Arkadaşlar genel cevap vermek gerekirse; bu gibi firmalar özel limitli projeleri pek kolay yapmıyorlar ve saatlerin ana tasarımını bozmuyorlar. Bu sebeple farklı renklerde alternatifli saatleri veya harf işlenmiş bezel vb tasarımları aynı proje içinde onaylayıp üretmeleri mümkün değil. Ufacık değişiklik için bile bir sürü soru sorup inceliyorlar. 65 için seçmeme sebeplerimizi detaylı olarak yazmıştım bir çok arkadaşta hak verip fikir değiştirdiğini belirtti. 65'in kendine has tasarımı genel olarak renkleri değiştirince bozuluyor ve kesin olarak limitli üretim fiyatı çok daha pahalı oluyor tabii katılımcısı Aquis'e göre çok daha az kişi olacaktı. Bronz 65 fena olmamıştı ama belki firma onu kendisi üretir ve zaten bronz saatler herkese hitap etmiyor doğal olarak. Az sayıda özel saati zaten firma üretim bandına bile kabul etmiyor. Belki saatlere liste fiyatı üzeri falan ödeme yapılsa bu tip istekleri firmalara kabul ettirmek daha rasyonel olabilir ancak bizim amacımız genelleme ile hem uygun hem herkese hitap eden hem de güzel kullanışlı bir anı niteliğinde dalgıç saati yapabilmek. Herkese hitap eden bir saat yapmak mümkün olmasa bile genel olarak çoğu arkadaşımız tarafından beğenilmesi çok sevindirici. Gerek arayarak gerek özel mesajla gerekse buradan fikirlerini ve beğenilerini belirten arkadaşlara çok teşekkürler.
Amerikadaki President Day indirimli 1150 USD Aquis fiyatına vergiler ve kargo eklenince yaklaşık 1450 USD'ye mal olur Türkiye'ye. Türkiye'de bayilerden ve internetten alınabilen fiyatları belli zaten serinin. TSF Limited Edition Çelik Bilezik + Silikon Kayış ( Koyu Mavi ya da Siyah ) + Wolfram Bezel + COSC Mekanizma + COSC Sertfikası + Özel Gravür Arka Kapak / Kadran + Özel Kutu vs ile biz az sayıda limitli modeli bu 1450 / 1500 USD / CHF fiyat bandında bir sürü ekstrası ile yapabilirsek muhteşem olacaktır. Sonuç olarak ben hedeflediğim 1400-1500 CHF fiyat bandını bir şekilde halledeceğime inanıyorum ama asıl sorun limit adet konusunda. Firma bizim planladığımıza göre daha yüksek olan 100 adet üretim limiti istiyor.
Yarın konusunu açacağım kesin katılmak isteyenler ve onların limit numarası seçimleri için. Sonra katılım istekleri netleşince artık kaç kişi olacak bakacağız ona göre firma ile son kez İsviçre'de konuşup elimizdeki adet veya biraz üzerine ikna etmeye çalışacağım. 15 gün sonra falan İsviçre'de Oris başkanı ile bir yemekte görüşeceğim. Yarından sonra bir süre katılımlara bakıp durumu değerlendiririz. Dışarıdan ekstra katılımlarda olacak, biraz saati ise muhtemelen distribütor bayileri için isteyecektir ve ben fazladan projenin tamamlanması için biraz daha saat alabilirim çünkü foruma sürekli yeni katılımla oluyor ve mutlaka bu saati de isteyenler sonradan olacaktır ( 9 tane ekstradan alınan Concord C2 TSF'ler bile sonradan yeni üyeler tarafından alındı ) ama forum içi hemen hemen kaç kişi olacak bir ona bakıp tam net sayıyı görelim.
Saatle ilgili kısa bir kaç ek bilgi vermek gerekirse bazı arkadaşlara kadrana logo veya limited edition ibaresi sormuş. Açıklamada yazmıştım ama karışık geldiyse arada kaçırılmış olabilir; kadrana logo veya TSF Limited Edition vb yerleştirilecek daha sonra. Yüklediğim ana tasarım üzerine kırmızı renkle olacak. Arka cam kapak için şunu diyebilirim; bir çok standart Orisin kapağı o şekilde ve içerisinde kırmızı rotor var. Oris hemen hemen tüm limitli saatlerine özellikle diver serisinde sticker benzeri bir uygulama ile renkli bir arka kapak takıyor. Biz özellikle o mavi sticker yerine çok daha masraflı ve özel olan gravür kapak istedik. Ama genede ben yedek cam arka kapak soracağım.
Ülkemizdeki modellerin liste ve yaklaşık alınabilirlik fiyatlarını yazayım TSF Edition için olacak fiyatın nerede olduğu konusunda ışık tutacaktır.
Oris Aquis Standart Seramik Bezel Silikon Kayış 1750 CHF - 1350 CHF
Oris Aquis Standart Wolfram Bezel Silikon Kayış 1850 CHF - 1425 CHF
Oris Aquis Standart Çelik Bilezik 1900 CHF - 1465 CHF
Oris Aquis Standart DLC Silikon Kayış 1950 CHF - 1500 CHF
Oris Aquis Standart Wolfram Bezel Çelik Bilezik 2000 CHF - 1550 CHF
Oris Aquis 2000 Limitli Red Limited Edition Seramik Bezel Silikon Kayış Kapak Stickeri + Mini Fener 2190 CHF - 1700/1800 CHF
Oris Aquis 100 Limitli TSF Limited Edition Çelik Bilezik + Silikon + COSC Calibre + Wolfram + Gravür Kapak Vs 1400 /1500 CHFDistribütörün verdiği bilgiye göre ödeme sistemi şu şekilde oluyor. Gene önceki projeler ile benzer. Özel fiyatlandırılmış bedelin yaklaşık 3'te 1'i firmaya ön ödeme olarak limit numarası ve alıcı bilgileri ile yapılıyor. Kalan kısmı ise teslimde ( diğer önceki projelerden bildiğimiz gibi yaklaşık 5-6 ay sürecektir ) nakit, kredi kartı ile tek ödeme ya taksitlendirme ile ödenebilecek.
Yarın bu mesajı limit numara seçim ayrı konusuna alırım. Oradan önümüzdeki günlerde projeyi inceleyecek kişiler rahat görürler.
Herkese iyi geceler