ekdellal yazdı:dogodenizli yazdı:zgrzr yazdı:Burada hiç roma rakamı kullanılan Rolex modeli görmedim. Ancak ilginç bir detay var:
Rolex, 6 (VI) ile karışmasın diye 4 rakamını (IV) olarak değil IIII olarak yazıyor.

İsviçreli üreticiler IIII şeklinde yazıyor diye biliyorum. Yani rolexe özgü bir durum değil. Tam tersine saatin swiss made olduğunu gösteriyor bir bakıma.
Şöyle de bir alıntı yapayım.
''Roma panteizmine göre baş tanrı jüpiterin ismi latince ıvppıter olarak yazıldığından, saatler tapılası puta dönüşmemesi için iiii kullanır olmuşlar.''
İsviçreliler böyle yapıyor diye bir genelleme yanlış. Buyrun Orient, arşivden, kendi saatim(di)

Erol Bey maalesef yazdıklarımı anlamak için değil cevap vermek için okuyorsunuz.
O halde sizin anlayacağınız şekilde anlatayım. Ben bu iiii yazimi İsviçrelilere özgü bir durum dedim. Sadece bu şekilde isviçreliler yazıyor demedim. Taklit edenler muhakkak olacaktır.
Yani șöyle bir örnekle pekiştirmek gerekirse,sub kasa rolexe özgü ve yine rolex markası ile özdeşleşmiş bir kasadır. Benim de dediğim bu. Siz de tutmuş Parnis fotoğrafı atıp, ''böyle bir genelleme yanlış bakın parnis de sub kasa yapmış'' diyorsunuz bir nevi