TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TAG Heuer SLR Calibre-S Mekanizma ve MAC Üzerine Söyleşi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TAG Heuer SLR Calibre-S ve Electro-Mechanic Üzerine Sorular

Mesaj punk » 23 Kas 2010, 22:47

Hahhahaha @Archezia, bu videoya o kadar güldüm ki :D

X300 en efsanevi modellerden biridir. Hatta Fujitsu Siemens'in lifebookları ve x300'ler incelikleri ve ergonomileriyle önplana çıkan ve piyasaya bu konuda öncülük etmiş modellerdir bence.

Her ne olursa olsun hiç bir zaman açık kaynak kodun önüne geçemeyecek Apple. Buna izin vermeyeceğiz :D

Yaşasın PC, Yaşasın Açık Kaynak Kod! :D
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Thevenin » 23 Kas 2010, 23:01

punk hocam, acik kaynak kod ile kurulan baglantiyi anlayamadim. MacOS'ta da acik kaynak uygulamalar gelistiriliyor, Windows'ta da veya herhangi baska kapali kod OS'ta da; ancak ikisi de acik kaynak degil. Apple'in acik kaynak kodunun onune gecme cabasi oldugu kadar Windows'un da var, eger varsa. Muhtemelen yanlis yorumluyorum. Final guzel olmus velhasil acik kaynak kod yasasin ve yasayacak elbette.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Archezia » 23 Kas 2010, 23:13

Resim

Resim

Resim

Aslında Tag değil de Perrelet çıkarmalı SLR Turbine diye bir saat. Turbine kısmı da jantların şeklinde olacak aynı (:
Resim
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj punk » 23 Kas 2010, 23:33

Thevenin yazdı:punk hocam, acik kaynak kod ile kurulan baglantiyi anlayamadim. MacOS'ta da acik kaynak uygulamalar gelistiriliyor, Windows'ta da veya herhangi baska kapali kod OS'ta da; ancak ikisi de acik kaynak degil. Apple'in acik kaynak kodunun onune gecme cabasi oldugu kadar Windows'un da var, eger varsa. Muhtemelen yanlis yorumluyorum. Final guzel olmus velhasil acik kaynak kod yasasin ve yasayacak elbette.

Sevgili Thevenin,

Yorumlar kişiseldir ve yanlış olması bence olanaksızdır. Elbette bana göre haklı olduğun yerler vardır veya yoktur. Fakat durumu şöyle özetlemek istiyorum. Açık kaynak kodun önüne geçmek olanaksızdır. Çünkü açık kaynak kod amatör ruhtur, ticari amaç gütmez. Büyük işletim sistemlerinin ve çeşitli sistem mimarilerinin parayla satıldığı bir ortamda açık kaynak kod asla tehlike arzetmez fakat bazen Apple gibi şirketler bu küçük açıktan dahi rant elde etmeye çalışırlar.

Microsoft da, Apple da kendi mobil cihazlarını üretirler. Genellikle mobil cihazlara custom OS yazmak çok zordur, bu yüzden üreticiler, programcılardan yazdıkları ve yayınlayacakları program başına ya bir komisyon ister, ya da programcılardan kendileri için program geliştirmeleri için SDK'ları satarlar. (Windows Mobile için Visual Stüdyo satın almak gibi...)

Son zamanlarda Windows dahi öğrencilere ve amatör programcılara bu kitleri halihazırda yardımcı olabilmek amacıyla sınırlı olsa da ücretsiz olarak açtı. Ancak Apple bu konuda kesin bir yol izliyor ve biz amatör programcılara kendileri için program ücretsiz geliştirmelerine izin vermiyor.

Yoksa elbette, Mac OS X için de açık kaynak kod program geliştirebilirsiniz. Her platform için kodları açmak gayet mümkün fakat Apple bizim gibi programcıları yıldırma çabası içerisinde. Meramım budur... :)

Son bir ricam olacak, forumlarda konuların asıl amacından çıkması hoş olmuyor. Archezia'nın eklediği fotoğraflarla bize vermiş olduğu mesaja saygı duyarak başka bir başlıkta devam etmeyi rica ediyorum. Hali hazırda yarın vizem de var. Bu yüzden daha detaylı olarak bir tartışma şimdilik benim açımdan pek mümkün görünmüyor bugünlük :)
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Archezia » 23 Kas 2010, 23:51

Machine Learning vizesi değildir umarım. Aynı okulda çıkmayalım? (:
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj punk » 23 Kas 2010, 23:58

Archezia yazdı:Machine Learning vizesi değildir umarım. Aynı okulda çıkmayalım? (:

Aynı soruyu daha önce de sormuştun Archezia :) , K. Has Üniversitesindeyim. Sınavım ise Operating Systems and Architectures. Kolay gelsin sana da, başarılar dilerim.
Kullanıcı avatarı
punk

Re: TAG Heuer SLR Calibre-S Mekanizma ve MAC Üzerine Söyleşi

Mesaj Thevenin » 24 Kas 2010, 00:04

rec0n basligi da degistirmis; ama ben tamamim su an :D , ileti de gondermistim gerci punk'a, yine yazayim, asagidakini veya buna benzer durumlari/imkanlari bilmiyordum.
Son zamanlarda Windows dahi öğrencilere ve amatör programcılara bu kitleri halihazırda yardımcı olabilmek amacıyla sınırlı olsa da ücretsiz olarak açtı. Ancak Apple bu konuda kesin bir yol izliyor ve biz amatör programcılara kendileri için program ücretsiz geliştirmelerine izin vermiyor.
En son Thevenin tarafından 24 Kas 2010, 00:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Archezia » 24 Kas 2010, 00:15

punk yazdı:
Archezia yazdı:Machine Learning vizesi değildir umarım. Aynı okulda çıkmayalım? (:

Aynı soruyu daha önce de sormuştun Archezia :) , K. Has Üniversitesindeyim. Sınavım ise Operating Systems and Architectures. Kolay gelsin sana da, başarılar dilerim.

Ya benim aklım gitmiş iyice ya kusura bakma. Gelecek dönem alacağım daha ben OS. Başarılar...
Kullanıcı avatarı
Archezia

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 124 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners