TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Cep Saatinden Kol Saati Yapma

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj ahmetemin » 02 Eki 2025, 17:10

Büyük ihtimalle benzer konu vardır diye düşünüyorum, foruma biraz bakındım ama aradığım konuyu bulamadım o yüzden yeni bir konu açmak istedim. Konuyu da doğru yere mi açtım ondan da emin değilim :D

Zamanında rahmetli anneannemin anneme hediye aldığı kurmalı bir cep saati var tahmini 40 yıllık bir saat. Bakımı yapıldı ailemin evindeki vitrinde duruyor fakat bunu vitrinde değil de kolumda görmek gibi belki de bencilce bir istek oluştu bir zamandır. Kadın cep saati olduğu için normalden biraz daha ufak çapı, yanlış hatırlamıyorsam 36 ya da 38 mm gibi bir ölçüsü var, ölçüsü makul olduğu için bunu kol saatine çevirtmek istiyorum. Daha önce böyle bir deneyimi olan veya yoksa bile yakın çevresinde bunu yapan güvenilir bir saat ustası tanıdığı olan var mı bunu öğrenmek istiyorum. Herkese teşekkürler şimdiden.
Kullanıcı avatarı
ahmetemin

Mesaj Curiosity » 02 Eki 2025, 17:54

Merhaba ben bu tür projelerle uğraşmaktayım. Cep saatinden kol saati yapmak oldukça karmaşık bir iş, şöyle ki;
Bir çok cep saati mekanizması oldukça büyük, buna göre kasa bulmak veya yapmak imkansıza yakın. Sadece Unitas 6497 - 6498 mekanizmaları için hazır şekilde kasa ve kadranlar mevcut.
Benim de elimde bir kaç adet Edison cep saati mekanizması var bunlardan kol saati değil ama masa saati yapmak gibi bir niyetim var. Tabii bunlar uzun soluklu işler.
Keyifli forumlar diliyorum.

Honor, Mercy, Daring, Allegiance
And the smell of the soil after the rain.
Kullanıcı avatarı
Curiosity

Re: Cep Saatinden Kol Saati Yapma

Mesaj ahmetemin » 02 Eki 2025, 18:18

Curiosity yazdı:Merhaba ben bu tür projelerle uğraşmaktayım. Cep saatinden kol saati yapmak oldukça karmaşık bir iş, şöyle ki;
Bir çok cep saati mekanizması oldukça büyük, buna göre kasa bulmak veya yapmak imkansıza yakın. Sadece Unitas 6497 - 6498 mekanizmaları için hazır şekilde kasa ve kadranlar mevcut.
Benim de elimde bir kaç adet Edison cep saati mekanizması var bunlardan kol saati değil ama masa saati yapmak gibi bir niyetim var. Tabii bunlar uzun soluklu işler.
Keyifli forumlar diliyorum.

Benim niyetim kasayı da koruyarak yaptırmak aslında. Boynuzları kaynakla mı yapıyorlar, kaynakla yapılıyorsa birleşim noktalarında belirgin izler oluyor mu bunlar önemli detaylar benim açımdan.
Kullanıcı avatarı
ahmetemin

Re: Cep Saatinden Kol Saati Yapma

Mesaj Curiosity » 02 Eki 2025, 18:38

Bu elinizdeki cep saatine göre değişir, yeni bir arka kapak tasarımı ve bu tasarımla bütünleşik boynuzlar olursa bu görece sağlıklı bir çözüm olur ama cep saatleri en başında suya, daha önemlisi neme karşı dirençli değiller genellikle. Kolunuzdaki terlemenin de etkisini düşünmelisiniz. Bu sebepten cep saatini olduğu gibi kol saatine dönüştürmek çok sağlıklı olmayacaktır.

Kullanıcı avatarı
Curiosity

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 113 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners