TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Meslek Seçimi Yardım

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Meslek Seçimi Yardım

Mesaj Monarch » 02 Eki 2011, 16:26

Estağfurullah clk. ;)
Miriel; "nezih bir ortam" içinden geçtiği şekli ile bunu tanımlar mısın? Ona göre yön verelim konuya.
Son mesajındaki mesleklerin faaliyet alanları konusuna gelince; yorma yahu, bizler yaşlı ve yorgun insanlarız, basitçe google'a soruver.

clk önceden yazmıştı bir dili anadilin gibi öğren, yanında 3. bir dil daha iyi olur diye.
Mesela; bilişim camiasında kavramlar ve temeller ingilizce üzerine oturmuştur, bir terim vardır; RTFM. Bunun da neyin kısaltması olduğunu yazmayacağım. Araştır bakalım. Ne çıkacak.

mesajında sorduğun "okyanusun içinde neler vardır acaba?" diye sormaya benziyor. Neresini anlatalım, nereden başlayalım, desen ki "pasifikte yaşayan, büyük beyaz olarak da bilinen köpek balığı türünün beslenme alışkanlıklarında son 10 yılda saptanmış değişikliklerden bahseder misiniz?" bu cevaplanabilir bir sorudur. Herkes bir şeyler yazar. Ama leb-i derya bir mesleğin komple tanımının yapılması, üstüne üstlük o meslek sahibi insanların neler yaptığını yazması... açıkçası cevaplaması çok uzun süreceğinden kimse yazmak istemeyecek ve konu bir süre sonra güncelliğini kaybedip yok olacaktır, istediğin cevapları bulamadan.

Yani; hedef küçült biraz.

Kendi alanımla ilgili yazayım, bilgisayar mühendisliğini bırak bilişimin kendisi basitçe 25-30 alt dala ayrılır, elektronik/dijital elektronik/elektroteknik/elektromekanik, yazılım-donanım-programlama(düşük seviye-yüksek seviye nesne yönelimli, nesne tabanlı, web tabanlı, platform bağımsız, vsvsvs), güvenlik, sistem, network, bilişim hukuku(al sana apayrı bir konu hem hayvani bir bilişim bilgin olacak hemde uluslar arası hukuku ve aynı zamanda ülkendeki hukuk sistemini bileceksin) uzaaar gider, bir nefeste aklıma gelenler bunlar.

Gelelim hekimliğe, hekim değilim alakam bile yok, yazdıklarımda hata varsa doktor arkadaşlar düzeltirler zaten. Hastaneye gitmişsindir, Dahiliye diye bir dal vardır, tabelası muhakkak gözüne çarmıştır, İç hastalıkları diye de bilinir, sadece bunun alt dallarına bakalım mı? İlk aklıma gelenler; Allerji-İmmünoloji, Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Göğüs Hastalıkları, Hematoloji, İnfeksiyon Hastalıkları, Kardiyoloji, Nefroloji, Romatoloji, Tıbbi Onkoloji... Buradaki bir doktor işinin nesini anlatsın, hasta insanları iyileştirmeye çalışıyor işte.

Doğru soruları sormak, yardım etmeye çalışan herkesin işini daha kolaylaştıracaktır.
Kullanıcı avatarı
Monarch

Mesaj msturan » 02 Eki 2011, 18:12

Monarch, ne yazıyorsun öyle :shock: :super:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj herofb » 03 Eki 2011, 00:38

Monarch bilmesem Koç holding İK müdürü sanacağım :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Monarch » 03 Eki 2011, 01:56

Abartmayın ;)
Kullanıcı avatarı
Monarch

Mesaj Clk » 03 Eki 2011, 09:32

Clk yazdı:Monarch :super:

Monarch :super: Respect
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 4n6 » 03 Eki 2011, 12:17

Boğaziçi'nde herhangi bir bölüme gir, bitir..

(Bu lafın altına sayfalarca yazardım ama çok zor geldi şimdi..)
Kullanıcı avatarı
4n6

Mesaj 2fast4u » 05 Eki 2011, 09:36

miriel burası bond un sanal dunyası aslında kımse yazdıgı soyledıgı gıbı degıl :D burası 007 bond un dunyanın dortbır yanındakı ajanları ıle kaynıyor .herkesın işleri göstermelik clk muhendısım ayağına almanya da kara para operasyonları görevlisi, thevenın ve nıck amerıkanın bugunlere gelmesndekı krız sebeblerı daha saymakla bıtıremem.İşin kağıda dökülmüş kısmı Bknz.TSF special saatleri.bu saatler nıye bır anda yapıldı ve satıldı.yedekten bır kısı gıremedı .cunku lımıted ayagına verılen kodlar bızım ıcın S.O.S niteliğinde.Bu saatler su anda kımbılır ne görevlerde kullanılacak vs vs.affet benı bond masum ınsanları daha fazla oyalamayın
BU YAZI KENDINI 10SN İÇİNDE İMHA ETMEZ ISE SIZ İMHA EDİN :D
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Turkmen » 03 Mar 2012, 12:40

Bir erkek için meslek ve eş seçimi çok önemlidir bence. İleride yetiştireceğin çocuğun karakterine bile etkili olacaktır bu. İnsanların karakterinde bile baba mesleklerinin etkisini görebilirsin ama anne mesleğinin fazla etkisi olduğunu düşünmüyorum. Kim olursan ol, severek yapabileceğin ve yaşamın boyunca farklılıklar gösterecek beklentilerine cevap verecek bir mesleği seçmelisin. Meslek seçiminde ailenin, çevrenin, uzmanların ya da seni tanıyanların fikirlerinden yardım al ama kararı verirken gönlünü dinle. Toplum içinde saygın bir birey olmak, güven içinde yaşamak, elit ve entellektüel bir çevreye sahip olmak günümüz şartlarında çok insanın sahip olmak istediği yaşam tarzıdır. Ama unutulan bir şey vardır ki her yaşamın bir sonu vardır, her canlının sonu aynıdır. Bu şartlara kavuşmak için çırpınan insan, kavuştuktan sonra şartları korumak için çırpınıyor. Hatta bu uğurda karakterinden, toplumca genel kabul görmüş etik ederlerden ödün vermeye başlıyor. Çünkü mutluluğu şartlandırmaya başlıyor. Kariyer sahibi insanların yanını "bazı" alımlı bayanlar bu sebeple seçer. Asıl öğrenilmesi gereken mutluluğu şartsız yaşayabilmektir. Asgari gelirle 4 boğazlı bir evi geçindirip, zengin ailelere göre daha tasasız yaşayan aileler tanıyorum. Keşke bunu herkes yaşayabilse. Sabah lüks dairesinden çıkıp, son model arabasının aynasında kravatını düzelten, şık saatine bakıp, bey diye anıldığı iş yerine yol alma gibi burjuvazi duygularla süslenmiş hayalleri kuran insanların arasında yaşıyoruz. Bu şartlara sahip olan kimse, bu şartları 1 liralık kaza kurşunuyla kaybedebilir ya da kaybetmemek için herşeyi yapabilir. Sonunda anlamsız bir hala gelir yaşamı, hatta kadınsı bir hal alır (erkek magazinini inceleyen ne demek istediğimi anlar) Yaşamak istediğin hayata sen karar vermezsen, başkalarının planlarının bir parçası olursun. Bu kararı kendi özgür iradenle, gönlünü rehber edinerek ver. Özgür olmak için çalış, sahip olduklarının ve yaşadığın toplumun özgürlüğünü kısıtlasına izin verme. Kendince yaşa...
Kullanıcı avatarı
Turkmen

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners