TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kinetic Teknoloji

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kinetic Direct Drive Teknoloji

Mesaj wolverin » 04 Nis 2011, 12:49

ben yeni üye oldum türkçe kısmını okudum ama aklıma birşey takıldı , şimdi bu kinetik enerjiyi elektiriğe çevirip depoluyor ama elektiriği depoladığı bir parça var sonuçta telefon yada pc şarjı gibi düşünürsek doldur boşalt doldur boşalt ilk başta saat 1 aylık reservi gerçekten yapıyorsa bu bir süre sonra daha az sürelere mesela 15 güne inmez mi?
Kullanıcı avatarı
wolverin

Mesaj alicann » 15 Nis 2011, 14:34

verdiğin bilgilerden dolayı teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
alicann

Mesaj wolverin » 17 Nis 2011, 21:15

tmm arkadaşlar forumda okudum dediğim oluyormuş belli bir sürede ör. 3 -5 5- 10 yıl gibi pil cep telefonu gibi şarj tutması azalıyormuş .
Kullanıcı avatarı
wolverin

Mesaj Clk » 18 Nis 2011, 08:08

Sorun gözden kacmis. Ingilizce metin icerisinde sormus oldugun sorunun dolayli bircevabi var zaten. Kullanim sartlari pilin performansina oldugu gibi ömrüne de etki etmekte. Pilin ömrü boyunca 100% performans vermesi zaten mümkün degil.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj gurcano » 21 Nis 2011, 11:56

Kinetic teknolojisi benim de ilgimi çekiyor ama bir süre sonra pil değişimi gerektiğini unutmamak lazım. Şarj-deşarj sayısı az bile olsa Li pillerin bekleme ömrü de var. Aynı durum solar panel kullanan saatler için de geçerli. Güneş enerjisi ile şarj oluyor pil ama bir süre sonra ömrünü tamamlıyor.
Burda ilginç nokta şu. Tabi pil teknolojisi ile de alakalı. Bazıları bu tip şarjlı pil içeren saatlerini 10 yıldan uzun süredir pil değişimi yapmadan kullandığını ve hala performanstan memnun olduğunu söylüyor. Kimisi de 4-5 yıl sonunda pilin tamamen öldüğünü belirtiyor. Solar panelli Casio Pathfinder alırken bu konuda epey araştırma yapmıştım. Bulursam bazı linkler eklerim.
Kullanıcı avatarı
gurcano

Mesaj gphoton » 23 Nis 2011, 14:38

Sürekli aynı saati takan kişiler için direct drive teknolojisi oldukca gereksiz gözüküyor aslında. Çünkü 3 gün içinde saatin 1 aylık rezervi zaten doluyor. Birde kurmayla elde edilen güç ile kolunuzun hareketinden elde edilen gücün aralarında ciddi bir fark olmadıgı için, bu direct drive saatlerin auto relay ve perpetual özelligi olan 7D56 ve 7D48 kalibre diger serilerle kıyaslanmıyacağı inancındayım. Dizayn için alanlarda var (benim gibi) fakat inanın o saatin ağırlığına değmez. Kolda çok rahatsız edici duruyor. 10 yılda bir pil değiştirmek önemsenmemeli bence, güvenebilceginiz usta bir saatçi warsa en fazla 20 yada 30 lira gibi cüz'i rakamlara pil değişimini yapıyorlar. Taze pil için ebay'dende kendiniz alıp, saatçinize daha ucuza bu işlemi yaptırabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Re: Kinetic Teknoloji

Mesaj ayturk » 10 Eki 2011, 14:36

Arkadaşlar,
Seiko saatlerin seri numaralarından üretim tarihinin nasıl bulunacağı hakkında bilgisi olan var mı?
Kullanıcı avatarı
ayturk

Re: Kinetic Teknoloji

Mesaj Remre » 19 Ağu 2012, 22:16

Bilgilendirici bir başlık olmuş. Teşekkürler arkadaşlar.
Eski kullanıcı adı: e155159
Kullanıcı avatarı
Remre

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners