bulenty » 02 Haz 2012, 18:49
Saolun,forumumuza da bu vesile ile gelişip daha da büyüyerek,TR saat sektörüne ve kullanıcılarına önderlik etmesini dileyelim.
Bir anımı anlatayım.Aylardan haziran yine, ve tarih 1982;Hasan Hüseyin Korkmazgil'in "Haziranda Ölmek Zor" isimli şiir kitabına takılmışım.Biliyorsunuz yarın değerli şair Nazım Hikmet'in ölüm yıldönümü,kitap ona atfedilmiş bir anlamda ve ben Beyin Cerrahi stajı yapıyorum.Bir gün klinikte dosya dolduruyorum.Bir hastanın başına geldim,bilinç kayıp,bizim deserebre dediğimiz yani beynin hükmünü yitirdiği bir vaziyette,saçları sıfıra vurulmuş,sakalları beyaz ve üçbeş günlük, perişan vaziyette yatmakta;dosyasını aldım,isim hanesine baktığımda" Hasan Hüseyin Korkmazgil " yazıyordu,,,şu anda bile duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum.
Hemşireyi çağırıp;bu isim doğrumu dediğimi hatırlıyorum...sonra,zor attım dışarı kendimi,bahar almış yürümüş,Dikimevi Hast.bahçesinde çiçekler olanca çılgınlığını sergilemiş,tabiat coşmuş,masmavi bir gökyüzü;kime ne,,,
Soluğu Sakarya(Ankara Sakarya sok.) da almıştım.Küfelik olduğumu hatırlıyorum.
Aklıma geldi paylaşayım dedim...Onun için ben bu dünyaya "Gavur" derim.
Elimde değil her doğumgünümde aklıma düşer,,,hatır koyarım Nazım'a Hasan Hüseyin'e ,,,,
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır