TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eco-Drive Teknoloji

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Eco-Drive Teknoloji

Mesaj Eterna » 09 Eyl 2011, 23:53

Aydın saat teknisyenleri Seiko kinetic saatlerinin 7 - 10 sene gibi bir sürede içindeki kapasitörlerinin biteceğini ve değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Citizen'in Eco Drive teknolojisi ömür olarak daha mı avantajlıdır? Yoksa 10 senede onunda kapasitör gibi değişmesi gereken bir parçası var mıdır?

Teşekkürler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Executioner » 20 Eyl 2011, 09:30

Eterna yazdı:Aydın saat teknisyenleri Seiko kinetic saatlerinin 7 - 10 sene gibi bir sürede içindeki kapasitörlerinin biteceğini ve değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Citizen'in Eco Drive teknolojisi ömür olarak daha mı avantajlıdır? Yoksa 10 senede onunda kapasitör gibi değişmesi gereken bir parçası var mıdır?

Teşekkürler,

Saatin içindeki şarjlı pilin 10 sene kadar ömrü var diyorlar ama 1997'de aldığım bir Citizen Eco Drive saatim var...Pili bitti bitecek diye bekliyorum kaç senedir ama hala taş gibi çalışıyor..Alındığından beri kapağı açılmadı..Bu saat yüzünden eco drive serilerine gerçekten büyük sempatim var..
Kullanıcı avatarı
Executioner

Mesaj Eterna » 02 Kas 2011, 10:56

Executioner yazdı:
Eterna yazdı:Aydın saat teknisyenleri Seiko kinetic saatlerinin 7 - 10 sene gibi bir sürede içindeki kapasitörlerinin biteceğini ve değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Citizen'in Eco Drive teknolojisi ömür olarak daha mı avantajlıdır? Yoksa 10 senede onunda kapasitör gibi değişmesi gereken bir parçası var mıdır?

Teşekkürler,

Saatin içindeki şarjlı pilin 10 sene kadar ömrü var diyorlar ama 1997'de aldığım bir Citizen Eco Drive saatim var...Pili bitti bitecek diye bekliyorum kaç senedir ama hala taş gibi çalışıyor..Alındığından beri kapağı açılmadı..Bu saat yüzünden eco drive serilerine gerçekten büyük sempatim var..

Aslında evet sizin saatiniz gibi örnekler var. Benimde eski bir arkadaşım Seiko kinetic aldı. 12 sene falan oldu. Daha kapağı açılmadı ve tıkır tıkır çalışıyor. Saniyesi bir kere bile çitflmedi bile.

Bu teknolojiyi biraz kullanıp alışınca insan hayran oluyor. Sanki pilli ve otomatik saatlerin avantajlarını alıp dezavantajlarını bertaraf etmişsiniz. Bence mükemmel...
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj stani » 03 Kas 2011, 14:44

Bildiğim kadarıyla eco drive saatlerin içinde şarj edilebilir akü mevcut. 15 20 yılı bulabilecek yaşam süreleri var. Ki akü bittiğinde 15 lira civarı bir maliyetle değiştirilebiliyor.
Şu an Şu Dakika..
Kullanıcı avatarı
stani

Mesaj aokyy » 11 Ara 2011, 20:14

Bence 15 TL önemli değil. Önemli olan herhangi bir şekilde kapağını açmamak.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj Erdem35 » 10 Şub 2013, 17:20

Eco drive teknolojisini bende merak ediyordum... aydınlanmış oldum :thumbup: bu arada da konuyu hortlattım :P
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kalbaysali ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners