TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Neden Otomatik Saat?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Neden Otomatik Saat?

Mesaj mehmetalpcan » 20 Ağu 2011, 07:38

geçtiğimiz günlerde longines conguest siyah kadran metal bilezik saat aldım.otomatik saat insanın hayatının zorlaştırmıyormu.devamlı kolunuzda olmak zorunda çok şık vede çok hafif bir kaliteli quartz saat daha iyi değilmi.hele otomatik kronometreli saatler insana bir nevi eziyet olmuyormu.forumda bazı uzman arkadaşlar otomatik saatlerinde bakıma ihtiyacı olduğunu söylüyor.sonuçta saat kapağı açıldıktan sonra orjinali gibi kaç usta kapatabilir.3000-5000 tl verip ağır bir otomatik saat alma ne kadar akıllıca.önceki saatim pilli incecik vede çok hafif tissottu,saatimi gören herkes mest oluyordu.otomatik saat kapağı transparan olursa şık duruyor. 1700 tl longines verdikten sonra aklımdan şu geçmedi değil.kaliteli şık ,hafif en az iki pilli saat alabilirdim.bu otomatik saat birazda tonla para veri i.phone alıp cepte taşıyamayınca zamanla eziyete dönüşme gibi olmuyormu.kişisel fikrim saatlere deri kordonun çok yakıştğı yönünde.kim nederse desin isviçre saatin kalitesinden çok pazarlamayı çok iyi biliyorlar.
içki bütün kötülüklerin anasıdır Hz Muhammed SAV.
Kullanıcı avatarı
mehmetalpcan

Re: Neden Otomatik Saat?

Mesaj nickynick » 20 Ağu 2011, 07:52

Öncelikle TSF'ye hoşgeldiniz,

Madem böyle düşünüyorsunuz, saatinizi satıp iki tane güzel kaliteli, şık pilli saat alabilirsiniz ;)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj asymptote » 20 Ağu 2011, 08:00

Peki ben bir soru sorayım size, neden mizah?..
Quartz (Pilli) saatlere de gerek yok aslında, zamanı cep telefonumuz bize söylüyor değil mi?
İşin şakası bir yana sorduğunuz sorunun birçok yanıtı var, forumda aratırsanız daha önce çokca konuşulan bir konu olduğu için bu konuda çok sayıda görüşe ve fazlasıyla bilgiye ulaşabilirsiniz. Yalnız ben size tek bir neden söyleyeyim. İyi bakarsanız sizden sonraki kuşağa, çocuğunuza yada torununuza bırakabileceğiniz çok değerli bir miras olabilir mekanik bir saat. Sürekli kullandığınız, her anınıza şahitlik eden ve bu kadar kalıcı olan başka bir eşya söyleyebilir misiniz bana?
Mekanik saatlerle ilgili güzel yazıların yer aldığı çok hoş bir blog var, göz atmanızı öneririm :arrow: http://www.mekaniksaat.blogspot.com/
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mehmetalpcan » 20 Ağu 2011, 08:27

hoş bulduk birazda bu forumlarda saat severler mekanik saate yönlendirilmiyormu?longines benim üçüncü otomatik saatim ,ilk saatimi liseye başlayınca babam almıştı(seiko 5).daha sonra orient aldım.en son bu.bu arada üç adet tissot, bir adet quarzt seiko sahibi olmuştum.tissot morquise saatim dışındakilere hep yakınlarıma hediye ettim.iyi bakmaları koşulu ile.bu saatlerin dışında en severek taktığım alltan saniyeli deri kordon klasik tissottu, kolumda gören herkes eşimde dahil çok beğendiklerini söylemişlerdir.longines almamdaki en büyük neden sizin hatıra olarak bırakın tavsiyenizdir.rahmetli dedemin elle kurmalı nacar saatini hala ara ara takıyorum.kişi ekonomisini iyi yöneterek forumdaki seviyeli dostların tavsiyesine uyarak kendisine hediye saat almalı.saate bakarak mutlu olabiliyorsa ne ala.tv de izledğim bir belgeselde profesör dolma kalem kolleksiyonu vardı,kalemlere çocukları gibi bakıyordu.
içki bütün kötülüklerin anasıdır Hz Muhammed SAV.
Kullanıcı avatarı
mehmetalpcan

Mesaj Thevenin » 20 Ağu 2011, 08:36

Kendi sorunuzu cevaplamissiniz, cok dogru, hosgeldiniz.

Serbest cagrisim: Evrimi tek soruyla curuten adam :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj nickynick » 20 Ağu 2011, 08:39

Thevenin yazdı:Kendi sorunuzu cevaplamissiniz, cok dogru, hosgeldiniz.

Serbest cagrisim: Evrimi tek soruyla curuten adam :D

:D :D :D
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj herofb » 20 Ağu 2011, 09:36

o dolma kalemlerin insana ne kadar faydası varsa otomatik saatin de o kadar faydası var , başka da bir numarası yok tamamen hobi ve zevk biraz da prestij durumu
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj sadice83 » 20 Ağu 2011, 12:55

hoşgeldiniz forumumuza otomatik veya mekanik saat işi tamamen kullanıcıya göre değişir mesela bende sizinle aynı fikirdeyim ama kenardada bir adet mekanik bir adette otomatik saatim var takıyormuyum hayır ama kenarda var aslında özellikle mekanik bir saat 15 16 yaşından itibaren bir gence verilse ve onun onu 2 günde bir kuracağını bilse inanın hayatında sorumluluk sahibi olmayı öğrenmenin ilk basamağını gayet eğitici bir şekilde atmış olur yani her türlü saat otomatik mekanik pilli kinetik olsun muhakkak her yaşta insana bir şeyler öğretir umarım söylemek istediğimi buaraya dökebilmişimdir
Kullanıcı avatarı
sadice83

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 151 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners