TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai / Jaeger-LeCoultre / Audemars Piguet Kararsızlığı

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Panerai, JLC, AP Kararsızlığı

Mesaj Cct » 09 Eki 2014, 20:39

İlginç öneriler ve yorumlar gelmiş :champ:

Genel yorumları toparlayacak olursak :

SeRxx, mcd, aleamoukht, onboardx, SerkanGS :champ:

JLC gerçekten çok romantik bir model. Öncelikle çok çok ince (Bir Kronograf için) Kadranı, kasası ve boyutuyla çok standart bir saat. Fakat bu standardı çok yukarılara çekmiş bir model. Fotoğraflarda basit görünsede aslında çok ince işlenmiş özel bir model. Kadrandaki operating indicator ne kadar anlamsız olsada çalışırken izlemek çok zevkli :geek: Forum dışında arkadaşlarımda Bu senin Carrera'nın aynısı gibi yorumlarda bulundular fakat JLC'nin insanı etkileyen çok farklı bir havası var.

raven ve Jazz :champ:

Aslında bu 3 saatte benim giyim tarzıma uyar :D Panerai'a hep mesafeli yaklaştım şimdiye kadar fakat Submersible'ların Tough Guy havası hoşuma gidiyor. Bu 3 saat içerisinde bileğimde denemediğim tek model Panerai. Yarın bir ara denemeye çalışacağım mutlaka :thumbup: Submersible'larda en hoşuma giden şey ise kasanın daha güçlü görünmesi ve kollar.
(Paneristi'ler neden hoşlanmıyorsa onu beğeniyorum resmen :lol: )

ErsinGS, sercankaf, mlm, ozgur :champ:

AP ROO Diver'da Panerai gibi; hiç bir saate benzemiyor. Bilekte duruşu çok güzel. Saat gibi değil bambaşka bir techizat gibi görünüyor. Genel işçiliği ve inceleyince anladığım el değmiş hissi gerçekten etkileyici. Model gamının DNA'sını taşıyan fakat modası diğer ROO'lar gibi modası geçmeyecek bir tasarımı var. Marka imajı pek umrumda değil aslında çünkü anlayacak, takdir edecek bir çevrem yok :D fakat yine de bilekte bir AP taşımak başka olmalı :geek:

terasus :D Olsun o da yorum :champ:

Bg17 :champ: Çok teşekkürler tecrübeler için :champ:

Abi aynen söylediğin gibi imkanım olsa üçünü birden alırım kesin :D Zaten 3 modelide özenle seçtim diyebilirim. Senin JLC diyeceğini başlığı açarken bile biliyordum :thumbup: Dress saatler bende hiç durmadığı için ya diver ya da kronograf takma zorunluluğum var :D Panerai'ı denemediğim için yorum yapmayacağım fakat madem başladın AP ve JLC için iki adet eksi bende sayabilirim.

AP: Tepeden kotrol edilen bezelin hissinden çok hoşlanmadım. Sağlam sıkı dönüşlerle çalışmıyor. Birde kauçuk tepeler ne kadar dayanıklı olur bilemedim :?

JLC: Deep Sea Chronograph'ın tokasını görmeniz lazım.. Gerçekten ayıp.. AVM saatçilerinden alınan ucuz saat kayışları bile daha güzel tokalarla geliyor.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj BarisFB » 09 Eki 2014, 20:42

Valla konu güzel yazalım bizde :D

Bg17’ye benzer şekilde bende hala diver olmasa da AP Offshore kullanmaktayım, JLC’de bu saate çok baktım denedim ama sonunda başka bir zaman gidip Reverso aldım, Panerai’mı da Offshore ile kullanım alanları çok benzer olduğu için sattım…yoksa valla çok seviyordum :lol:

JLC fanatiği olarak kendimi nitelendirebilirim ama bu durumda ilk olarak JLC’yi elerim ben. Sebebi ise aynen Bg17’nin dediği gibi. Benim için JLC Reverso’dur, Ultra Thin’dir, understated elegance’dır, in-house calibrelerle milletin 80,000 dolara sattığı perpetual calendar’ı 20,000 dolara satabilmesi ve genel tabiriyle “watchmaker’s watch” olmasıdır. O yüzden bu model bence JLC’nin kişiliğini yansıtmıyor. :thumbup:

Panerai ve Offshore’a gelince ise…elde zaten siyah kadranlı bir Rolex Submariner var yanılmıyorsam. O zaman ben senin yerinde olsam şu şekilde düşünürdüm.
1) Aldığım saat kalite / prestij olarak en az Rolex’le aynı seviyede, mümkünse bir parça daha iyi olsun
2) Kullanım alanı olarak çok benzerlik olmasın…Rolex’imi takmayacağım kıyafetlerle, ya da yerlere bunu takıyım

Böyle düşününce ben Panerai’yı eliyorum. Çünkü bence hiçbir kullanım alanı yok ki Rolex yerine Panerai’yi belli bir sebepten dolayı seçesin…sadece değişiklik olsun diye bir gün biri bir gün öbürü takılır ama özünde çok benzer saatler. Hatta renk olarak bile benzer…hani Panerai kahve kayışlı ve beyaz ya da lacivert kadranlı olsa siyah/gri ile Rolex, lacivert / toprak renkleriyle Panerai diyeceğim ama o da değil :?

Prestij dersen kimisine göre Rolex’ten iyi, kimisine göre kötü..bence parite. Hani öyle günlük Rolex’i takıyım da özel günlerde Panerai’yı takıyım gibi bir durumda yok. Ben mesela hafta içi hep takım elbise giyiyorum…günlük olarak genelde Reverso, ama önemli toplantılar görüşmeler olduğunda Patek’i takıyorum. Ama Rolex ile Panerai arasında böyle bir fark da yok bence. Yani kısacası farklı markaların farklı gibi görünen ama özünde aynı amaca hizmet edecek saatleri bence. :thumbup: :thumbup:

AP ROO ise prestij açısından gerçekten daha önde…ayrıca flat bezel’i ve polishing kalitesinden dolayı öyle heryere takıyım modunda da olmazsın bence…çiziliyor çünkü mübarek. :shock: Sosyete diver’ı tanımı doğru….ama sonuçta kaç kişi 250,000 euroluk Range Rover’ı dağlara taşlara vuruyo ki? Bu saati görüntüsü kalibresi markası için alıyoruz, yoksa gerçekten 200 metreye dalıp orda saniye hesabı yapıcaksak bunu bilmemkaçbin dolarlık saatle yapmaya gerek yok. Ben yeni herhangi birşey alındığında ya daha iyi ya da daha faklı birşey alma taraftarıyım. Diver daha iyi kısmını başarıyor. Bu arada diver kahverengi kayışla da müthiş duruyor benden söylemesi - hornback takarsan daha farklı da olur kanımca :thumbup: :thumbup: :thumbu

Evet daha pahalı, daha uzun bir süreç ama atalarımız dediği gibi “If you’re gonna do something wrong, do it right” :lol: :lol: :lol:

Eee bu kadar yazdıktan sonra kafa karıştırmayı da hakettim sanırım. Ben yerinde olsam siyah kadranlı ve kauçuk / siyah kayışlı bir saat yerine değişik renk kombinasyonu sunan Navy / Safari gibi modellere bakardım. Eğer fiyat iyice uçuyor ondan bakmıyorum diyorsan, o zaman kahve kayışlı diver :champ: :champ:

Resim
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj 2fast4u » 09 Eki 2014, 20:52

Beyler herkes aklindakini yazsin ama pam24 ile ilgili biraz dikkat lutfen:)saka bir yana cct kardesimin takdirini kazanmak guzel simdiden seciminde basarilar hayirli bir alisveris olsun diyorum.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Baran » 09 Eki 2014, 21:39

JLC biraz fantazi olur ben tavsiye etmem.2 Panerai kullandim severekte kullanmama ragmen birdaha alacagimi sanmiyorum saatin belli bir kayisi yok sadece kasa olarak satin aliniyor hissiyati olusturuyor bende.AP ise begendigim bir saat olmasina karsin tarih carkinin kirilabilir olusu 3 ay tamirini bekleme cilesi fiyatina gore tepeyi cekince verdigi hissin kaliteli olmayisi ile sadece o guzel kasaya o paralar verilirmi bilmiyorum.3 u icinde illa secim yapacak olsam sanirim yine JLC alirdim biraz macera arayisi gibi gorunsede :)
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Hellhound » 09 Eki 2014, 21:58

Cct, kararını verdiysen bile ne olur hemen söyleme. Zevkle takip ediyorum başlığı :champ:
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj 2fast4u » 09 Eki 2014, 22:02

Baran bu yazidan sonra pam24 umu kayisindan ayirip kasasina tukurdugumun pam i diyerekten moda burnuna degaj cektim:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Tolgi06 » 09 Eki 2014, 22:04

3 model de birbirinden güzel fakat AP abartılı bulduğum fiyatı ile beni düşündürürdü. JLC'ye ise ayrı sempatim var, göreceli olarak mantıklı fiyatlara oldukça başarılı saatler vaad ediyor.
JLC alırdım sanırım.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj 2fast4u » 09 Eki 2014, 22:15

Saka maka forum panerai dusmaniymis yaw
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 105 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners