta piyasadaki en güzel WT olabilir. Patrimony de çok güzel bir dress watch...ama günün sonunda o parayı vermek sırası gelince kendimi Calatrava almayıp, ALS Saxonia ve 1815 almayıp, Patrimony alırken göremiyorum.

JLC çok sevdiğim bir marka olmasına ragmen Master Chronograph'a bir türlü ısınamadım. Nedense o paranın saati gibi durmuyor. Ama Deep Sea Chronograph bence tüm dertlere derman olur. Gerçekten çok güzel bir saat, ben kendi JLC'mi elden çıkarmak istemesem yerine direk Deep Sea alacaktım. siyah kayışla olur, kahve kayışla olur, hatta içinden çıkan composite kayış bilezikten bile daha rahat.

IWC içinse görüşüm 5004 Big Pilot'tan beri her gün daha geriye gidiyor bu adamlar bence. Dana gibi dress watchlar, abartı kalın saatler, yeni Portugieser Annual Calendar tam bi fecahat - üzerine nie damgalı eşşek gibi annual calendar yazmışlar hala çözemiyorum. Yani allah aşkına bir PP / AP / VC / ALS'nin kadranında bu büyüklükte Arial 10 fontla ANNUAL CALENDAR yazdığını düşünebiliyormusunuz :) Kısacası tarihçesini ve eski saatlerini çok sevdiğim, yeni saatlerini bir o kadar sevmediğim bir marka. Hodinkee'de John Mayer'in IWC'yi eleştiren bir yazısı vardı, onu okumanızı tavsiye ederim bence tüm önemli noktalara dokunmuş.

Ya da gidip - her ne kadar ben çok beğenmesemde - AP 15400 alabilirsiniz. En azından gerçekten bir üst lig bir saat buradakilere göre.
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj archer75 » 15 Eki 2015, 11:59

BarisFB yazdı:Vacheron benim bir türlü ısınamadığım bir saat markası...evet holy trinity işte PP ve AP'yle aynı lig de falan filan da genel olarak o parayı haketmediğini düşündüğüm bir saat markası...ayrıca likit bir saat olmaması da beni soğutuyor açıkçası. şimdi 20,000 dolara PP ya da AP alsan elden çıkarmak istediğinde ya da "ya üstüne biraz daha ekleyip şunu alıyım dediğinde" kaç paraya satarsın VC'yi kaç paraya satarsın. Çok ciddi fark var. yazık günah bence. Haç muhabbeti beni pek bozmuyo Patek'de de haç var hemde alası var yani dana gibi calatrava cross koyuyolar tokalara hiç takılmadım bügüne kadar.

Ya da gidip - her ne kadar ben çok beğenmesemde - AP 15400 alabilirsiniz. En azından gerçekten bir üst lig bir saat buradakilere göre.

15400 bende beğenmiyorum ama Jumbo düşünebilir. Jumbo bütçesine çıkınca tabiki çok daha başka alternatifler ortaya çıkacaktır ama söylediğiniz gibi likit saat/modeller olması benim içinde önemli. Jumbo sanırım 20k usd civarı, bu saat alınsa ve ikinci el olarak satılsa fiyatı ne olacaktır? Kayıp oranını anlamaya çalışıyorum diğer modellere göre.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj BarisFB » 15 Eki 2015, 12:26

Bg17 jumbo fiyatları konusunda benden daha hakimdir ama benim bildigim $20K'ya sıfırını almak biraz zor olabilir. Daha çok 21-22K gibi düşünmek lazım...temiz bi ikinci eli de 17K ya satılır diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi o paralara çıkınca bambaşka dünyalar var tabi
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj Bg17 » 15 Eki 2015, 13:31

Holy trinity nin benim gozumdeki durumunu ozetlersek patek philippe bugunku kuvvetli kral, audemar piguet genc playboy prens, vacheron constantin de yasli tahti birakmis emekli eski kral olarak nitelerim. Belkide ben daha anlaycak yasa gelmedim VC yi. Gecmisten gelen, jlc ile cok yakin iliskileri oldugunu soylemek isterim.

Jumbo fiyati turkiyede bir ilginc, liste fiyatini nerdeyse 5711 seviyesine cektiler, satabiliyorlar mi emin degilim. Amerikada kolay olmasada grey market de 20k ye sifiri bulunur sanirim. Ikinci el fiyati bundan yuzde 10-15 asagida. Turkiyede de boyle dusunulebilir ama cok fazla alinip satilan bir saat olmadigindan aralik vermek zor olabilir.

Hac konusuna da aciklik getiriyim, dini sembol yada hac isaretyle bir alip veremedigim yok. Bu mantikla yola cikarsam, isvicre saatlerinin tamamini silmek gerekir, zira adamlar bildiginiz irkci ve dinci. Ben malta sovalyeleri kismina itiraz ediyorum, bodrum kalesi muzesini gezerseniz bile yeterince neden cikar.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj archer75 » 15 Eki 2015, 13:58

Türkiye butik fliste iyatı 24550 İsvicre Frankı, yaklaşık 25700 usd bugünkü parite itibarı ile. 20k usd'lere alınıp, 17-18k usd'lere satılabiliyorsa müthiş bir kayıp oranı (iyi anlamda az olmasından dolayı). Tabiki satılabilir olması da önemli, sadece kağıt üzerinde kaybın az olmasına bakmamak lazım o fiyatlara ne kadar hızlı satılabilir ona bakmak lazım. Bu bütçelere cıkınca alternatifler çoğalıyor ama bu kadar az kayıp olabilecek marka/model fazlalaşmıyacaktır diye düşünüyorum. Aklıma gelenler Nautilius ve Daytona oldu. Bu mantıkla yola çıkılınca sanırım bunlar arasında gitmek gerekecek. ROO'ları çok kalın bulduğum için eliyorum, VC Overseas Chronograph yukarıda söylenenler ışığında çıkartıyorum, IWC'yi eledik zaten, Panerai o fiyat seviyelerinde düşünmem, JLC modelleri çok dress watch kalacak. ALS'yi de AP, PP ve Rolex'den sonraya koyuyorum satın alma sırasına.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj Bg17 » 15 Eki 2015, 14:36

5711 ve 15202 de ikinci elde fiyat dusmesi nispeten daha az oluyor. 5711 tabiki daha iyi. Ama bir kere daha soyleyim, ikinci el piyasasi arz azligin ozellikle turkiyede cok gelismis degil. Yani sansa kalmis.

sahibi oldugu icin ovmeyecegim, 15202 yi ben hala cok pahali buluyorum. Ozellikle turkiye liste fiyatiyla

Benim gorusum su yonde...

10k civari ve biraz ustu en mantikli saat bence daytona. Ap chrono da dusunulebilir.

20k li rakamlarda 5711 ve 15202.

6 -7 k sub/gmt rolex

5-8k dress watch muhtemel jaeger modelleri

2 -5 k omega seamaster/speedmaster
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 115 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners