ROLEX Daytona Ref. Nr. 16520 Black Dial ( U Serial - Prod. 98-99 ) with almost Patrizzi ( discolored to brownish ) Sub Dial Chapter Rings
Bir süredir aklımda çelik bir Daytona alma fikri var ancak bir türlü karar veremiyorum..
Zenith kalibre olan örneklerin hemen hemen hepsi kondisyon açısından -gerek kozmetik gerek mekanik- oldukça yorgun durumda.. Yorgun bir saati alıp bakım, polisaj vs gibi işlemlerle RazZ Spec hale getirmek de -en azından geçmiş tecrübelerle sabit- ziyadesiyle gayri mümkün.. Zaten bilezik ve klips'in eski nesil oluşu, hack özelliği bulunmayan ve servis vermesi sıkıntılı kalibresi ile optik güzelliği dışında tercih edilir yanı olmayan Zenith kalibre Daytona opsiyonu bir de kötü kondisyonuna rağmen istenen fahiş fiyatlı örnekleri nedeniyle iyice kendinden soğutuyor beni.. Bu nedenlerden dolayı rota'yı 116520 Ref. Nr.'lı güncel çelik Daytona modellerine çevirdiğimde ise bu sefer de -özellikle beyaz kadran için- sub dial chapter ring'lerin kadran ile kontrast olmamasının kadranın geneline getirdiği durağanlık ve lug'ların mat formdan parlağa geçmesi sonucu uzaklaşılan öz dizayn gibi -bana göre- negatif unsurlar mevzu oluyor..
Sanırım bu arayış bir çelik Daytona alamadan son bulacak gibi..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "