Amazon.com'dan bu saati ve bir başka modelini sipariş eden arkadaşım var. Yaklaşık 1 senedir kullanıyor ve hem çok sağlam hem de çok dakik olduğunu söyledi. İngiltere'de okuyan bir arkadaşım da Emperor's Grandeur adlı üst modelini aldı, o da özellikle mekanizmadan çok memnundu. Çok daha pahalı saatlerde bulamadığı dakikliği bulduğunu söylüyordu.
Zaten uzakdoğuda üretim yaptıran firmaların en büyük sorunlarından biri "kalite kontrol"dür. Yani iyi malzeme ve kaliteli parça kullansalar bile maliyetleri çok çok arttıran kalite kontrol sürecine az önem verip yüksek maliyetin önüne geçerler. Mesela elektronik ürünlerin "yan markası" olarak satılan bir takım elektronik markaların asıl markadan tek farklı, asıl markada son teknoloji ile gerçekleşen kalite kontrol prosesinin çok daha iptidai yapılmasıdır. Bu nedenle o tip markalarda bazı kullanıcılar çok memnunken, bazıları aldıkları gün kapağının yerinden çıktığını falan söylerler. Forumlarda dikkat edin insanlar bir birine girer bu konularda.
Sanırım Stuhrling'in olayı da bu şekilde. Çok memnun olan ve ilk aldığı gün piminin düştüğünü iddia eden birileri varsa o ürünün iyi ancak kalite kontrolünün zayıf olduğunu düşünürüm.
Ha ben şahsen vintage saatlerle ilgilendiğim için birilerinin kolunda doğal yöntemlerle onlarca yıl kalite kontrolü gerçekleşmiş saatleri kolleksiyonuma katıyorum.

Never trust a pretty face...