Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
Eterna » 09 Eyl 2011, 23:53
Aydın saat teknisyenleri Seiko kinetic saatlerinin 7 - 10 sene gibi bir sürede içindeki kapasitörlerinin biteceğini ve değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Citizen'in Eco Drive teknolojisi ömür olarak daha mı avantajlıdır? Yoksa 10 senede onunda kapasitör gibi değişmesi gereken bir parçası var mıdır?
Teşekkürler,
-

Eterna
-
-
Executioner » 20 Eyl 2011, 09:30
Eterna yazdı:Aydın saat teknisyenleri Seiko kinetic saatlerinin 7 - 10 sene gibi bir sürede içindeki kapasitörlerinin biteceğini ve değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Citizen'in Eco Drive teknolojisi ömür olarak daha mı avantajlıdır? Yoksa 10 senede onunda kapasitör gibi değişmesi gereken bir parçası var mıdır?
Teşekkürler,
Saatin içindeki şarjlı pilin 10 sene kadar ömrü var diyorlar ama 1997'de aldığım bir Citizen Eco Drive saatim var...Pili bitti bitecek diye bekliyorum kaç senedir ama hala taş gibi çalışıyor..Alındığından beri kapağı açılmadı..Bu saat yüzünden eco drive serilerine gerçekten büyük sempatim var..
-

Executioner
-
Eterna » 02 Kas 2011, 10:56
Executioner yazdı:Eterna yazdı:Aydın saat teknisyenleri Seiko kinetic saatlerinin 7 - 10 sene gibi bir sürede içindeki kapasitörlerinin biteceğini ve değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Citizen'in Eco Drive teknolojisi ömür olarak daha mı avantajlıdır? Yoksa 10 senede onunda kapasitör gibi değişmesi gereken bir parçası var mıdır?
Teşekkürler,
Saatin içindeki şarjlı pilin 10 sene kadar ömrü var diyorlar ama 1997'de aldığım bir Citizen Eco Drive saatim var...Pili bitti bitecek diye bekliyorum kaç senedir ama hala taş gibi çalışıyor..Alındığından beri kapağı açılmadı..Bu saat yüzünden eco drive serilerine gerçekten büyük sempatim var..
Aslında evet sizin saatiniz gibi örnekler var. Benimde eski bir arkadaşım Seiko kinetic aldı. 12 sene falan oldu. Daha kapağı açılmadı ve tıkır tıkır çalışıyor. Saniyesi bir kere bile çitflmedi bile.
Bu teknolojiyi biraz kullanıp alışınca insan hayran oluyor. Sanki pilli ve otomatik saatlerin avantajlarını alıp dezavantajlarını bertaraf etmişsiniz. Bence mükemmel...
-

Eterna
-
-
stani » 03 Kas 2011, 14:44
Bildiğim kadarıyla eco drive saatlerin içinde şarj edilebilir akü mevcut. 15 20 yılı bulabilecek yaşam süreleri var. Ki akü bittiğinde 15 lira civarı bir maliyetle değiştirilebiliyor.
Şu an Şu Dakika..
-

stani
-
aokyy » 11 Ara 2011, 20:14
Bence 15 TL önemli değil. Önemli olan herhangi bir şekilde kapağını açmamak.
-

aokyy
-
Erdem35 » 10 Şub 2013, 17:20
Eco drive teknolojisini bende merak ediyordum... aydınlanmış oldum

bu arada da konuyu hortlattım

Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
-

Erdem35
-
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: kalbaysali ve 65 misafir