Gönül swiss made bir otomatik isterdi ama Tissot saatlerde istediğim indirimleri alamadım, bütçemi aştı, bir an önce saatime kavuşmak istediğim için de para biriktirmek için bikaç ay daha harcamak istemedim. Sonuçta o paraya iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum. (800 tl).
Saatin kısaca özellikleri:
4R39 kalibre
21,600 titreşim/saat
40,5mm kasa
10atm (100m) su geçirmezlik.
20mm siyah deri kordon. (Çelik de takılabiliyor, Aynısının çelik bilezik modeli de var)
Beyaz kadran, Saat 9 bölgesinde open-heart (Aynısının siyah kadran olan modeli de var)
safir cam arka kapak.
12/24 göstergesi (Tarih gün felan yok

Gözlemlediğim eksiler ve artılar:
Eksiler:
-Rotor sesi: Kulağınıza 10 cm uzaklıktan rotorun sesi duyuluyor, kulağınız kaşıyacak oluduğunuzda rotor çıldırtısı duymak çok sinir bozucu.
-Sapma muamması: Sapma konusunda ne kutuda gelen belgelerde, ne de Seiko global sitesinden indirdiğim manual da bir aralık yazmıyor. Yalnız kutudan çıkan Aydın Saat kaşeli kullanma kılavuzunda, genel bir ifade kullanılmış, "Mekanik saatler kullanım ve çevre koşullarına göre günde -15/+25 sn kadar sapabilir" gibi bir ifade var, ama bu kalibrenin bir aralığından bahsedilmiyor. Bir de WUS forumlarında bi topicte okuduğuma göre modelin Çince kullanma kılavuzunda -43/35 sn/gün gibi bir değer verilmiş.
Artılar:
+Tasarım: Çok şık duruyor gerçekten, kadrandaki detaylar, boyutlardaki orantı, open-heart bölgesi, kordon vesaire. Baştan sona tasarımını çok beğeniyorum.
+Stabil mekanizma: Mekanizma beklentilerimin ötesinde, yazının devamında ölçtüğüm sapma miktarlarını vereceğim.
Sapma Konusu:
Saati aldığım günden başlayarak ilk hafta her gün, sonra da ikinci haftayı komple olmak üzere sapmayı ölçtüm. Ölçümleri manuel olarak kaydettiğim için +/-1sn eklemekte fayda olabilir. Elde ettiğim sonuçlar beni ziyadesiyle memnun etti, beklentilerimin çok ötesinde. Sezgilerime göre rezerv %80 ve üzeri olduğu zamanlarda +sapma artıyor (1. gün çok kurmuştum mekanizmayı ve 3. gün de spora giderken kullanmıştım mesela, bir saatte +7 sapmıştı, geri kalan 23 saatte +1 ekledi), günlük yaşantımdaki harekete göre sapma değişiyo yani, ama aralık gerçekten iyi. Haftalık ölçüm daha da acayip çıktı, neden bilmiyorum, ilk gün +4 verdi sonra +1,5 gibi ekledi her gün, ortalama günlük +1sn nin biraz üzerinde, haftalık ölçmeye devam edeceğim, umarım böyle devam eder. İşte ölçümlerim:
1.gün: +6sn
2.gün: +1sn
3.gün: +8sn
4.gün: +5sn
5.gün: 0
6.gün: +4sn
7.gün: +5sn
2.hafta (13-20.09.2012): +9sn
Şimdi de Resimler:
Fotoğraf makinem yok malesef, cep telefonu çekimlerle idare edicez