TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kayış / Bilezik Danışma ve Bilgi Konusu

Saat Kayışları Hakkında Konuların Bulunduğu Bölüm

Re: Kayış / Bilezik Danışma ve Bilgi Konusu

Mesaj mlm » 24 Oca 2014, 17:16

Gözümde Pam 382 canlandı birden :)

Resim
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj drk » 24 Oca 2014, 19:44

382 tedavülden kalkalı çok oldu, kardeşi diyelim ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Emre » 28 Oca 2014, 23:42

Drk yazdı:Eveet :D Kayışımız geldi ama saat hala ortada yok :?

Resim

Doruk çok güzelmiş. Gelirken bunu da getir :shock:
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj SeRxx » 28 Oca 2014, 23:46

Doruk hayırlı olsun şimdiden :champ:
En az Körling kadar iyi bir inceleme bekliyoruz :D :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Richtofen » 29 Oca 2014, 15:27

http://www.konyalisaat.com.tr/urun/lacoste-2010665/
1-2 hafta önce bu saati aldım. Kısa sürede silikon kayışın kenarlarının, hatta lacoste yazısının etrafının bile matlığını kaybederek parlamaya başladığını fark ettim. Saati alırken de düşündüğüm gibi bu saate mavi bir deri kayış takarak onu daha şık bir hale getirmeyi planlıyorum. Fakat kasanın kalınlığının deri kayış için fazla kalın olduğu kanısındayım. Kasanın kalınlığı 1,1-1,2 cm civarında ve silikon kayışın kalınlığı da 0,4 cm civarında. Bu kalınlıktaki silikon kayışın yerini deri kayış tutabilir mi? Fikirlerinizi paylaşırsanız veya bir kayış önerebilirseniz sevinirim. :)
Kullanıcı avatarı
Richtofen

Mesaj EF Straps » 29 Oca 2014, 21:07

Richtofen yazdı:http://www.konyalisaat.com.tr/urun/lacoste-2010665/
1-2 hafta önce bu saati aldım. Kısa sürede silikon kayışın kenarlarının, hatta lacoste yazısının etrafının bile matlığını kaybederek parlamaya başladığını fark ettim. Saati alırken de düşündüğüm gibi bu saate mavi bir deri kayış takarak onu daha şık bir hale getirmeyi planlıyorum. Fakat kasanın kalınlığının deri kayış için fazla kalın olduğu kanısındayım. Kasanın kalınlığı 1,1-1,2 cm civarında ve silikon kayışın kalınlığı da 0,4 cm civarında. Bu kalınlıktaki silikon kayışın yerini deri kayış tutabilir mi? Fikirlerinizi paylaşırsanız veya bir kayış önerebilirseniz sevinirim. :)

Merhabalar,

Saatiniz hayırlı olsun. Eğer kayışın kalınlığı 4mm ise bu deri kayış için uygun bir kalınlıktır. Esasında deri kayışlarda her türlü kalınlık yakalanabilir ama saate uyması önemli. Saatinizin lug'ları (boynuzları) arasındaki mesafeyi ölçerek genişliğini tespit edebilirsiniz. Uzunluğu da tespit ettiğinizde aramalarınızı bu ölçülere göre yapmanızda fayda var.

Benim tavsiyem de deri kayış alıp silikon kayışınızı da yaz geldiğinde kullanmanız yönünde olur.

- Orjinal kayış için distribütörle veya saati aldığınız yer ile irtibata geçebilirsiniz. (en pahalı seçenek)
- Büyük kayış üreticilerinin ürünlerinden temin edebilirsiniz. eBay vs.'den. (en uygun seçenek)
- Veya kendinize özel bir kayış yaptırabilirsiniz. Derisiyle dikişiyle size özel olur. (ikinci maliyetli seçenek, derisine göre en pahalı da olabilir.)

Orjinal kayışı mevcut ise onun da avantajı aynı silikon kayışınızda olduğu gibi kasaya sıfır oturması olacaktır.

Özel kayış yaptırma konusunu düşünürseniz yardımcı olabiliriz.

Şimdiden kayışınız hayırlı olsun,

EF Straps
whatsapp:05061671677 I instagram:efstraps I twitter:efstraps I facebook:efstraps I www.efstraps.com
Kullanıcı avatarı
EF Straps

Mesaj katilbalina » 30 Oca 2014, 00:30

merhaba arkadaşlar
çok sevdiğim saatlerimden birini kordonun(silikon/kauçuk) kopması dolayısıyla kullanamıyorum. bu da saatin ikinci kordonu. artık aktüel bir model olmadığı için türkiyede bulunmuyor. ayrıca her seferinde 1000 liraya yakın bi para da ödemek istemiyorum. türkiyede yaptırabileceğim yerler olduğunu duydum. bilgisi olan arkadaş var mı acaba? şimdiden teşekküler.
saat bu

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
katilbalina

Mesaj EF Straps » 30 Oca 2014, 02:04

katilbalina yazdı:merhaba arkadaşlar
çok sevdiğim saatlerimden birini kordonun(silikon/kauçuk) kopması dolayısıyla kullanamıyorum. bu da saatin ikinci kordonu. artık aktüel bir model olmadığı için türkiyede bulunmuyor. ayrıca her seferinde 1000 liraya yakın bi para da ödemek istemiyorum. türkiyede yaptırabileceğim yerler olduğunu duydum. bilgisi olan arkadaş var mı acaba? şimdiden teşekküler.
saat bu

Resim

Resim

Merhabalar,

Silikon kayış yaptırmak tabi ki mümkün fakat eğer endüstriyel bir ürün değilse, kişisel kullanım için yaptırmak oldukça maliyetli. Zaten tekli üretim yapacaklarını sanmıyorum. Minimum sipariş miktarı en az 100 tane olabilir.

Sanırım nadiren bulunan bir kayış ve satışa çıkanlar da hızlıca satılmış. Biraz araştırmayla şöyle bir internet sitesi buldum fakat sizin saatinize olur mu bilmiyorum, bir de güvenilirliğini kendiniz araştırabilirsiniz, o kısmı incelemedim.

Bunun dışında çözüm için seçenekleriniz şu şekilde görünüyor:

1. Varsa metal bilezik alıp uzun süre bunu kullanarak sorunu çözebilirsiniz. Maliyeti biraz yüksek olur fakat uzun süre kafanız rahat eder.

2. Eğer silikon kayışınızı bize iletebilirseniz onun ölçülerini kullanarak bir deri kayış yapmamız mümkün. Sarı dikişli siyah deri bir kayış olabilir. Lakin saatinizin bağlantı noktaları normal pim'li bağlantılardan biraz farklı sanırım. Takıp çıkarması ortadaki buton aracılığıyla oluyor. Ama tabi ki deneriz.

Umarız sorununuz çözüme kavuşur,

EF Straps
whatsapp:05061671677 I instagram:efstraps I twitter:efstraps I facebook:efstraps I www.efstraps.com
Kullanıcı avatarı
EF Straps

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Kayışları - Watch Straps

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners