TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Meslek Seçimi Yardım

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Meslek Seçimi Yardım

Mesaj Miriel » 23 Eyl 2011, 23:30

Değerli saat severler 11. sınıfa başladım ve sayısal okuyorum burada da fazlasıyla iş adamı var sizin de değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Endüstri mühendisliği okumak istiyorum ardından da ışletma master yapmayı planlıyorum okumak istediğim üniversite ıtü boğaziçi ya da ytü bunları yaptıktan sonra iş imkanlarım nasıldir ve bana neler tavsiye edersiniz
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Re: Meslek Seçimi Yardım

Mesaj 2fast4u » 23 Eyl 2011, 23:47

Butun bunlari yapip ustune askerlik hizmetinide eklersen o yasta bu kadar rekabetin oldugu memlekette tutunman zor olur.Turkiye de kariyer yapacagini hesaba katarsak mutlaka universite yillarinda is tecrubesi edinmeye calis .yuksek lisans yapmak istemen cok mantikli fakat o da ulkemizde yanlis anlasiliyor .Mba belirli bir is tecrubesi ardindan alinmasi gereken bir egitim fakat burda lisans sonrasi aperatif aliniyor .hayatta basarilar
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj asymptote » 23 Eyl 2011, 23:49

Okuduğunuz bölümün, mezun olduğunuz üniversitenin elbette kariyerinizde önemi var, fakat okul ve dershane hocalarının size telkin ettiği kadar da önemli olmadıklarını bilmelisiniz. İletişim becerileriniz yüksek, sosyal ilgi alanlarınız geniş ise başarılı bir formasyondan sonra endüstri mühendisi olarak biraz da çile çektikten sonra iyi bir pozisyonda güzel bir işiniz olabilir fakat bu matematik bir denklem değildir, kişisel gelişim uzmanlarına ve kariyer planlamacılarına sakın ha güvenmeyin :D
Kişisel düşüncem çok fazla başarı ve para odaklı da bakmamak gerekir. Seveceğiniz işi yapın, karnınız elbet doyar. Doğru işi seçmek için de kendinizi iyi tanıyor olmalısınız. Kendiniz hakkında temel sorular sorun, kısa net ve hızlı yanıtlar çıkmıyorsa henüz tanışmamışsınız demektir. Bunu hallettikten sonra gerisi kolay..

Hayatta mutluluklar(mutluluk başarıdan daha önemlidir)..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Frax » 24 Eyl 2011, 09:26

asymptote yazdı:... fakat okul ve dershane hocalarının size telkin ettiği kadar da önemli olmadıklarını bilmelisiniz. ...

Bu tespit fazlasıyla doğru. Ayrıca yüzde yüz memnun olunacak bir okul ya da meslek dalı da imkansız denilebilir. Mesleğini önce sınav, aile gibi kriterler belli edecekken daha sonra maddi imkanlar ve başka etkiler devreye girecek. Daha zamanı var, şu an fazlasıyla erken :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj herofb » 24 Eyl 2011, 09:49

merhaba ,

en önemlisi ne yapmak istediğine karar verip üniversite yıllarında bu konu ile ilgili çalışmaya başlaman ama öyle sen endüstri mühendisi olacaksın diye kimse sana masa sandalye vermeyecek , en alttan başlayacaksın , mühendislerin olduğu binada ofis boy olacaksın ama bunu küçük görmeden yapmalısın , şu an Lise'den beri istediğim Satış & Pazarlama departmanında Müdürüm ama üniversite'de diğer yaptığım işleri saymazsak ilk olarak bir fabrika'da pazarlama bölümünde yarı ofis boy'luk yarı stajyer'lik yaptım.

önce kendine güven , sonra radar'ların açık olsun çünkü kimse sana bir şey öğretmeyecek sen kapacaksın sonrası ise zaten sabır'la beraber geliyor.

bu arada ofis boy'luk falan filan dönemleri bittikten sonra iş hayatına gerçekten başladığım zaman ilk maaşım 1200 talep ederken 600'dü hatırlatırım :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Clk » 24 Eyl 2011, 10:31

Piranha Tavsiyeleri :D

1- Alacak oldugun diplomayi (günümüz sartlarinda olmaz ise olmaz) gercek hayatta "Cilingir" olarak nitelendirebilirsin. Sana kapilarin acilmasini saglayacaktir. Ancak diplomanin basari ile direkt olarak hicbir ilgisi yoktur.

2- Türkce kadar Ingilizce konusman ve bunun üzerine 3. bir dil ögrenmen islerini kolaylastiracak ve rakip sayini azaltacaktir.

3- Kendini sosyal anlamda gelistir, maddi durum el veriyorsa git dünyayi gez/gör. Ufkunu gelistir. Olaylara 3 boyutlu bakmayi ögren. Türkiye'de yeteri kadar at gözlügü takmis öküz var !!!!

4- Yüksek lisans özellikle MBA 2fast amcanin :D dedigi gibi tecrübe olmadan sana hicbir sey getirmeyecektir. Dolayisi ile okurken calis, calisirken ögren, okulda sana ne anlatilmak istedigini daha iyi kavrarsin.

5- Olaylara rasyonel bak. Hayal kurma ama yaratici ol. Yeni fikirler üret.

Örnek vermek gerekirse, yukarida yazdiklarimin tamamini "kiz kardesim" (benden 13 yas kücük) yapti. Istanbul üniversitesinde ismini bile bilmedigim bir bölüm okudu ama daha sonra Hurriyet ve DNR olmak üzere cesitli sirketlerde calisirken Insan Kaynaklari üzerine master yapti. Bu süre icerisinde 8-9 farkli kurs ve seminere katildi, sertifikalar aldi. Dilini gelistirdi v.s. Su anda 20.000 kisiye is veren bir holding'te insan kaynaklari uzmani olarak calisiyor. Demek ki, üniversite diplomasinin ne oldugu bölümün ne oldugu cok önemli degilmis ;) Önemli olan senin bir hedef koyman ve o hedefe nasil ulasacagini belirlemen :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Miriel » 24 Eyl 2011, 11:27

@2fast4u
hocam üniversite yıllarında iş tecrübesi nasıl olacak part time işe mi giricem
@asymptote
hocam kendime ne gibi sorular sorabilirim gelecekteki mesleğimi belirlemek için
@herojd11
hocam mesela üniversite yıllarında staja nasıl bir iş ortamı ile karşılaşacağım benim aklımda şu anda yönetici olmak var
@clk
hocam üniversite konusu ilk imaj için gerçekten çok önemli iş başvurusuna gittiğinde bir boğaziçi yada itü demek ilk izlenim için çok önemli tabi sonrası yine insanın kendini geliştirmesine kalmış
@frax
hocam tercihler döneminde karar v ermek gerçekten çok zor bir yandan aile doktorluk ister başka biri başka bir şey der hocalar bir şey der insan sağlıklı karar veremez

peki SAP eğitimi için ne düşünüyorsunuz ve bana başka neler tavsiye edersiniz
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj herofb » 24 Eyl 2011, 11:39

Miriel,

3 aşağı 5 yukarı kimse standart bir beyaz yaka olmanın hayalini kurmaz , herkese yönetici olmak ister fakat iyi ve başarılı bir öğrenci olmak hatta işinde son derece başarılı bir çalışan olmakta yönetici olmanın kapılarını açmıyor maalesef

yöneticilikte esas çalışmak değil çalıştırabilmektir yani tamamen farklı meziyetler

bir yandan işini iyi yapıp bir yandan da yöneticilerini iyi gözlemlemelisin , kitaplar okumalı ve çalışan beklentilerini iyi bilmelisin
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners