TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Falcon Marka Saatler Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Falcon Marka Saatler Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

Mesaj apeyron78 » 05 Eyl 2011, 14:35

Merhaba Arkadaşlar,

Benim elimde annemin Almanya'dan babama nişan hediyesi olarak getirdiği(tarih 1976) ve çok kaliteli olduğunu söylediği Falcon marka bir saat var. Ancak ben böyle bir saat markası bulamıyorum google'da. Saat kurmalı bir mekanizmaya sahip ve üretim tarihine göre oldukça dikkat çekici bir yapısı var. En kısa zamanda resimlerini ekliyeceğim. Acaba bu marka hakkında bilgisi olan var mı ve Ankara'da bu saati tekrar kullanılabilir kılacak bir saat ustası varmıdır tanıdığınız(saat bir bütün açılmamış durumda ancak neden çalışmadığını anlayacak yetkinlikte değilim ve sıradan saatçiler biz tamir edemeyiz gibi laflar ettiler)? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
apeyron78

Re: Falcon Marka Saatler Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

Mesaj apeyron78 » 18 May 2012, 10:49

Arkadaşlar yurt dışında olmam nedeniyle saatin resmini yeni çekebildim. Umarım hakkında bir bilgisi olan çıkar. Birde elimde dedemden kalma gümüş, çalışır durumda köstekli bir Rus saati var. Bu saatlere merakı olan arkadaşların yorumlarını ve bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum. Falcon'un yeniden hayata döndürülme ihtimali var mı? varsa kime başvurmalıyım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. İşte resimler.

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Resim

http://imageshack.us/content_round.php? ... 192722.jpg

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
apeyron78

Re: Falcon Marka Saatler Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

Mesaj mistereko » 02 Haz 2012, 22:36

Merhaba Apeyron78,

Benim de senin Falcon gibi aynı model fakat kadranı farklı renk olan Falcon'um var.

viewtopic.php?f=76&t=6873&p=115024#p115024

Parça bakımında sıkıntı yaşamazsın, mekanizma olarak çok kaliteli ve oturmuş ETA makine kullanılıyor, ki şuanda da çalışır olduğuna şüphem yok. Sanıyorum orijinal kurma kolu kayıp ama problem olmaz,orjinalini bulamazsan da başka bir kurma kolu da takılabilir. Çok düşük bir fiyata camını yenileyip, arzu edersen bir de kordon alarak(deri yada benim kullandığım gibi nato) çok büyük bir keyifle kullanabilirsin.

Sevgiler
Time is precious
Kullanıcı avatarı
mistereko

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners