TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

400-500 TL'ye Kaliteli Bir Saat Alınabilir mi?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 400-500 TL'ye Kaliteli Bir Saat Alınabilir mi?

Mesaj marisa » 28 Ara 2009, 16:16

TimeKeeper yazdı:
bizantolog yazdı:
canayaz yazdı:Öncelikle zaman ayırıp cevap veren herekese çok teşekkür ederim. Anlıyacağınız üzere sadece amatör bir saat kullanıcısıyım.
Tissot kelimesini duyunca biraz canım sıkılıyor. 2003 yılında aldığım TISSOT TXL SEVEN T60.1.588.51 model saatimin geçen yıl pil değişimini sıradan bir yerde yaptırdıktan sonra içine su kaçmasıyla saatim pert oldu. Saatçi, eskiyen kapak contasını değiştirmediği için. Yoksa Tissot markasına karşı ayrı bir sempatim var her zaman.
Forumda okuduğum kadarıyla daha çok otomatik saatler tercih ediliyor gibi geldi bana. Ben Tissot'u yaklaşık 40% iskonto ile o zaman bayilik yapan bir arkadaştan temin etmiştim. O yüzden şu an liste fiyatı 1000 TL olan bir saati yaklaşık 500-600 TL'ye alabilirmem gerekiyor diye düşünüyorum. Ancak arkadaşın bayiliği bırakması benim açımdan pek iyi olmadı.
Tissot Heritage ve Tissot Le Locle modelleri tasarım olarak çok hoşuma gidiyor. Ancak fiyat segmentleri çok yüksek.

Çok ucuz ve insana güven veren otomatik saatler de var. Pilli saatlere karşı değilim, senelerce kullandım, ancak mekanik saatlerin ayrı bir havası vardır, canlıdır onlar adeta. Bir kere mekanik bir saatin cazibesine kapıldınız mı zamanın tatlı sularından yüzmeye başlarsınız. Sadece saatin kendisi ile değil arkasındaki felsefe de işin içine girer çünkü. Mekanik saat bir kültürdür, salt mekanizmaya da indirgenenez. Tarih, felsefe ve bilimin el ele verdiği sanat eserleridir bunlar, hangi zaviyeden baktığınıza bağlı.

Manevi babamın -hakkını ödeyemem- oğluma hediye ettiği Seiko 5 mesela, her tanıdığıma öneriyorum, bence mükemmel bir saat. Hiçbir eksiği yok. Şurası şöye olabilirdi, burası böyle olabilirdi filan denilebilir ancak dediğim gibi mekanik bir saat olarak insana verdiği duygu bambaşka. 9 Yaşındaki oğlum ile bu saate hayranız! Düşünün aramızda seneler var, kültür ve yaşanmışlık farkı var, ancak rotorun dönüşü, kadrandaki sayılar, saniye iğnesinin pıtır pıtır ilerleyişi en pahalı saatlerde de temelde aynıdır zaten.

Orient var ayrıca yukarıda da bir arkadaş önermiş zaten. Onlar da şahane saatlerdir.

[Zaten aradan biraz zaman geçsin, gönül gözünüz de açılacak ve kendi saatinizi aramaya başlayacaksınız. Bunu bir kehanet olarak bir yere not edin. ;) ]

Bu yazıdan sonra bir Seiko 5 alasım geldi. GG'dekler orjinal midir, 120 tl civarı satılıyorlar.

GG'deki saatlere güvenmeyin derim ben. çoğu kaçak ve/veya sahte. Sirkeci'den bakın
Kullanıcı avatarı
marisa

Mesaj TimeKeeper » 28 Ara 2009, 22:10

Seiko 5 lerin sahtesinin olmadıgı soylenmişti. GG dekiler de %100 guvence veriyor ve yorumlar olumlu yanlız ben istedigim seiko 5 modelini GG de bulamadım. Hong Konglu bir satıcıyla yazısıyorum 2 gundur
Tell me what your watch is, I'll tell you who you are..
Kullanıcı avatarı
TimeKeeper

Mesaj Axiaziz » 28 Ara 2009, 22:21

Seiko ve Citizen alınabilir, gayet de mantıklı olur. Bir de bu fiyatlara ikinci el ve/veya vintage saatler daha zor bulunmakla birlikte tercih edilebilir. Gün aşırı ebay taraması yapmak isabetli olacaktır.
"This is my panerai, this is my gun. This is for timing, this is for fun."
Kullanıcı avatarı
Axiaziz

Mesaj bizantolog » 30 Ara 2009, 14:46

Seiko 5 otomatik pilot saatleri aranıyor, talep ediliyor ancak nedense Seiko satan saatçilerde bulunmuyor.

Bunun nedeni nedir acaba? Bilen var mı?
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Frax » 30 Ara 2009, 17:47

Tissot'un T-Lord serisini şahsen beğenmiştim ancak alabileceğim miktarın en az 100 lira üzerindeydi tabi bu 400 civarında ortalama olarak %25 yapıyo dolayısıyla alamadım. Tissot T54.1.413.33 modeli yaklaşık olarak 450-500 lira.Bu modele bir bakın derim.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj canayaz » 04 Oca 2010, 00:29

Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba. Bugün antalya özdilekte bir mağazada Tissot T34.1.483.52 modeline baktım. Vadeli 620 olur dedi satıcı beyefendi. İnternette 100 lira daha düşük fiyata bulunabiliyor gözüküyor. Daha uygun bulabileceğim bir yer varmıdır?
Kullanıcı avatarı
canayaz

Mesaj Frax » 05 Oca 2010, 13:49

İnternette cimri.com dan arama yapınca evdepo.com da peşin 525 gözüküyor.Vadeli 547 Tl.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj TimeKeeper » 05 Oca 2010, 21:15

Bu seiko 5 nasıl sizce ?

Resim
Tell me what your watch is, I'll tell you who you are..
Kullanıcı avatarı
TimeKeeper

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 142 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners