Saatolog 2025 Online Sipariş İçin Tıklayınız

Bu saat için uygun mekanizma?

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu saat için uygun mekanizma?

Mesaj barkodd » 24 Şub 2026, 12:44

merhabalar
yıllar önce yurtdışından aldığım mekanizması ve kalitesi berbat bir saatim var, ancak saatin görselini fazlasıyla seviyorum
fotoğraflarda ta belli olmuyor ama saatin akrep ve yelkovan kolları dağ sırtı gibi ortada bir sırt ve her iki kanat yan sınıra doğru eğimle alçalacak şekilde (geniş bir ters v şeklinde) üretildiğinden karşıdan bakıldığında lacivert duruyorlar ama hafif açı değişimiyle ışıkla beraber lacivert-turkuaza kaçan ama yine koyu bir mavi arasında parlıyorlar, saniye kolu daha düz ve ince olduğu için o da ışıkla parıldıyor ancak o genelde bir tık daha koyu görünüyor.
Ben normalde bu koyu ama canlılığı ışığı yansıtıp daha da ortaya çıkan kolları özellikle beyaz zemin üzerinde çok seviyorum, ama bumak pek kolay değil. (ya o ton tutmuyor, ya saçma sapan detaylar oluyor, ya kasa çapı, şekli garip oluyor vb. bir şekilde bu sadelikte ve bu görsellikte kadran bulmak çok zor oluyor) (Bir ara Seiko'nun limited edition bir modeli vardı, onda da kollar çok şıktı, ama hem quartz olması, hem kadranın grimsi olması konularında tereddütte kalınca saati sipariş verinceye kadar tükendi)

Bu saat Seiko'yu geçti kalite hissi olarak vasata yakın bile değil aslında (normalde metal bilezikle gelmişti, fazlasıyla basit duruyordu, onu yine uygun fiyatlı ama görsel olarak şık bir silikon kordonla değiştirince benim gözümde görsel olarak çok uyumlu oldu ve kasanın metal kısmının parlak görüntüsüyle beraber o basitlik hissi nispeten azaldı, bu haliyle saat kolumdayken gerçekten çok mutlu hissediyorum). (saat normalde o kadar kalitesiz ki mekanizmasının ne zaman nasıl davranacağını kestirmek mümkün olmadığı gibi 12 konumunun hemen altında yapışkan olarak yerleştirilmiş marka amblemi veya logosu yerinden çıktı ve şu an kadran içinde kendi kafasına göre geziniyor, ama buna rağmen saat benim gözümde gerçekten şık ve bu görseli daha kaliteli bir mekanizma ile değiştirme şansım olursa kesinlikle kolumda daha sık görmek isterim)

Sorum şu, elbette başka veriler gerekiyordur, ama sizce aşağıdaki görsele-tarih kadranının yerleşimine göre bu saate uygun daha kaliteli bir mekanizma bulmak mümkün olabilir mi, yurtdışından bunu getirtebilmek bu devirde mümkün olur mu, ya da ülke içinde bu konuda bakabileceğim bir site ya da iletişime geçebileceğim bir adres vb. var mıdır?

[img][img]https://resimyukle.org/i/F92J199E.jpeg[/img]
Resim[/img]

[img][img]https://resimyukle.org/i/lAhn1iNT.jpeg[/img][/img]
Kullanıcı avatarı
barkodd

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners