TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Divers TSF Limited Edition Konusu / Ön Tasarım Yüklendi

Oris Aquis Divers TSF Exclusive Limited Edition COSC İçin Özel Bölüm

Re: Oris Divers TSF Limited Edition Konusu / Ön Tasarım Yükl

Mesaj kilimanjaro » 18 Mar 2016, 02:01

Ladik11 yazdı:Bir süredir uzak kalmıştım. Numaralar dağıtılmaya başlanmış, hatta bitmek üzere. Bu güzel proje için artık karar aşamasındayım. :roll

Üstatlara sormak istediğim bir soru var: Bu limitli saatimizde de kullanılacak olan Sellita SW 200-1 tabanlı mekanizma 2009 yılından bu yana işçilik kalitesi vb. anlamda nasıl bir konumda şu an? Eski iletilere bir göz attığımda SW 200'ün ETA 2824-2 nolu mekanizmanın kopyasi olabileceği, hata payının ETA'dan daha fazla olduğu, işçilik kalitesinin ETA 2824-2'den daha kötü olduğu ve fiyatının da ETA'dan daha yüksek olduğu hakkında bilgiler paylaşılmıştı. Son durum nedir? Proje arefesinde bu şekilde bir soru ile gelmemi kimse yanlış anlamaz umarım, :oops:

Ne yazık ki size yanlış bilgiler verilmiş.Teknik karşılaştırmalara gerek bile yok çünkü TSF Oris zaten cosc sertifikalı olacak.Yani günlük hata payı - 6 / + 4 ... İsviçrede her başrurana cosc sertifika vermiyorlar ... saygılar.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Ladik11 » 18 Mar 2016, 12:31

Klimajaro: bilgi kaynağımın alıntısını aşağıya çıkarıyorum. Benimkisi üstatlara sadece bir soruydu, tekrar ediyorum kimse tarafından farklı şekilde anlaşılmasın.

CLK Global Moderator

Re: 2010 itibari ile saat ureticilerine ETA yok :)

Clk » 30 Kas 2009, 21:13

Oris programinin %10'undan daha azinda SW 200 makine kullanmakta ve bu modeller fiyat olarak hem Oris urun paletinin en altinda ki urunler hem de chronograf degil.

SW 200 sadece ETA 2824-2 nin replikasi. Hata payi ETA' 2824-2 daha fazla. Ayrica el isciligi kalitesi ise karsilastirilamayacak kadar kotu. Fiyat olarakta ETA'dan daha fazla.

http://www.sellita.ch/images/stories/do ... _11_v2.pdf

http://www.eta.ch/d/produkte/Mecaline/p ... rs_eta.pdf

Asagida ki cumleler bir cok uretici icin Invicta yada sellita'nin konusma konus bile olmadigini ve ETA'nin tartismasiz pazarda kalite anlaminda tek oldugunun gostergesi.

Asked whether they would continue to buy Eta movements if the prices will increase w.g. Breitling answered “Yes, we have no alternative,” and Dubois-Depraz even stated that they “would continue to buy ébauches from ETA even if the prices will climb up to 200 % or more, because there is no alternative.”
For the customer, the result is simple: Prices for mechanical watches will continue to go up.

Kucuk ureticilerin In_house makine uretecek yatirimi yapabilecegini zannetmiyorum. Sadece alternatif markalara yonelebilirler. Buyuk uretciler icinse bu aksiyon sadece fiyatlara yansiyacak bir girisim olacaktir.

Yukarida da yazdigi gibi bu olayin sonucu sadece su olabilir, oyle yada boyle mekanik saatlerin fiyatlari artacak. Kisacasi olan bize olacak.

Read more: viewtopic.php?f=12&t=618&p=6321&hilit=ETA+SELL%C4%B0TA#p6321#ixzz43FGsPmew
Kullanıcı avatarı
Ladik11

Mesaj kilimanjaro » 18 Mar 2016, 13:25

clk düşüncelerini yazmış.Okursa size mutlaka yanıt verecektir.Bende başka birilerinden alıntı yapmak istiyorum.

Scrap what you’ve read before. Have other writers opened the pieces and tested them side by side for you? Have they put them through the ringer for accuracy first hand? Probably not. Watch Flipr tested both pieces, and granted we are not the C.O.S.C. facilities of Switzerland, but we have a good idea of what runs well and what does not. Both movements performed well, but I will save you the up/down and plus/minus seconds routine. Although ETA is often known for Excellent Timing Accuracy, the surprising results were that the Sellita from Oris had better timing in every position. Well within chronometer status on this watch when cased up.

aslında bu uzar gider ... ancak oris bu mekanizmayı güvenilir bulmasa asla kullanmazdı.

PS ; Alıntı buradan yapılmıştır.

http://watchflipr.com/movements/sellita ... ta-2824-2/
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Thevenin » 18 Mar 2016, 17:52

Asagidaki iki guncel dokuman incelenebilir, fazladan eklenmis bir jewel disinda parcalar arasinda evde cocuklarla birebir esleme calismasi yapilabilir :D

http://www.sellita.ch/images/stories/documents/SW200_1_33_20150226.pdf

https://goo.gl/yZ0SBT

SW200 bir ETA 2824 klonu. Kopyasi olabilecegine dair bir suphe yok. Mekanizmaya ait patentler artik baglayici olmadigi icin, ETA haricindeki ureticiler de uzerine ETA yazmadiklari icin hicbir illegal durum soz konusu degil.

Sellita'nin halen Swatch Group'a ait Nivarox'tan ( Nivarox-FAR S.A. ) aldigi parcalarin bazilari da ilgili dokumanda goruluyor. " Top " ve " Chronomètre " seviyesinde kullanilan en onemli parcalar ETA ile ayni.

ETA'nin gecmisi, guvenilirligi ve prestiji saatlerin fiyat farkini belirliyor. Bu durumda onemli olan genel uretim basarimi oluyor. Gunumuzde bu kalibrenin standart Sellita versiyonunun Richemont markalari tarafindan kullanildigini goz onune alirsak, Oris'i COSC seviyesinde bir Sellita ile almak oldukca makul diye dusunuyorum :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 18 Mar 2016, 19:12

Ahahaha okuyunca cok güldüm. :lol:

Yazdigim yazi ve yorumlarim yazdigim tarihte kesinlikle dogru idi. Halen fiyat olarak ETA'dan yüksek oldugu bilgisi de dogrulugunu koruyor. ETA replikasi kelimesi zaten degisemez cünkü SW200'ün cikis noktasi yazdigim gibi yine 2824-2.

Yalniz kalite konusuna gelince yukarida verdigin örnekleri dikkatle arayip buldugun gibi bundan sonra ki satirlari da cok dikkatli okumani tavsiye ederim.

Yazdigim yazi 2009'dan ve o gün SW200 kalite olarak 2824-2'den kötü, detay isciligi özensiz ve hatalari olan bir makineydi. Aradan 7 sene gecmis, ETA Selitta'ya yapamayacaginiyiligi yapip aldigi kararla önünü acmis belki de Selitta'nin hic bir zaman sahip olmayacagi bir pazara sahip olmasini saglamis.

7 sene icerisinde Selitta'nin cirosunda ki artisa (yukarida ki kaynaklari arastirip buldugun gibi bu bilgiye de ulasacagina eminim) bir bakarsan piyasaya sürdügü yeni modelleri incelersen, SW200'ün o gün ki isciligi ile bugün ki arasinda ki farklara göz atarsan, aktuel makineleri üzerine yapilan yorumlari okursan, COSC certifikasinin hangi standartlari yakalamasi gerektigini de yanina eklersen 7 sene önce ki durumun güncel olmadigini görürsün.

7 sene önce dogan cocuk bugün okula gidiyor, 7 sene önce sakal nedir bilmeyen ergen bugün tras oluyor, 7 sene önce Suriye'de savas yoktu, 7 sene önce Türkiye'de bu kadar imam hatip yoktu, 7 sene önce SKY Dweller yoktu. Dünya degisiyor ama halen 7 sene öncesinde yasamak isteyenlerede bizim lafimiz yok :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj kilimanjaro » 18 Mar 2016, 22:25

Ladik11 in mesajını dikkatli okumakta fayda var.Arkadaş selita ya dandik falan demiyor.Özelliklede bizim TSF Oris projesini baltalamak istemediğini de vurgulamış.Hatta karar aşamasında olduğunu söylüyor.O zaman arkadaşı ti ye almak değil , bilgilendirmek olmalı amaç.Aslında böyle bir soru sormasıda iyi oldu proje için ... en azından selita hakkında bilmeyenler bilgi sahibi olacak.

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Clk » 18 Mar 2016, 22:37

Kilimanjaro, yazdiklarim Ti'ye almak gibi gelebilir ama degil. Benim güldügüm benim yazdigim cümleler. :D

7 sene önce ki durumun ne kadar degistigi ki ilk cümlemde o zaman yazdiklarimin o günün sartlarinda dogru oldugunu belirttim.

Selitta ile ilgili de neden bugün 7 seneye önce daha iyi oldugunu, olmasi gerektigini aciklamaya calistim. Hepsi bu benim tarzim bu ne yapayim :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Ladik11 » 18 Mar 2016, 23:48

2011 yılından bu yana bu forumun üyesiyim, saat dünyasına açılan birpencere olarak görüyorum TSF'yi, sürekli takip etmeye çalışıyorum. Bugüne kadar hiç bir forum üyesine sorduğu veya paylaştığı bir ileti için CLK'nın tarafıma yazmış olduğu uslüp ile yaklaşmadım. CLK, sizin paylaşımlarınızı, yorumlarınızı dikkatle ve keyifle okuyorken, bu konu başlığı altında amacım sadece bir soru sormaktı, üstatlara şeklinde başlamıştım cümleye, eski bir paylaşımınızı eklemem ile olan olmuş, evet sizin iletinizi nasıl bulduysam mekanizma ile ilgili bilgilere de ulaşmayı bildim ancak forum üyelerine de soruyu yönelterek farklı bir bilgi var mı diye düşünmüştüm. Dikte edici, alay ederek tiye alan bu tavrı kabul etmiyorum, ben nasıl yaklaşıyorsam karşımdaki üyeden de heleki sorumlu olan bir muhataptan o şekilde nezaketli olmasını bekleme hakkım vardır diye düşünüyorum. Yapılan projeyi destekliyorum. Bu soruyu sorarken yanlış anlaşılmaktan kaynaklı bir olumsuzluk ile inşallah karşılaşmam diyordum, soru iletilerim dikkatle bakılacak olursa bunudile getirdim.
Kullanıcı avatarı
Ladik11

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Exclusive Limited Edition COSC By Oris

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners