TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Mesaj drk » 23 Ara 2012, 23:28

Fsinan, bunların hepsi omeganın bize söyledikleri. Kararlılığı artıran dediniz ama günlük 3 değilde 2 saniye sapsın diye ne gerek vardı bu kadar şaşaaya? COSC, bana göre yeterli bir standart değil zaten, kendi çalıp kendi oynuyor, ben markanın kendi standartlarına bakıyorum, zaten COSC'un günümüzde bir satış stratejisi olarak kullanıldığı aşikar ;)

Marka imajının önüne geçti derken, biz yani bu işi fazla didikleyenler arasında önüne geçti diyorum ;) Co-axial'ı işin içinden çıkaralım, geriye ne kaldı? ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj fsinan » 23 Ara 2012, 23:33

Tamam yahu, neyi tartışıyoruz Rolex çok lüküs çok süper :lol:

Omega dünkü markaydı Co-ax'la adam oldu.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj asymptote » 23 Ara 2012, 23:43

Drk yazdı:Co-axial'ı işin içinden çıkaralım, geriye ne kaldı? ;)

free sprung balance, silikon "Si14" hairspring, twin barrels bla bla..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 23 Ara 2012, 23:57

Yapmayın yahu, ağzımızın tadıyla tartışamayacak mıyız şurada? Size bir soru, bugün rolexin o beğenmediğiniz imajı omega da olsaydı yine aynı şekilde savunur muydunuz?

Asymptote, bunlar belirli bir seviyenin üstünden zaten olması gereken şeyler ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 24 Ara 2012, 00:01

Daha ne bekliyoruz o halde Doruk? Prestij mi? Omega'nın da Rolex gibi kült bir iki modeli var, o da kendi tüketici sınıfında kavruluyor işte.. ;)

Ben Rolex gibi saatçilik tarihinde birçok yeniliğin öncüsü olmuş, sayısız patent sahibi bir markanın co-axial'e sırt çevirmiş olmasını anlayamıyorum..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mrbars » 24 Ara 2012, 00:12

Drk yazdı:Yapmayın yahu, ağzımızın tadıyla tartışamayacak mıyız şurada? Size bir soru, bugün rolexin o beğenmediğiniz imajı omega da olsaydı yine aynı şekilde savunur muydunuz?

psy101 kitabına baktım, cevap hayır olabilir diyor.
sublimation ile displacement da diyor.
derslere pek girmeyip sosyete kantininde king oynadığımdan detay bilemiyorum tabi (humor).
Kullanıcı avatarı
mrbars

Re: Ynt: Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Mesaj hydrocon » 24 Ara 2012, 00:23

asymptote yazdı:Daha ne bekliyoruz o halde Doruk? Prestij mi? Omega'nın da Rolex gibi kült bir iki modeli var, o da kendi tüketici sınıfında kavruluyor işte.. ;)

Ben Rolex gibi saatçilik tarihinde birçok yeniliğin öncüsü olmuş, sayısız patent sahibi bir markanın co-axial'e sırt çevirmiş olmasını anlayamıyorum..

Benimde anlıyamadığım husus bu neden fark yaratan co-axial sadece omegada var? Mahşerin diğer atlıları tenezzül mü etmiyor, uzanamıyor yada yeterli mi bulmuyor
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj drk » 24 Ara 2012, 00:35

Asymptote, elbette prestij, bunlar paylaştıkça artan tatlar ;) Aksini iddia eden kendini kandırmasın.

Bir bildiği vardır elbette. Modern60 olsaydı yazardı şimdi, böyle büyük firmalar için bu tarz değişiklikler çok sancılı süreçler. Onlara yeni bir mekanizma tasarımıyla gittiğinizde, benim önümüzdeki 50 senelik mekanizmam zaten hazır, ondan sonrası için değerlendirebiliriz gibi bir cevap almanız olası.

Hydorocon, mekanizma üreticileri belli zaten. In-house üretim yapanların bu sistemi uygulayacağını sanmıyorum, omega kopyası imajı hiç hoş olmaz. etayı saymıyorum artık, sellita ve benzerlerinin maliyetler dolayısıyla böyle bir şansı yok. Bu sistemi kendi mekanizmalarına uygulayabilecek güçte olanlar da kendi sistemlerini geliştirme yolunu seçiyorlar.
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners