TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Divers TSF Limited Edition Konusu / Ön Tasarım Yüklendi

Oris Aquis Divers TSF Exclusive Limited Edition COSC İçin Özel Bölüm

Re: Oris Divers TSF Special Edition Proje Saati Ön Bilgi Kon

Mesaj stark » 02 Şub 2016, 21:20

:champ: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj shichinin » 02 Şub 2016, 21:30

Bond yazdı:Aksoku tüm detaylar kısa süre sonra resmi olarak ( Oris İsviçre ve Tempus Türkiye ) belli olacak. Haber gelir gelmez burada ayrı konu olarak açacağım :thumbup:

:thumbup:
Kullanıcı avatarı
shichinin

Mesaj kilimanjaro » 13 Şub 2016, 13:16

Tolgi06 yazdı:
Bond yazdı:Arkadaşlar her iki model için çeşitli düşüncelerimizi ve tasarım kişiselleştirmeleri için alternatif neler yapılabilir öğrenmek amacı ile firmaya bazı sorularımızı gönderdik. Henüz cevaplar gelmedi Oris İsviçre'den. Sixty-Five modelini özellikle olma ihtimalı var mı diye rica eden bendim zaten başta. Kesin karar verilmiş bir durum yok henüz ancak kriterleri, gelişmeleri ve burada paylaşılan yorumları değerlendirdikten sonra bende Sixty-Five modelinden biraz Aquis'e doğru proje seçimini kaydırmanın daha mantıklı olacağını düşünmeye başladım. Ben saati genel olarak sevdim ancak özellikle indeks yapısı nedeni ile zamansız bir tasarım olarak görmediğimi belirtmek isterim. Başta bu model hiç söz konusu dahi yapmayabilirdim ama ortada acil bir durum olmadığı için denemek üzerinde çalışmak istedik. Sixty-Five adına proje saati olabilir mi diye rica etme sebebim öncelikli olarak saatin yeni olması idi.

Proje saati ile ilgili karar verirken bazı öncelikli ve hassas karar vermemiz gereken konular var. Bunları detaya girmeden yazarsak bence en önemlisi renk kombinasyonu ve model ( Çap/ Kalınlık Vb.) olarak çoğunluğa hitap etmesi. Bir çok giyim stili ile uyumlu olabilmesi. Bu proje için hedeflenen fiyatlandırma seviyesine mümkün olduğunca yakın olması ve teknik detaylarının bizleri tatmin etmesi. Elbette başka detaylarda mutlaka var. Projenin sona erdirilmesi adına ise en önemli kriter katılım sayısının tamamlanması tabii ki.

Oris Aquis bir çok kişinin düşüncelerini benzer paylaştığı üzere kişiselleştirmeye daha uygun bir model. Fiyat olarak ise Sixty-Five modeline göre daha düşük liste fiyatlı. Model bir süredir üretildiği için bu modelde alınacak özel fiyatlandırma da daha makul olacaktır diye düşünüyorum. Ürün gamında çok model olduğu için farklı saatlerde kullanılan çeşitli parçaların kullanılması ile yeni bir saat üretmek daha kolay ve masraf olarak daha az olacaktır şekilde düşünebiliriz.

Sixty-Five modeli için konuşursak gene bir çok arkadaşın belirtiği üzere kişiselleştirmeye pek imkan vermeyen bir saat. Vintage bir modelin re-issue üretimi olduğundan üzerinde oynadıkça ruhunu kaybediyor saat. Burada yapılan yorumları ve istekleri göz önüne alarak farklı kadran ve indeks renkleri ile bir çok model denedim. Açıkçası pek heyecan yaratan ve super oldu diyebileceğim bir model çıkartamadım. Teknik olarak Aquis'e göre zayıf bir model olduğundan detaylarda çok bir değişik yapılması pek kolay değil. Ürün gamında henüz iki model var. Karar verilmesi halinde istenilen değişikler ya da firmanın yapmayı kabul edeceği işlemlerde üretim maliyetlerini göz önüne alınca bizlere daha yüksek olarak yansıyacağını ön görmek sürpriz olmaz. Misal beyaz veya mavi kadran ( pek olmuyor ) istenilse baştan yüksek adette imal edilecek ve maliyet artacak. Bence Sixty-Five ile üretim olursa çok ufak eklemeler ile ne derece limitli farkını hissettiren bir saat olur orası şüpheli açıkçası ama olmaz da değil. Herkesin tahmin ettiği üzere diğer çok önemli durumun ise Oris'in seçilecek modelin üretimini kabul etmesi olduğunu söylemeye gerek yok.

Mantıklı ve beğenilen bir tasarım yakalayabilirsek firmaya çift üretimde soracağımdan şüpheniz olmasın. Elbette bu maliyetleri arttırıp katılımı bölecektir ama her türlü opsiyonu değerlendirip ondan sonra karar vermekle bir şey kaybetmeyiz.

Kısa süre içerisinde firmadan cevaplar gelecektir. Bakalım sorduğumuz kriterler adına neleri değiştirebiliyorlar veya değiştiremiyorlar. Cevaplar gelsin hemen açıklama yazıp paylaşacağım. Kimseyi etkilememek adına saatler ile ilgili ben pek düşüncelerimi yazmadım zaten, gene bu sebepten yönlendirme olmaması adına diğer projelerde olduğu gibi onlarca model renk tasarım denemesi vb de şu aşamada paylaşmadım. Diğer projelerde olan açıklanma konularında çok kişinin talepleri sonrası tam ödeme günü toplu çıkış olmasını da hatırlayarak ana katılım konusunun bu olmadığını bilinci ile konuda yazan yorumları değerlendiriyoruz. Projeye katılacak veya katılmayacak bir çok farklı üyemizin buraya fikirleri ile destek verdiğinin farkındayım. Buraya katkı yapan ve düşüncelerini paylaşan herkese ben TSF ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum.

Çok güzel ve teknik olarak üst bir saat olması için tüm enerjimi sarf ediyorum. Mekanizma özelliklerinde ve bazı teknik detaylarda farklı şeyler talep ettim. Örnek olarak TSF Edition modelinin C.O.S.C sertifikasyonuna sahip olmasını istedim. Bundan projeye katılacak çok kişinin memnun olacağını düşünüyorum. Dileğim iyi haberler gelmesi. Gelmez ise de dünyanın sonu değil ama umarım gelir.

Cabalar ve cevap icin tesekkurler Bond. Gecen gun 2 modeli de inceledim canli. Aquis'ten yana olan dusuncelerim sahsi olarak daha da pekisti.
Cosc opsiyonu da eklenirse ve de limitli olusu da goz onune alinirsa ortaya baya ses getirecek bir model cikacak diyebiliriz.

Tolga Cosc olacak ;)
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Akarkut » 20 Şub 2016, 23:06

Benim oyum Aquis'ten yana.
Kullanıcı avatarı
Akarkut

Mesaj Akarkut » 20 Şub 2016, 23:23

Ben varım. Hangi model olursa olsun. Ancak tercihim small second date'ten yana.
Kullanıcı avatarı
Akarkut

Mesaj mertk » 22 Şub 2016, 14:55

Merakla beklemekteyiz :shock:
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj ummo » 22 Şub 2016, 22:05

Ben varim. Aquis diyorum
Kullanıcı avatarı
ummo

Mesaj Ladik11 » 23 Şub 2016, 13:34

Ben de varım. Bir an önce detayların açıklanmasını bekliyoruz. :D
Kullanıcı avatarı
Ladik11

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Exclusive Limited Edition COSC By Oris

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners