TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Divers TSF Limited Edition Konusu / Ön Tasarım Yüklendi

Oris Aquis Divers TSF Exclusive Limited Edition COSC İçin Özel Bölüm

Re: Oris Divers TSF Special Edition Proje Saati Ön Bilgi Kon

Mesaj o2o » 22 Ara 2015, 18:08

korkmaz41 yazdı:...........,her neyse lafı uzatmaya yım lakin değerlendirmeleri de hiç fiyat konusuna girmemişsiniz., zira arada uçurum var.!....

Korkmaz41 Abi Sayfa 12 de sizin koydunuz fiyatlara göre ; Liste fiyatı olarak Aquis Date: 1900 USD retro 65 liste fiyatı : 1800 USD değil mi ?
Dolayısiyle aynı indirim oranı alınırsa 65 fiyatı daha ucuza gelmez mi ?Özelleştirme sonrası fiyat ne olur bilemiyorum ama sizin neden ikisinin fiyatı arasında uçurum olacağını düşünüyorsunuz acaba ? Teşekkür ederim :champ:
En son o2o tarafından 22 Ara 2015, 18:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj mlm » 22 Ara 2015, 18:12

Hasan abi tablo süper :D :super: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj o2o » 22 Ara 2015, 18:13

mlm yazdı:Hasan abi tablo süper :D :super: :champ:

+1 :D
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj korkmaz41 » 22 Ara 2015, 18:13

hozburun yazdı:Sayın korkmaz41 Allah'a şükür en büyük varlığım akıl ve beden sağlığım [emoji106] Benim mali varlığım ile değil ama konuyla alakalı olmak kaydı ile lafı uzatmanızda da hiçbir sakınca yok zira bu konu uzun uzun laflayalım diye açıldı :champ:

Sayın Hozburun, çok haklısınız gereksiz yerlere değindim ,özür dilerim bağışlayın.
Kullanıcı avatarı
korkmaz41

Mesaj Stingray » 22 Ara 2015, 18:15

Forumda Sixty-Five'in daha pahali oldugu yonunde bir algi var fakat yurtdisi liste fiyatlari birbirine cok yakin,hatta bazi yerlerde Aquis daha pahali...
Kullanıcı avatarı
Stingray

Mesaj korkmaz41 » 22 Ara 2015, 18:17

o2o yazdı:
korkmaz41 yazdı:...........,her neyse lafı uzatmaya yım lakin değerlendirmeleri de hiç fiyat konusuna girmemişsiniz., zira arada uçurum var.!....

Korkmaz41 Abi Sayfa 12 de sizin koydunuz fiyatlara göre ; Liste fiyatı olarak Aquis Date: 1900 USD retro 65 liste fiyatı : 1800 USD değil mi ?
Dolayısiyle aynı indirim oranı alınırsa 65 fiyatı daha ucuza gelmez mi ?Özelleştirme sonrası fiyat ne olur bilemiyorum ama sizin neden ikisiniz arasında uçurum olacağını düşünüyorsunuz acaba ? Teşekkür ederim :champ:

Sayın o2o, aquis 1000 USD civarı 65 modeli 1800 USD civari şimdilik amazon da ,yanlış resim paylaşmış olabilirim, onu dikkate almayiniz.
Kullanıcı avatarı
korkmaz41

Mesaj darksider » 22 Ara 2015, 18:26

http://wornandwound.com/2015/08/12/oris ... -review/2/
https://monochrome-watches.com/oris-div ... iew-price/
http://www.watchtime.com/reviews/hands- ... ixty-five/
http://timeandtidewatches.com/hands-on- ... ixty-five/
http://www.fratellowatches.com/oris-div ... -hands-on/
http://www.watchuseek.com/oris-divers-s ... ge-appeal/

Acaba hislerime tercüman olur mu diye bir umut hepsini okudum ama, anladığım o ki, ben saatten anlamıyorum. 65 ile ilgili neredeyse tüm yorumlar, ne kadar başarılı-güzel-rahat-fiyatını hakeden-cool-vs. vs. vs. olduğu yönünde...

Ama dönüp kendime sorunca ben bu saati alır mıyım diye cevabım çok net, "Hayır"... (Burada bir parantez açmam gerekiyor, saati canlı görmedim ve yorumlarımı sadece fotoğraf ve incelemelerden yapıyorum, belki canlı görünce beni de büyüsüne kaptıracak...)

Sayın Hozburun'un tablosunda katılmadığım ve "izafi" olduğunu düşündüğüm üç nokta
-Kasa çapı (izafi, örneğin ben daha büyük çaplı ve tombul saatlerden hoşlanyorum)
-Tasarım (fazlası ile izafi bir konu zaten tasarım)
-Kordon (buna ayrıca değineceğim)
-Su geçirmezlik (Benim için de bunun bir önemi yok zira dalmıyorum, ama dalanlar için önemli, dolayısı ile izafi)

Sayın Hozburun'un tablosunda olmayan bir nokta
-Fiyat (Amazon baz alınınca indirimler ile yaklaşık 800 USD'lık bir fark var arada 65'in aleyhine)

En sonunda bu saatin bana neden "hayır" dedirttiğini bulmanın daha doğru olacağına karar verdim ve argümanlar şu şekilde, ve elbette yine bir çoğu izafi...

-Bezel (aluminyum)
-Arka kapak (çelik)
-Tepe (Belki Olması gerektiği gibi "vintage" görünüyor ama bence genel dizayndaki duruşu saksağandan hallice)
-Ve en önemli konu Kordon (yazacaklarım silikon kordon için geçerli, tekstil kordonun az sayıda fotoğrafı var nette, ona bir yorumum yok) ben genellikle orjinal kordon kullanıyorum, çok sık kordon değiştirme alışkanlığım yok, bu sebeple saatle gelen kordonun önemi benim için önemli, 65'in Silikon kordonu o kadar "ucuz" duruyor ki, ne alırsan 1 lira mağazalarında 5 liraya satılan çin üretimi saatlerin seviyesine düşürüyor ilk bakışta daha 65'i. Hem tekstürü, hem kenar kısımlarındaki çizgili çıkıntılar, hem rengi (tekstürün etkisi), ve yine çok önemli nokta çok zayıf-basit duran tokası (farkındayım bu da vintage dizaynından geliyor), ve deneyen herkesin söylediği "çok yumuşak" olması sebebi ile beni korkutan dayanıklılığı.

-Lug ve kasa arası açıklık (silikon kordonda iyice göze batıyor, kordon da kalitesiz hissiyatı verdiği için)

Diğer taraftan Aquis'e bakıyorum, evet, bildiğin diver, ama "olmuş" bir diver, "kaliteli" görünen "kaliteli" hissettiren, "sağlam" bir diver. TSF edition zaten özelleştirilecek bir saat olacağı için "altyapısı sağlam" bir aquis'in, yapılacak özelleştirmeler sonucunda çok "özel" bir saate dönüşeceğini düşünüyorum. Özelleştirmelerin nasıl yapılacağı bizim de görüşlerimiz alınarak yapılacaksa "izafiyet"in bir nebze de olsa azalacağını düşünüyorum.

Ortaya şahsım adına çıkan sonuç;

Aquis Date - gözüm kapalı "evet"

SixtyFive kararı çıkarsa yapacağım şey, eğer görebilirsem, biryerlerde saati canlı görmek ve düşüncelerimin değişmesini ummak, zira bu özel projeye katılmayı çok istiyorum, ama mevcut durumda "hayır"

Saygılar...
Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullanıcı avatarı
darksider

Mesaj eyimen » 22 Ara 2015, 18:32

Kakefe yazdı:ResimBarrier reef LE II

Tam TSF'lik bence bu, renkler ayarlandi mi super olur :thumbup:
Kullanıcı avatarı
eyimen

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Exclusive Limited Edition COSC By Oris

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners