Bond yazdı:Shereboy super duruyorlar, ben helikoptere hiç bulaşmadım

Nitrolu modellere geçme konusunda iyi düşünmek lazım, son resmi görünce, HPI Savage'ı küvette çamurdan arındırma çalışmalarımız aklıma geldi

çok zevkli ama derdi ve masrafıda çok. Sen yarışmalara katılıyormusun?
Selam Bond, ben yarışmalara katılmıyorum, modelci birkaç arkadaş toplanıp otomobil sürüyor ya da uçuş yapıyoruz. Bu hobinin en keyif aldığım yönlerinden birisi de temizlik kısmı.

frax1 yazdı:clk bence hiç yaklaşma bu işe saat bütçeni kısmamış olursun sararsa çok para dökersin çünkü
shereboy güzel bir uğraşınız var özellikle çocuklar sık sık sizin eve gelmek istiyordur heralde

Sevgili frax1 cocuklar evime genelde ps3 ya da wii oynamak için geliyor, çünkü bunlar oyun. Çocuklar geldiğinde modellerimi ortadan kaldırıyorum.
Modeller oyuncak değiller ve bir çocuğun eline verilmesi bir çocuğa dolu bir silah vermek kadar tehlikeli olabilecek araçlar. Biraz geometri ve fizik bilgilerimizi canlandıralım;
Sahip olduğum helikopter, bir çamaşır makinesi kadar elektrik gücü harcayan Trex 500, 0,485mm pervane uzunluğuna sahip pervane dönüş hızı 2650 devir/dakika olan bir model. Biraz geometri ve biraz hız hesabı yaparsak çıkan sonuca göre pervanenin uç kısmı saniyede 134mt yol alıyor ve bu da 482 Km/saat'e denk geliyor. Keskinliğinden dolayı blade adı verilen ve saatte 482 km ile giden bir objenin bir yere çarpması durumunda oluşacak sonuçları heralde tahmin edebiliyorsun. İşte bu yüzden biz bilinçli modelciler bırak modelleri çocuklara vermeyi çocukların olduğu bir yerde kullanılmasını bile uygun bulmuyoruz.
Ha eğer verince ya da yanında kullanınca çocuklara ne oluyor onu da görmek istersen o da şu adreste;
http://farm5.static.flickr.com/4043/435 ... 96_o_d.jpgModel otomobil konusuna gelince, model otomobiller bu hızlara elbette ulaşamıyorlar ancak otomobiller de debriyaj ve vites sistemleri ile çocukların elinde kısa süre içerisinde kendisine ve çevresine zarar verecek aletler haline gelebiliyorlar.
İşte bu sebeplerden dolayı modeller oyuncaklardan, modelciler de çocuklardan ayrılıyorlar.