Madde madde yazmışsınız, neredeyse hepsine bir eleştirim var.
Red Bull racingle bir alakam olmadığı için bu benim açımdan eksi hanesine bir çentik demek. Sadece bunun için değil, bir bağımın olmadığı herhangi bir şirket, kişi, takım, olay, organizasyon, vs. adına yapılan özel üretimlerin hepsi bana itici geliyor. Tamam, sınırlı üretim güzel birşey ama alakasız birşeye özel üretim kesinlikle değil.
Şekil, şemal, kadran bunlara söyleyecek hiçbir lafım olamaz, tamamen kişisel düşünceleriniz, saygı duyarım ayrıca bence de güzel.
1/1000, 1/100 hatta 1/10 hassasiyetinde kronograf benim açımdan gereksiz özellikler, dolayısıyla olup olmamasının bir önemi yok. Diğer ülkelerin saatlerine de aynı şekilde her zaman ihtiyaç duymuyorum. Kol saati alarmları genellikle ayarları zor ve zilleri yeterince sesli olmuyor, cep telefonu bu durumda çok daha işlevsel. Işık enerjisine diyecek bir lafım yok ama olmasıyla olmamasının bir farkı yok, 5-6 senede bir pil değiştirmek hiç önemli değil bence. Radyo frekansıyla saat ayarlama özelliğinden eğer trakya bölgesinde yaşıyorsanız faydalanabilirsiniz, sinyaller belli yerlerden net olarak alınabiliyormuş ama pilli saat zaten ne kadar saparki, değil mi? Senede 2 kere yaz ve kış saati uygulamalarında zaten ayarlamak zorunda olduğunuz için olası bir sapma(en fazla birkaç saniyelik) kendiliğinden düzelecektir. 2099 yılına kim öle kim kala, açıkcası saatte takvim bence gereksiz, bazen tarih kısmı işime yarıyor onun dışında gün gösteren saatlerin bile bu özelliklerini gereksiz buluyorum. 3 boyutlu kadran, yukarıda dediğim gibi görsellik, tamamen zevkinize kalmış.
Şimdi diyeceksinizki; tamamda bir saati alırken sadece özellikleri gerekli mi gereksiz mi, buna mı bakıyorsun be drk? Elbette hayır, şimdi şöyle en gereksizinden bir tourbillonlu saatim olsa herhalde oturur dakikalarca izlerdim(evet bence tourbillon da gereksiz, hatta minute repeater gereksizlikte son nokta ama olsa hayır demezdim.) ama böyle komplike ve kuartz bir saat alıyorsam tercihimi başka marka ve modellerden yana kullanırdım. Açıkcası casioya da 1000tl yada yaklaşık rakamlar vermezdim.
Lütfen yanlış anlaşılma olmasın, bunlar kişisel fikirlerim, amacım hiçbir markayı yada modeli küçümsemek, kötülemek değil, ben olsam diye yazdım

Şimdi videoyu izledim ve olayı başka bir açıdan ele almaya karar verdim

Bir sürü dönen parçasıyla ilgi çekici olduğunu kabul ediyorum

Eğer aradığınız böyle teknolojik ve fütüristik görünümlü bir saatse bence daha iyi alternatifler mevcut.
Mesela Citizen Eco-Drive Satellite Wave Watch, kronografı yok ama onun haricinde casioda bulunan diğer özellikler mevcut üstelik sınırlı sayıda üretim. Seramik-çelik kasa, enteresan bir saat. Bana sorarsanız özellikleri yine gereksiz ama ben bu tip bir saat arıyor olsaydım bu casioya bakmazdım.
http://www.citizenwatch.jp/satellitewave/index.htmlEkleme: Ortalığı karıştırdığım için afedersiniz, bu citizen 4300 dolarmış, haliyle casiodan daha gereksiz göründü şu an gözüme