TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient FE-165002DY Kutu Açılışı ve İnceleme

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Orient FE-165002DY Kutu Açılışı ve İnceleme

Mesaj Marvin » 27 Ağu 2013, 14:19

Merhaba,

Marka: Orient
Model: FE-165002DY

10 gün önce Sirkeci'den bir mağazadan aldim. Liste fiyatı üzerinden % 30 indirim yaptılar. Genelde küçük saatler hoşuma gidiyor, 42 mm önce gözüme büyük gözüktü. Esasında 12 yıldır taktığım saatim de 40mm idi. 10 gün sonunda gözüm bayağı alıştı.

Resim

Resim

Resim

Kadran
Orient Mako'nun lacivert kadranı görsel olarak güzel. Bakış açısına göre ton değiştiriyor. Logonun büyüklüğü göze fazla batmıyor.
Gün ve tarih göstergesi beyaz zemin üzerine siyah yazılı. Pazar günü kırmızı. Gün ingilizce ve ispanyolca seçenekli, çerçevenin etrafı krom/metal, buda lacivert üzerinde güzel duruyor.
Saat işaret noktaları dikdörtgen şeklinde. Fotoğraflarda da görüldüğü üzere 12 6 ve 9 rakamla yazılı.
Saat ve dakika kolları kılıç şeklinde. Saniye kolunun uzun kırmızı ucunun lacivertle uyumu güzel. Güzel kontrast.

Resim

Resim

Kasa
42X13 mm boyutunda. Bezelin lacivert olması ve metal çerçeveyle dönüş saati kaba göstermiyor. Saatin üstü mat, yan ve arka kımsı parlak. saat tepesi /taç kısmının ön yüzeyinde Orient logosu var. Koruma kalınlığı boynuzlarla orantılı incelikte.
Saat iki yönündeki gün ayarlama tuşu da kilitli. Kilidi açıp basarak gün ayarlamasını ve ingilizce - ispanyolca arasındaki tercihi yapabiliyorsunuz. İlk başta fazlalık gibi duruyor, yada simetri severler için göz aşağıda da bir buton arıyor.
Mineral kristal cam var. Anti Reflect kaplama var mı emin olamadım ama galiba var.
Kasanın arkasında da marka, model vb gibi bilgiler işlenmiş.

Resim

Çerçeve
Çerçevenin laciver tonu ve etrafındaki metal de uyumlu ve güzel gözüküyor. Belkide tek lacivert olsaydı bunun kadar hoşuma gitmezdi. Sola doğru tek taraflı dönüyor, hareketi ve sesi de güzel. Suyun altında belkide elin ıslaklığından belkide benim bilegimin inceligi ve tam oturmamasından ilk dönüş hareketi zor oldu. Rakamlar ve dikdörtgen göstergelerin büyüklüğü de çerçeveyle uyumlu.

Resim

Bilezik
Mat, yanları parlak. Kolda iyi duruyor, kıl/tüy çekmesi yaşamadım ama bana biraz hafif geliyor. Biraz daha ağır bilezikten hoşlanıyorum. Kilitleme sistemi çift emniyetli. Burada da Orient Logo ve amblemi var. Eski saatimde dikkat etmemiştim gerçi ama çok kolay çizildi bu bileziğin masaya değen yerleri.

Resim

Mekanizma ve zaman tutma kısmı üzerine bilgi olarak söyleyecek çok birşeyim yok esasında.
Sonuç olarak fiyat ve model/görünüm olarak memnunum.

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Marvin
 
Mesajlar: 44
Yaş: 49
Kayıt: 15 May 2011, 21:17
Konum: istanbul

Re: Ynt: Orient FE-165002DY

Mesaj Erdem35 » 27 Ağu 2013, 14:26

F/P canavari bir saat :thumbup: tanitim icin tesekkurler ;) guzel gunlerde kullanmaniz dilegi ile :champ:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35
 
Mesajlar: 5799
Yaş: 42
Kayıt: 13 Ara 2012, 20:35
Konum: Tire/İzmir

Re: Orient FE-165002DY

Mesaj herofb » 27 Ağu 2013, 14:27

en alınası , fiyat performansı en yüksek saatlerden biri , tebrik ederim güle güle kullanınız :champ:
Kullanıcı avatarı
herofb
 
Mesajlar: 9376
Yaş: 44
Kayıt: 11 Nis 2010, 16:12

Re: Orient FE-165002DY

Mesaj Marvin » 27 Ağu 2013, 14:32

Tesekkurler.
Babamdan kalan Seiko 5 in yanına bir Seiko 5 diver bakınsam diye dolaşırken vitrinde kenarda en köşede çıkıverdi karşıma :D Birşey almadan önce kili kirk yarip bakinirim esasinda ama bu saatte tersi oldu. Aldiktan sonra biraz araştırdım. Dediginiz gibi F/P olarak gerek forumda gerek baska kullanıcı yorumları arasında iyi secim olmus dedim bende.
Kullanıcı avatarı
Marvin
 
Mesajlar: 44
Yaş: 49
Kayıt: 15 May 2011, 21:17
Konum: istanbul

Re: Orient FE-165002DY

Mesaj zfr » 27 Ağu 2013, 14:36

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın... :champ: :thumbup:
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr
 
Mesajlar: 2600
Yaş: 42
Kayıt: 03 Eki 2011, 18:49
Konum: Ankara

Re: Orient FE-165002DY

Mesaj hozburun » 27 Ağu 2013, 14:43

Tebrikler :thumbup: Güle güle kullanın, hayırlı olsun :champ: :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
hozburun
 
Mesajlar: 10817
Yaş: 51
Kayıt: 08 Haz 2011, 17:02
Konum: Istanbul

Re: Orient FE-165002DY

Mesaj metekaynak » 27 Ağu 2013, 16:05

Hayırlı olsun :champ:
Kullanıcı avatarı
metekaynak
 
Mesajlar: 812
Yaş: 57
Kayıt: 16 Kas 2012, 00:04

Re: Orient FE-165002DY

Mesaj ufukefe » 27 Ağu 2013, 22:22

Güzel günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
ufukefe
 
Mesajlar: 48
Yaş: 51
Kayıt: 11 Kas 2010, 23:02
Konum: Ankara

Sonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 199 misafir

cron
   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners