TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Sağ Kola Takılması

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Saatin Sağ Kola Takılması

Mesaj beycelice » 24 Şub 2017, 09:29

EnderE öncelikle geçmiş olsun. Konuyuda böylece katlettin canın sağolsun :lol:

Kısa bir özetleme yapacak olursak:

1- Toplamda saatini sol kola takanların oranı açık ara önde görünüyor
( Gerekçesiyse toplam nüfusun içinde sağlakların oranının yüksekliğiyle birlikte hem yaptığı işi hemde saati korumak, alışkanlık ve alışkanlıklardan vazgeçememek, büyüklerden öyle görmüş olmak, niye sola taktığıyla ilgili hiçbir fikri olmamakla beraber sola devam etmek vs )

2- Sağlak olup yinede sağ kola takanların olması
( Bir çok gerekçesi olabilir. Günübirlik değişiklik, duygusal-ruhsal durum, ne yaptığım işe mani olmasını nede saatimin başına gelecek kazaları umursamam diyenler, sağlak olup sağ kola saat takanlar kulübüne üye olmak, geçmiş travmatik veya mutlu yaşantılar, yapılan uğraş :lol: vs vs )

3- Solak olup sağ kola takanlar
( 1' deki sağlakların gerekçeri ile benzer olduğunu düşünüyorum. Yinede bir solak gibi düşünemediğim için solakların düşüncelerini okumak daha sağlıklı olabilir. Şimdi düşündümde sağlakların solak gibi düşünememesi bir eksiklik olabilir mi? )

4- Solak olup sola takanlar
( Aile ve toplum baskısı olabilir, gelenek- görenek, solak olup sağa saat takanlara gıcık olanlar kulübüne üye olmak, politik sebepler, yine ruhsal durum ve geçmiş yaşantılar vs )

Tabi alternatifler bunlardan ibaret değil. Her iki kola saat takmak, aynı kola iki veya daha fazla saat takmak, hiç takmamak, manşetli gömleğine kol düğmesi olarak takmak, yakasına-boynuna takmak, duvara takmak vb. Kadınları ise hiç saymıyorum. Zevkleri, renkleri sonsuz. Neyse konuyu çok dağıtmadan en büyük derdimiz kafaya takacaklarımız olacağına bugün saatimi hangi koluma taksam olsun diyerek noktalayalım...
Maksat asla kimseyi üzmek değildir. Yazılanlar kimseyi kastetmemektedir. Engin fikir ve duygularını paylaşan herkese çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
beycelice

Mesaj mturann » 24 Şub 2017, 11:52

O zamanlar daha çocuktum saatimi sağ koluma takmıştım.
Babam gördü ve "Saat sol kola takılır ne işi var sağ kolda" dedi.
Daha da konuşmadı yorum yapmadı.
Eskiler böyledir.
Bu kadar söyledi.
Benim için olay bundan ibaretti sonra da hep sol koluma taktım.
Hayatımdan memnunum.
Muhtemelen babam da memnun :)
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj Eterna » 24 Şub 2017, 12:50

Şehir efsanelerine göre saatin sol kola takılması eski cep saatlerinden kalma bir alışkanlık. Cep saatlerinin kurma kolu saat 3 yönünde olduğu için doğal olarak sağ el ile kurulurmuş. Sağ ile kurulduğundan yine doğal olarak sol el ile tutulurmuş. Hal böyle olunca tabii ki sol cebe konulurmuş. Sol cepten sol el ile çıkarılıp rahatça kurulurmuş yani.

Daha sonra kol saatleri de aynı alışkanlık yerine sol cep yerine sol kola takılmaya başlamış mış mış...
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Ce262 » 24 Şub 2017, 14:26

Saglak biri olarak saat takma maceram sag kol ile baslayip otomatik saat takmaya basladigimdan bu yana (2011) sol kola gecti diyebilirim.

Gerek cocuklugumda, gerek ortaokul doneminde duzenli saat takma aliskanligim baslayana kadar saati fazla kullandigim kolumda takmayi tercih etmistim, fakat lise doneminde sag kolumda takarak saatlerime daha cok zarar verdigimi farketmistim.

Su an sol kolumda takarak saatlerimi daha iyi korudugumu, ve sol kolda takmaya cok fazla alistigimi soyleyebilirim.. fakat sağlak olup sağ kola saat takanlar kulübüne üye olmanin ozlemi yok degil :D
C.E

" A man can surely do what he wills to do , but cannot determine what he wills "
Kullanıcı avatarı
Ce262

Mesaj tarkani » 25 Şub 2017, 15:57

Sağlak olmama rağmen, saati çocukken sağ koluma taktığımı hatırlarım. Anne babam istediğin kola tak derlerdi.

Ne kadar sağ koluma taktım bilmiyorum. Sonradan herkes sola takıyor diye sola takmaya başladım. Hiçbir baskı altında olmadan ortama uyum sağlamak istemişim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj azure » 16 Mar 2017, 17:46

Eterna yazdı:Şehir efsanelerine göre saatin sol kola takılması eski cep saatlerinden kalma bir alışkanlık. Cep saatlerinin kurma kolu saat 3 yönünde olduğu için doğal olarak sağ el ile kurulurmuş. Sağ ile kurulduğundan yine doğal olarak sol el ile tutulurmuş. Hal böyle olunca tabii ki sol cebe konulurmuş. Sol cepten sol el ile çıkarılıp rahatça kurulurmuş yani.

Daha sonra kol saatleri de aynı alışkanlık yerine sol cep yerine sol kola takılmaya başlamış mış mış...

Aslında pek şehir efsanesi gibi değil.gayet mantıklı.kol saatlerinin kurma kollarının genelde saatin sağ tarafında olması da bunu gösteriyor.
koldayken saati çıkarmadan çabucak kurmak için.
diğer taraftan saatin genelde daha az kullanılan tarafta olması da yerinde bir tecih bence.
Kullanıcı avatarı
azure

Mesaj Okanito » 30 Mar 2017, 22:37

Solak biri olarak ister istemez sağ kola takıyorum kendimi bildim bileli. Saati kurma, fonksiyonunu çalıştırırken zor olabiliyor ama kalem kullanırken sol kola saati takıp sol kolla yazı yazmak tamamen bir işkence. Hangi kola takıldığına çok takmamak lazım.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullanıcı avatarı
Okanito

Mesaj foottwo » 31 Mar 2017, 00:26

Ben de saglak oldugum icin saga takiyorum..

Her isi sag kolumla yapip guzelim saatleri neden gavur evladi gibi diger koluma gondereyim ki? :roll:

Saka bir yana, sag kolum daha cok kontrolum altinda oldugundan, saatleri darbelere karsi daha kolay koruyabildigimi dusunuyorum..

Tanri bizimle..
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners