TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Divers TSF Limited Edition Konusu / Ön Tasarım Yüklendi

Oris Aquis Divers TSF Exclusive Limited Edition COSC İçin Özel Bölüm

Re: Oris Divers TSF Special Edition Proje Saati Ön Bilgi Kon

Mesaj alperen87 » 16 Ara 2015, 19:34

drm67 yazdı:Kesinlikle Aquis [emoji106] hele hele mavi kadranlı olursa tadından yinmez :super:

Dadından yenmez. ;)
Kullanıcı avatarı
alperen87

Mesaj Bond » 16 Ara 2015, 23:45

Arkadaşlar anket açmamamızın sebebi proje başlangıcı için sadece genel eğilimleri almak. İlgilenecek kişilerin düşüncelerini almak çok önemli sonuçta özel bir saat olması amacımız. Elbette herkesin istediği renk veya model farklı olabilir fakat bazı yazılarda zaten hazırda olan saatler beğenilmiş bu olsa denilmiş. Bu saat seri üretimdeki tüm modellerden farklı olmalı. Örnek yeşil, mavi Aquis zaten üretimde elbette bir takım farklar eklenebilir ancak daha kişiselleşmiş bir model olursa proje saati olarak daha anlamlı olur diye düşünüyorum.

Genel eğilim ve istek Sixty-five olarak duruyor ancak daha konu çok yeni. Çok kısa sürede ciddi bir gösterim trafiği almış. Aquis güzel bir diver. Tam dezavantajı demesek bile çok fazla kadran ve renk alternatifi hali hazırda yapılmış olması ve uzun süredir üretimde olan bir model olması. Diver olarak teknik ve optik olarak gayet başarılı. Sadece boyut ve kalınlık olarak biraz herkese hitap etmeyebilir. Özellikle Tungsten ( Wolfram ) bezel seramik versiyona göre farklı ve etkileyici bir hissiyat yaratıyor. 65 ise dünya genelinde forumlarda ve saat severler tarafından bir hayli beğenildi. Bu saene bir kaç saat ödülünde aday da oldu. Basel tanıtımı sonrası daha butik ve bayilere geleli çok kısa süre oluyor. Ben ricam sonucu kabul etmeyeceklerini düşünüyordum ancak sürpriz şekilde bu saat ile de olabileceğini belirtti Oris. Bu kadar yeni bir saat ile limitli versiyon kabul edilmesi şaşırtıcı oldu. Bunda henüz 2 adet kadran alternatifi sunulmuş. Her ikisi de şık.

Bazı arkadaşların belirttiği gibi saat zaten güzel olmuş eğer 65 ile ilerlenir ise bunların üzerine çıkmak kolay olmayacak. 65 modeli nato ve tropik kayış ile Aquis silikon veya çelik bileziğe göre biraz daha zayıf ve narin bir saat havası yaratıyor ancak dün akşam oldukça uzun olan WUS konusunu inceledim. Saate deri vb kayış ve denemek için Omega / Rolex / Sinn / Seiko bilezikleri ve çeşitli mesh milanese alternatifleri takmışlar. Model hemen hemen hepsi ile uyumlu olmuş. WUS'ta ve yabancı sitelerde çok inceleme ve konu başlıkları var ancak kayış fotoğrafları orada olduğundan pre-basel konu linkini ekliyorum genel fotoğraf ve yorumlara bakmak isteyenler için. Tropik kayışı bir arkadaşımız bu konuda pek beğenmemiş ama WUS 65 başlığında rahatlığı ve yapısı konusunda genel olarak öve öve bitirememişler diyebilirim. Cct nasıl buldu bilmiyorum. Bende en kısa sürede deneyeceğim. Aquis ile beraber karşılaştırmalı olarak ta kolda ve detayları ile inceleyeceğim.

WUS Oris Sixty-Five Pre-Basel :arrow: http://forums.watchuseek.com/f22/pre-basel-new-oris-re-issue-divers-sixty-five-1681522.html

Soran arkadaşlar için ilk mesajda yazdığım şekilde henüz fiyat belli değil. Bu ancak saate yapılacak kişiselleştirmeler sonrası belli olabilir. Tasarımları ve kişiselleştirme detaylarını merkeze sorup oradan üretilebilir onayı da almak gerekli öncelikle. Şu an yurt dışı teslim mümkün değil. Projeye bu tip katılımlar olacaktır elbette, Steinhart projesinde global her yere gönderim oldu çünkü firma merkezden çıktı tüm saatler. Ancak Concord projesinde yurt dışı katılımcılar saatleri burada istedikleri adrese yönlendirdiler. Eğer proje kapsamında değişiklik olurda global olursa belki mümkün olabilir ancak şu durumda Oris Türkiye distribütorü Tempus A.Ş. ve bayilerinden teslim alınabilir şekilde olacağını planlıyorum.

Ödeme koşullarının ve fiyatın arzu edecek kişilere kolaylık olması için taksit dahil en uygun şekilde belirlenmesi için elimden geleni yapıyorum. Ancak şu an bunları kesinleşmeden detayları ile yazmak uygun değil.

Henüz üretim adeti ve limit no sistemi belirsiz. Yani saatlerde 001/xxx yazabilir veya One of XXX olabilir. Saat tasarım detayları ve kişiseleştirmesi ilerledikçe bunları güncelleyeceğim ya da ayrı konu başlıkları açacağız.

Aquis için bir çok farklı modeli kısa süreli kullanıp inceledim. Forumda da kullanmış veya kullanan çok kişi var. Şimdi Cct daha Türkiye'ye bir kaç gün önce gelen 65'i inceliyor. Detayları ve yorumları mutlaka yazacaktır.

Ayrıca saat modelleri ile ilgili İstanbulda güzel bir organizasyon ile katılımcılara yakından görme ve inceleme fırsatı da sunacağız. Şu an genel olarak saatleri görmeyen veya denemeyen bir çok kişi fotoğraflardan yorum yapabiliyor. Deneyerek ve yakından görerek hissiyatını daha iyi anlayabiliriz.

Bir çok arkadaş diğer projelerden biliyor; elimizden geldiği kadarı ile en ince detayına kadar düşünüp planlamaya çalışıyoruz. Proje için üretim zorunluluğu olmaması da büyük avantaj. Genel olarak katılım adet yeterliliği elbette önemli ama bu projeye forum dışı da katılım bir hayli yoğun olacak gibi durduğundan bu konuda zorluk çıkmayacak diye düşünüyorum. Sadece çok doğru seçtiğimizi düşündüğüm fiyat/performans olarak başarılı ve hayli yüksek bilinirliğe sahip bir marka ile bu fırsat gelmişken değerlendirip güzel anlamlı bir saate sahip olma şansı mevcut. Bunu acele etmeden iyi kararlar vererek basamak basamak ilerletirsek çok başarılı ve özel bir limitli saat projemiz daha olacaktır.

Unuttuğum bir konu varsa hatırlatırsınız.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj manil » 16 Ara 2015, 23:51

65 olursa, forumdaki arkadaşlar da uygun görürse 007 yi alabilirsem sevinirim ;)
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Bond » 16 Ara 2015, 23:55

Manil tek tek limit numaralı olursa bu sefer online ayrı bir web sitesi üzerinden yapılacak büyük ihtimal. Kayıt aşamasında elektronik ön ödeme sonrası limit numaraları seçilecek. Ya da benzeri bir sistem olması planlanıyor.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Patriot » 17 Ara 2015, 00:23

Acıkcası ben 65'i farklı renk kombinasyonlarında düşünemiyorum vintage görünümlü bir saat olduğundan çizgisinden cıkması zor gibi. Aquisteyse durum tam tersi hali hazırda bir cok renk kombinasyonu var zaten hepside yakışıklı:) yeşil sunburst kadran ve yeşil seramik bezel hoş olabilir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Patriot

Mesaj shichinin » 17 Ara 2015, 01:10

Başkan emeğinize sağlık. :champ: :thumbup:
Bugün linkini verdiğin başlığın tamamını inceledim. Kullananların 65 modeli için olumsuz bir yorumlarını
okumadım şahsen. Genel kanı fiyat/performans olarak 65 modelinin çok üst seviyede olduğundan yana.
Birçok blog sitesi tarafından da 2015 Basel modelleri arasında ilk 10 saat arasında gösteriliyor.
Merak ve heyecanla ortaya çıkacak sonucu bekliyorum. :champ:
En son shichinin tarafından 17 Ara 2015, 10:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
shichinin

Mesaj Clk » 17 Ara 2015, 02:05

Bond patron, emeklerin ve ugrasin icin simdiden tesekkürler :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cct » 17 Ara 2015, 05:42

Yaklaşık 4 gündür 65'i kullanıyorum.

Eğer Aquis ile kıyaslarsak daha farklı bir model olduğu aşikar. Aquis daha bir Diver saat, kabul fakat 65'da farklı bir ruh var. Bir şekilde yapı olarak daha özel bir model olduğunu hissettiriyor. Boyutları kullanışlılığını ciddi şekilde arttırıyor. Bu aralar çok fazla gördüğümüz re-issue modeller arasında yıldız gibi parlıyor :champ:

İki modelde yanlış bir tercih olmayacaktır ama benim gönlümde 65'dan yana diyebilirim.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Exclusive Limited Edition COSC By Oris

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners