TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Ön

Mesaj archer75 » 13 Eki 2015, 20:48

afl yazdı:Bu fiyatlarda JLC ve Glashutte Original den başka düşünmem açıkçası. Hem yüksek kaliteli in house mekanizma hem de özellikle GO de mükemmel işçilik ve finish görürsünüz. Üçüncü seçenek Anesthesia nın dediği gibi Daytona olabilir. Ama ilk iki de ısrarcıyım. Türkiye'den almayı düşünüyorsanız GO zor olacaktır.Bu durumda JLC daha makul olur.

Submarinerin yanına JLC master chronograph ve GO chronograph güzel yakışır. Siyah deri kayış ve beyaz veya siyah kadran ile subdan daha dress ama aynı zamanda casual olacak çok yakışıklı saatler.

JLC Master chronograph denemiştim güzel bir saat ama çok carpıcı olarak kalmamış aklımda, tekrar bakmak lazım.
GO modellerini gecen hafta netten incelemiştim aklımda görmek istediğim birkaç model var, bir yurtdışı seyahatinde bakacağım. Hatta bir ara mavi sevgimden dolayı bir GO almak üzereydim :D

Resim
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj Bg17 » 13 Eki 2015, 23:09

afl yazdı:Bu fiyatlarda JLC ve Glashutte Original den başka düşünmem açıkçası. Hem yüksek kaliteli in house mekanizma hem de özellikle GO de mükemmel işçilik ve finish görürsünüz. Üçüncü seçenek Anesthesia nın dediği gibi Daytona olabilir. Ama ilk iki de ısrarcıyım. Türkiye'den almayı düşünüyorsanız GO zor olacaktır.Bu durumda JLC daha makul olur.

Submarinerin yanına JLC master chronograph ve GO chronograph güzel yakışır. Siyah deri kayış ve beyaz veya siyah kadran ile subdan daha dress ama aynı zamanda casual olacak çok yakışıklı saatler.

Görsellerle destekleyelim.

Resim

Resim

Resim

Resim

Daha guzel ifade edilemezdi, beyaz kadran jlc chrono benim tercihim olurdu.

Daytona da her sekilde olur.

GO ya hicbir itirazim yok yanli benim gozumde jlc nin gerisinde kalir, rolex zaten ayri bir lig.

VC sadece en ust ligde oldugu icin dusunuluyorsa, bence sinifinin saati degil o model. Vc daha cok ileri modellerde kalitesini yansitiyor, ki overseas serisini bunlardan saymiyorum.

Iwc konisunda clk az bile soyluyor, iwc yerine fc alirim, daha kaliteli cok daha ucuz. 8 day otomatik makenizma, king kong model boyut, adi da dress watch... Hadi len....
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Clk » 13 Eki 2015, 23:17

Terletmesi sadece sorunlardan bir tanesi. Celik bilezikte ki gibi ince ayar sansi bulunmadigi icin (gerci bu her marka da mümkün degil) kola tam oturmama durumu olusuyor. Deri kayisin kolu kesmesi ayri bir konu.

Panerai kayislari genis oldugu icin bu problemler ince kayislara göre daha az. Bunu da belirtmek lazim. Deri kayis konusunda Panerai'dan memnunum.

Daytona'nin deri kayisindan bile tam memnun degilim ki Daytona'da ince ayar mümkün :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cct » 13 Eki 2015, 23:40

JLC Master Chronograph'ın markanın geri kalan seçeneklerine göre zayıf bir model olduğunu düşünmekle beraber diğer alternatif önerilere katılıyorum :thumbup:

Bg17 hatırlar, bir ara aynı Master Chronograph'a bakmış bir türlü içimize sindirememiştik.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Bg17 » 13 Eki 2015, 23:45

Evet fiyat da iyiydi chrono da ama ben siyah kadran diye almamistim, jlc de beyaz kadran baya farkli duruyor.

Hafif spor dendi diye chronoya gitti oneriler.

Yoksa reverse ve mut basi ceker dress watch da. Bi compaz chrono diver da hos, gecenlerde konustugumu navy seals de...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Cct » 14 Eki 2015, 00:04

Master Chrono bana lüks saatlerin verdiği (vermesi gerektiği) hissi verememişti :(

Sevipte kavuşamadığım Deep Sea Chronograph bence daha güzel bir alternatif..
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj ermansire » 14 Eki 2015, 01:01

PAM 620'ye ben şahsen bayıldım.

IWC'nin bu kadar yerin dibine sokulmasına karşıyım, dress olarak Portuguese Chrono da 7 days de bence çok sık saatler.

Katıldığım konu ise JLC ultrathin moonphase'in nefis bir saat olması.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj archer75 » 14 Eki 2015, 11:42

Clk yazdı:Terletmesi sadece sorunlardan bir tanesi. Celik bilezikte ki gibi ince ayar sansi bulunmadigi icin (gerci bu her marka da mümkün degil) kola tam oturmama durumu olusuyor. Deri kayisin kolu kesmesi ayri bir konu.

Panerai kayislari genis oldugu icin bu problemler ince kayislara göre daha az. Bunu da belirtmek lazim. Deri kayis konusunda Panerai'dan memnunum.

Daytona'nin deri kayisindan bile tam memnun degilim ki Daytona'da ince ayar mümkün :thumbup:

Tşkler.
Kullanıcı avatarı
archer75

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 114 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners