TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Silikon Balans Yayı

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ynt: Omega Silikon Balans Yayı

Mesaj fsinan » 01 Şub 2013, 20:38

kültigin yazdı:
avsu07 yazdı:Uslubun ne kadar önemli bir husus olduğu Sayın kültigin'in mesajı ile açıkça ortada. "Omega yıllardır bu sistemi kullaniyor ve henüz kötü bir geri bildirim ortaya çıkmış degil. Olumsuz bir geri bildirim olmadığına göre fazla şüpheci davranıyorsunuz" dense sanırım kimse alınmazdı. Bu husus size söylendiği halde halen uslubunuzu düzeltmeye yanaşmiyorsunuz. Bu forumdaki arkadaşların sabrına hayranım. Bunun gibi nice durumda saygınlığını ve efendiliğini koruyan arkadaşlara da teşekkür ediyorum.

Moderasyon: Kurallara aykırı cümle yönetim tarafından silinmiştir.

Hocam yalnız bir saniye lütfen. Herkes herşeyi tartışabilir. Özellikle de bu platformda herkes belirli şeyleri tecrübe etmiş insanlar. Yalnız siz böyle kişisel yaklaşırsanız olaya yanlışa gider bu başlık gerek yok.

Siz ne yazdınız?

"Dünya çapında bir marka olan OMEGA bunu yapmış kullanmış ve kullanmaya devam ediyor ve siz bunu hala olur mu olmaz mı diye kendi aranızda tartışmaya devam edyorsunuz... Oldukça ilginç."

Ben bu yazıdan bu konunun profesyonelce test edilmesi gerektiğini, böyle önyargılarla hareket edilmemesi gerektiğini söylemeye çalıştığınızı anlamıyorum.

Anladığım şu;

Siz kim oluyorsunuz da bu mevzuyu tartışıyorsunuz ki? Peh...

Arkadaşlar doğru yazmış, teoride teori ile pratik arasında fark yoktur, ama pratikte vardır. Yani lab ortamında aylarca test etseniz de sahaya çıkınca bir ürün fail edebilir. Bu insanlar da yaşam tecrübelerinde bu tip şeyleri yaşamışlar, yazıyorlar. Çok doğal.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Re: Ynt: Omega Silikon Balans Yayı

Mesaj avsu07 » 01 Şub 2013, 21:00

kültigin yazdı:
avsu07 yazdı:Uslubun ne kadar önemli bir husus olduğu Sayın kültigin'in mesajı ile açıkça ortada. "Omega yıllardır bu sistemi kullaniyor ve henüz kötü bir geri bildirim ortaya çıkmış degil. Olumsuz bir geri bildirim olmadığına göre fazla şüpheci davranıyorsunuz" dense sanırım kimse alınmazdı. Bu husus size söylendiği halde halen uslubunuzu düzeltmeye yanaşmiyorsunuz. Bu forumdaki arkadaşların sabrına hayranım. Bunun gibi nice durumda saygınlığını ve efendiliğini koruyan arkadaşlara da teşekkür ediyorum.

Moderasyon: Kurallara aykırı cümle yönetim tarafından silinmiştir.

Kim olduğunu, ne iş yaptığını bilmiyorum. Ancak hangi ruh hali içerisinde olduğunu tahmin ediyorum. Tanımadığın bir insana bu kadar rahat ukalalık yapma diyebildiğine gore o insanla tanıstıgında sanırım daha iyisini de yapabilirsin. Bana bir mail adresi verde, sana iletisim bilgilerimi yollayayım. Belki ne kadar delikanlı olduğunu bana yüz yüze gösterme fırsatını değerlendirmek istersin.
Kullanıcı avatarı
avsu07

Re: Omega Silikon Balans Yayı

Mesaj herofb » 01 Şub 2013, 21:31

Şunun yazdıklarını buradan silmişsiniz ama muhataplarına ulaştırın da bir bakalım neymiş , kimmiş ne demiş ve ne haketmiş ????????
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj bengisaat » 01 Şub 2013, 22:07

Kültigin,

Sizin yorumunuza ve ilaveten verdiğiniz cevaba göre alınması gerekenin ben olduğum anlaşılıyor.

Bengisaat olarak bir yazı yazdıysam bunu kafadan yazmayacağımı forumdaki dostlarımla birlikte
Çoğunuzun kolunuzdaki saatlerin teknik servislerinin emektar ustalarıda bilirler.

Bizim tartışmamız kendi aramızda sektördeki tanınmış ustalar olarak bu sistem doğrumu yoksa yalnış mı şeklinde değildir .
Yeni üretilmiş bir sistemde eskisine göre artılarına ve eksilerine dikkat çekmek şeklindedir ve bu görüşlerimizi hem birbirimizle hemde o ürünü piyasaya süren kurumlarla paylaşarak daha sonraki ürünlerin eksikliklerinin düzeltilmesine katkıda bulunmak amacıyla tartışırız,

Bunları kısmen yukarıda yaptığım gibi forumdaki saat dostları ile de paylaşır tartışırız ancak saati alıp denemek test etmek fabrikanın işi ve onlar zaten yapıyorlar bizimki ise 10 yıl sonra ne olacak yada saat silikonun erime noktası olan sıcaklıklarda nasıl bir tepkime verecek/verebilir noktasında fikir belirtmek şeklindedir...

Sonuçta Bir çok ünlü firma yaptıkları hatalı kararlar nedeniyle zarara ve küçümsenmeyecek rakamlarda müşteri kaybına uğradılar.
Örneğin Geçenlerde Tissotun son olarak kullandığı makinaları tartışmış ve burdada belirtmiştik bu konudaki tartışmamız halen ses getirmeye devam ediyor.

Önceki mesajımdan alıntı ile yaptığınız mesajınıza ve sonraki yorumlarınıza bakılırsa ; yukarıdaki paragraftan hiç bir şey anlamayıp
"Kötü bir şeylermi dedi acebaaa ???" diye düşünebilirsiniz diye açıklama yapayım yukarıdaki, cümleler herhangi bir hakaret veya küfür değil .
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj zenithh » 06 Şub 2013, 01:18

ortalık fena karışmış burda sakin olalım :D
Kullanıcı avatarı
zenithh

Mesaj manil » 26 Ara 2014, 22:20

Omega'lardaki silikon balans yay'ına ilişkin konulara bakarken bu topiğe denk geldim. Omega almayı düşündüğüm için biraz bilgi almak / paylaşmak istiyorum. Önceki mesajlarda yine üstadların tüm iyi niyetine karşın konuyu saptırmaya çalışanlar olmuş, okurken ne alaka diye düşünmedim değil. :roll:

Neyse... Konuya döneyim.
1- Silikon'un sıcaktan etkilenme durumu gerçekten çok mantıklı ve ayakları yere çok sağlam basan bir nokta. Metal mekanizmanın iç ısısının özellikle direkt güneş ışığında yükseleceğini düşünüyorum. herhangi bir genleşme bu balansı bozabilir gerçekten. Sorum şu, bu ısınma sadece silikonda değil de diğer malzemelerden (parakrom,v.s.) yapılmış balans yaylarında da aynı etkiye sebep olmaz mı? Sonuçta yay oldukça ince bir malzeme.

2- Nette konuya bakarken gördüm ki, Breguet'nin tourbillion modelinde silikon balans yayı kullanılmış. Silikonun kullanıldığı mekanizmanın özellikleri ise şöyle:

Breguet 5377 Extra-thin Self-winding Tourbillon.
Classique "Grande Complication" wristwatch in 18-carat rose gold.
Extra-thin 3mm self-winding movement, calibre 581DR, 16 lines, 42 jewels.
Tourbillon in a titanium carriage. Inverted lateral lever escapement in silicon and non-magnetic steel. Silicon balance spring.
Frequency 4Hz. Barrel mounted on roller bearings.
Peripheral platinum rotor. 80-hour power reserve.
Small seconds on the tourbillon axis. Ultra-thin 7mm case in 18-carat rose gold (also available in 950 platinum).
Silvered gold dial adorned with four different engine-turned patterns executed by hand: clou de Paris hobnail, barleycorn, straight chevrons and cross hatching.
Sapphire caseback.
Water-resistant to 3 bar (30m).
Diameter: 42mm

http://www.breguet.com/en/5377BR-12-9WU

Silikon balans yayının Omega gibi önemli bir mass production lüks sınıf saat üreticisinin yanı sıra Breguet gibi gayet lüks-butik bir marka tarafında da kullanılmasını, saat endüstrisindeki rüştünü ispatladığı şeklinde ele alabilir miyiz sizce?

son olarak A.Lange & Söhne'nin balans yayı üretimine ilişkin videoyu izledim. Gerçekten muazzam bir işçilik.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X1_Jh81-Q4Y&list=PLsMp0wPQRXZcZ5_FIFl7TkwpoU58p_1ag[/youtube]
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Modern60 » 27 Ara 2014, 01:11

Silikon balans pandülü ve diğer bütün parçaları Ludwig Oeschlin tarafından 1997 yılında icat edilmiş ve ilk olarak Freak Ulysse Nardin'de kullanılmıştır. Dolayısıyla 1997 Kasım da patent başvurusu yapılmış ve hemen akabinde de Patek Philippe'in bu yönde bir başvurusu olmuştur. Mahkemelik olmuşlar ve dava 2011 yılında bitmiştir. Kazanan mücit Ludwig Oeschlin oldu ve 2011 GPHG de Patek Philippe'in büyük katkısıyla kendileri Bütün zamanların en yüksek saatçisi ilan edilmiştir. Yani Le maitre d'horloger ultime...daha sonrasında silikon balans pandülü bir çok marka tarafından kullanılmaya başlandı. Bunlardan bir tanesi de Omega ve son 4 yıldır Rolex oldu.Ama tabii ki Rolex'in de tedarikçisi SWATCH Group. imalat Le Locle Nİvaflex de yapılmaktadır. Özet: Silikon balans pandülü ve diğer parçalar mesela maşa çarkı Ludwig OESCHLIN tarafından icat edilmiştir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 27 Ara 2014, 10:15

Bir de sayın bengisaate veya etrafınızdaki her hangi bir arkadaşımıza ŞUNUN YAZDIKLARI diye hitap hoş olmasa gerek. Burada hep beraber oldukça ciddi ve eğlenceli bir konuyu paylaşmaktayız. Hepsi bu. Silikondan üretilen yaylarda yüksek ısı etkisi bengisaatin dediği kadar doğrudur. Ama NIVAFLEX bu konuda yaptığı çalışmalarla, silikonu bazı kimyasal katkılar sayesinde yüksek ısıdan koruyor. Bu birikim elektronikte kullanılan silikon ünitelerden gelmiştir. Malumunuz transistör ve entegre devrelerinin iç yapısı tamamen silikondur ve çok yüksek akımlar geçtiğinde çok ısınırlar ama asla yanmıyorlar.
Bilgiye saygısızlık edersek, bir gün o bilginin getirisi olabilecek bilinçten de mahrum kalırız. Derin sevgilerimle...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners