TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Divers TSF Limited Edition Konusu / Ön Tasarım Yüklendi

Oris Aquis Divers TSF Exclusive Limited Edition COSC İçin Özel Bölüm

Re: Oris Divers TSF Limited Edition Konusu / Ön Tasarım Yükl

Mesaj Anesthesia » 19 Mar 2016, 21:12

Baran yazdı:Doktorlarımız en guzel saatleri taksın :champ:

Eyvallah :)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj Baran » 19 Mar 2016, 23:29

En guzel saatlerden kastım gırand seyko degil yanlız söliyimde ahahaah Rolex olur Patek olur Oris olur öle :)
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Clk » 20 Mar 2016, 11:23

Clk yazdı:Ahahaha okuyunca cok güldüm. :lol:

Yazdigim yazi ve yorumlarim yazdigim tarihte kesinlikle dogru idi. Halen fiyat olarak ETA'dan yüksek oldugu bilgisi de dogrulugunu koruyor. ETA replikasi kelimesi zaten degisemez cünkü SW200'ün cikis noktasi yazdigim gibi yine 2824-2.

Yalniz kalite konusuna gelince yukarida verdigin örnekleri dikkatle arayip buldugun gibi bundan sonra ki satirlari da cok dikkatli okumani tavsiye ederim.

Yazdigim yazi 2009'dan ve o gün SW200 kalite olarak 2824-2'den kötü, detay isciligi özensiz ve hatalari olan bir makineydi. Aradan 7 sene gecmis, ETA Selitta'ya yapamayacaginiyiligi yapip aldigi kararla önünü acmis belki de Selitta'nin hic bir zaman sahip olmayacagi bir pazara sahip olmasini saglamis.

7 sene icerisinde Selitta'nin cirosunda ki artisa (yukarida ki kaynaklari arastirip buldugun gibi bu bilgiye de ulasacagina eminim) bir bakarsan piyasaya sürdügü yeni modelleri incelersen, SW200'ün o gün ki isciligi ile bugün ki arasinda ki farklara göz atarsan, aktuel makineleri üzerine yapilan yorumlari okursan, COSC certifikasinin hangi standartlari yakalamasi gerektigini de yanina eklersen 7 sene önce ki durumun güncel olmadigini görürsün.

7 sene önce dogan cocuk bugün okula gidiyor, 7 sene önce sakal nedir bilmeyen ergen bugün tras oluyor, 7 sene önce Suriye'de savas yoktu, 7 sene önce Türkiye'de bu kadar imam hatip yoktu, 7 sene önce SKY Dweller yoktu. Dünya degisiyor ama halen 7 sene öncesinde yasamak isteyenlerede bizim lafimiz yok :D

Yukarida Sellita'nin cirosunda ki artistan bahsetmistim. Kimseden bir ses cikmadi ben yazayim. 2008 yilinda Sellita yeni yatrimlar yapmaya basladi. 2009 yilinda üretim adetleri 500.000 sinirina bile dayanmiyordu ki bunun sadece %10'luk bir kismi COCS kalitesinde idi.

Bugün Sellita 2.000.000 adet sinirini zorluyor ve COCS'li mekanizma orani yine %10 civarlarinda.

Yukarida ki rakamlari yazarken sadece 40.000 COSC kalitesinde mekanizma üretebilen sirket bugün 200.000 adet'e yakin COCS üretiyor.

Ek bilgi olarak Zenith'in Sellita kullanimina bir göz atin derim ;)

Bu yazdiklarimin sonucu : Tesekkürler Hayek :D Aldigin yanlis karar ile ETA'ya ciddi rakip bizlere de güzel bir alternatif yarattin 8-)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mehmetalpcan » 20 Mar 2016, 23:17

bir sürü emek verilmiş sona gelinmiş ,bu saatten sonra saate gönül vermiş para bağlamış arkadaşlar var .bond arkadaşımız yanlış karar verecek birisi değil ,artık menfi yorumlar yapıp saat projesini gölgelemek ve alan kişileri kaygılandırmak doğru değil.arkadaşlarımız saatlerini güle güle iyi günlerde kullansınlar.uygun olsaydım bende alacaktım ama kısmet değilmiş.konyalı sirkecide saati denedim gayet güzeldi rakam da yalnız konyalıda uçuktu.
içki bütün kötülüklerin anasıdır Hz Muhammed SAV.
Kullanıcı avatarı
mehmetalpcan

Mesaj Ground » 20 Mar 2016, 23:30

Mehmet ben de denedim saati çok hoşuma gitti. Set şeklinde gelecek olması limitli olması da çok güzel ayrıntılar..
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj AKadir » 21 Mar 2016, 01:44

İzmir'de daha önce birkaç saat aldığım bir firmada saati denedim. Bilekte gerçekten güzel duruyor.
Satış temsilcilerinden metal kayışlı model için son ve tek bir fiyat istedim. Birde COSC sertifikası olup olmadığını sordum.

- Fiyat:
Daha önce aldığım saatler sebebiyle iyi müşteri olmamdan dolayı ve ela renkli gözlerim hatrına :) yapılan son indirimle bile TSF bedelinin az biraz ama çok göze batmayacak şekilde üzerinde kaldı. (Vücut dili indirimde eli açık davrandığını ve firma şartlarını zorladığını gösteriyordu)

Eh 100 tane alınca biraz indirim olacak tabi diye düşündüm ama,

-COSC:
Oris COSC sertifikasını sadece limitli üretimlerde veriyormuş. (Söylenene göre limitli saat almazsak yok bize COSC sertifikası)

-Yedek kayışı vermiyorlar. (Ohooo yokmuş öyle bir hediye :D Ayrıca + parayı bayılıp alacakmışız.) Safiyane bir şekilde yedek kayış fiyatını sordum, cevap satış temsilcisi ile Oris muhabbetinin sonu oldu. :x

Yani TSF nin belirlediği bedel ile piyasadan yedek kayışlı, COSC sertifikalı, Limitli bir Oris Aquis Date alma imkanı yok.
Kullanıcı avatarı
AKadir

Mesaj Ground » 21 Mar 2016, 23:32

Bond üstadım affınıza sığınarak bir sorum olacak. Şuan da zamanı değil biliyorum. :)

Geçenlerde ORIS saati deneme fırsatı buldum. Saat çok güzel lakin ORIS logosunun saatlerinde biraz büyük kullanıldığını düşünüyorum. Acaba estetiğinden ödün vermeyerek logoyu ufaltmak mümkün müdür? Marka imajı Corporate ID kurallarına göre logo için boyut standartları var mıdır acaba?
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj Star » 24 Mar 2016, 01:05

Uzun zamandır forumu takip etmekle birlikte Msj yazmamıştım hiç. Bu Ltd Edition ile heyecanlandım sanırım :)
Arka tasarım kesinleşti mi acaba. Orisin orijinal Şeffaf arka Tasarımı çok Hoşuma gidiyor o yüzden soruyorum. Arka Kısım orijinal Oris gibi olsa tsf logosu onun üstünde olsa çok daha şık olur diye düşünüyorum. Tabi bu şekilde üretilebilir mi ya da genel kanı nedir bilemiyorum. Fikrimi belirtmek istedim ben de. Ben her durumda yazıldım gerçi :) Kadran çok şık olmuş gerçekten. Onu da söylemeden geçemeyeceğim. Tam da oris düşünürken böyle bir organizasyon olması çok iyi oldu benim için. Bekleyeceğiz biraz fakat değecek diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler. Tebrikler.
Do something instead of killing Time. Because Time is killing you !!!
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Exclusive Limited Edition COSC By Oris

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners